Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αναταραχή και εντός ΝΔ για τις συναλλαγές Δημοσίου-Βατοπεδίου
Αναταραχή και εντός ΝΔ για τις συναλλαγές Δημοσίου-Βατοπεδίου Εκτύπωση E-mail
31.08.08

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις περίεργες συναλλαγές Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, με αντικείμενο δημόσια γη αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

 

Η κυβέρνηση επιμένει, ότι όλα έγιναν νόμιμα, όμως πληθαίνουν οι βουλευτές, ανάμεσα τους και κυβερνητικοί, που κάνουν λόγο για περίεργες μπίζνες. Οι πρωτοφανείς διαδικασίες στην σκανδαλώδη ανταλλαγή εκτάσεων και η εμπλοκή συγγενικών προσώπων υπουργών έδωσε αφορμή στην αντιπολίτευση να εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.
 
Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποκαλύπτουν μάλιστα, ότι ειχαν προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση για τις ύποπτες συναλλαγές. Ο Γιάννης Μανώλης μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 είπε ότι «ενημέρωσα κάποιους από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως έπρεπε να κάνω, ότι αυτό που υποτίθεται ότι θα γίνονταν ίδρυμα από ένα μοναστήρι, επειδή είχε διαφανεί τι θα γίνονταν, θα εξελίσσονταν σε μπίζνες, σε μια ανταλλαγή, αγορά ενός κτιρίου που μετά θα πουλιόταν σε κάποιους άλλους». Άγνοια για τους χειρισμούς των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων εξέφρασε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η διαχείριση των οικοπέδων ανήκει αποκλειστικά στην Πολιτεία. Εμείς δεν έχουμε εμπλακεί ούτε έχουμε ερωτηθεί».
 
Η κυβέρνηση πάντως αποφεύγει να σχολιάσει τις συνεχείς αποκαλύψεις και επιμένει, ότι όλα έγινα νόμιμα. Ερωτηθείς σχετικά και με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στην υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε ότι «έχουν δοθεί απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα και με τις τοποθετήσεις χθες του κ. Ρουσόπουλου και με τη δήλωση που έκανε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βουλγαράκης». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε πάντως, ότι «παρά τα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουμε θέσει, απαντήσεις δεν έχουμε πάρει. Η κυβέρνηση κρύβεται».
 
Ο προβληματισμός και η αμηχανία στην κυβερνητική παράταξη την ίδια ώρα είναι εμφανής και όλοι αποφεύγουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις. Από την πλευρά τους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να εξαπολύουν «πυρά» στην κυβέρνηση, όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης που υποστήριξε ότι «όλα γίνονται με την ανοχή του Πρωθυπουργού». Ο δε βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε τις εξελίξεις με ένα λογοπαίγνιο σχετικά με το όνομα της Μονής, αποκαλώντας την «Μεσιτοπεδίου». Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του καταγγέλλει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι παραχωρούν τις εκτάσεις στη Μονή Βατοπεδίου από το 1999, αναφέροντας ότι «οι εκχωρήσεις στη Μονή Βατοπεδίου δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ–ΠΑΣΟΚ για την καταστροφική εκμετάλλευση των δασών και την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων σε μοναστήρια».
 
Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Γιώργος Δαλακούρας μιλώντας στον ALPHA ανάφερε, ότι ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει τις αγοραπωλησίες των Μονών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και θα δώσει συνέντευξη Τύπου την προσεχή Δευτέρα. Με τίτλο «Ο Άγιος Εφραίμ… ευφραίνει τας καρδίας υπουργών» η εφημερίδα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ φιλοξενεί εκτεταμένο ρεπορτάζ για τις σκανδαλώδεις αγοραπωλησίες ακινήτων του Δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου και τονίζει ότι «μοναδικό κριτήριο της σκανδαλώδους απόφασης φαίνεται πώς είναι η προστασία που παρέχει κορυφαίος υπουργός, που εμφανίζει το ζήλο του νεοφώτιστου σε ζητήματα προσωπικής πίστης. Η συμφωνία φυσικά μεταξύ κυβέρνησης και Ιεράς Μονής αποβαίνει αμοιβαία επωφελής».
 
Ρεπορτάζ για την πρωτοφανή υπόθεση δημοσιεύει και η εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ με τίτλο «Ιερές μπίζνες από το παρελθόν», στο οποίο ασκείται έντονη κριτική και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι έχουν εκχωρήσει από χρόνια εκτάσεις στην Μονή Βατοπεδίου. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος εμμέσως πλην σαφώς φωτογραφίζει τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και κυβερνητικό εκπρόσωπο για την σκανδαλώδη υπόθεση, αναφέροντας ότι «ο Θοδωρής τώρα μπορεί με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου να συζητάει που και που τις όποιες μεταφυσικές ανησυχίες έχει, αλλά τα πολιτικά δεν μπορεί, τα συζητάει με τον Καραμανλή».
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2187&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote