Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ για τα οικονομικά μέτρα
Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ για τα οικονομικά μέτρα Εκτύπωση E-mail
30.08.08

Το «γάντι» στη κυβέρνηση ρίχνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν

Η πολιτική σύγκρουση θα ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, όπου έξω από το χώρο που θα μιλάει ο κ. Καραμανλής και μαζί με τους εργαζόμενους θα διαδηλώνει και το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος. Ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα ξεσηκώνονται και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να πρωτοστατεί.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τη μεγάλη λαϊκή δυσφορία για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε την Παρασκευή ότι «οι πολίτες που ψήφισαν ΝΔ, δικαιολογούνται απόλυτα να είναι απογοητευμένοι, δικαιολογούνται απόλυτα να νιώθουν προδομένοι. Οι Έλληνες θέλουν να ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία και όχι στην σημερινή Ελλάδα της αυθαιρεσίας, στην σημερινή Ελλάδα του φορολογικού πογκρόμ, στην σημερινή Ελλάδα που ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας αντικαθίσταται από έναν φόρο, που πια θα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες για τα ακίνητα τους, είτε είναι πλούσιοι είτε είναι φτωχοί».

Ενδεικτική του κλίματος είναι και η σφοδρή επίθεση του Αλέκου Αλαβάνου στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. «Ο Πρωθυπουργός παριστάνει τον σουλτάνο. Μέχρι τώρα είχαμε το μπαχτσίσι, SIEMENS, ομόλογα, άγονες γραμμές. Τώρα έχουμε το χαράτσι, το οποίο επιβάλλεται σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες αδιακρίτως, με έναν τρόπο που είναι εντελώς άδικος και ο οποίος είναι και ανισότιμος σε σχέση με το Ελληνικό Σύνταγμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε αυτό το πολεμικό σκηνικό έντονη ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο έρχεται να προκαλέσει και η απόφαση του Παναγιώτη Ψωμιάδη να κλείσει την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου την Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ψωμιαδης κάνει λόγο γα συμβούλους του Πρωθυπουργού, που τον έχουν απομονώσει και τον έχουν παρασύρει σε αντιλαϊκές πολιτικές.

Αρκετοί υπουργοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους φοβούμενοι την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Τα μέτρα φυσικά δεν ήταν ευχάριστα, αλλά φοβάμαι ότι ήταν αναγκαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης. Τον Γιώργο Αλογοσκούφη στήριξε πάντως απόλυτα την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου και ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα δήλωσε ότι «ο κ. Αλογοσκούφης έχει μιλήσει, έχει εξηγήσει. Είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής πολιτικής». Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κυβέρνηση του... κεφαλαίου, αναφέροντας ότι «απέναντί μας δεν έχουμε μια "ανίκανη" κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται και προωθεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τα μέτρα οπισθοδρομικά, λέγοντας ότι «είναι σαφώς ταμειακού χαρακτήρα. Θέλει να κλείσει τρύπες ο κ. Αλογοσκούφης, χωρίς να νοιάζεται για την ανάπτυξη και ανάκαμψη. Αν ο κ. Αλογοσκούφης δεν τα υπολόγισε σωστά και έπεσε έξω ο προϋπολογισμός, αυτό δείχνει μια ανικανότητα. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει σε μεγάλο βαθμό ανικανότητα». Την Τρίτη αναμένεται νέα έντονη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς το φορολογικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2180&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 30.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote