Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ζήτω το αμερικανικό όνειρο»
«Ζήτω το αμερικανικό όνειρο» Εκτύπωση E-mail
30.08.08

Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν «Βorn in the USΑ» και οι 80.000 θεατές κουνούσαν δακρυσμένοι πανό με τη λέξη «Αλλαγή».

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποδέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία εν μέσω πυροτεχνημάτων, διακηρύσσοντας ότι «το αμερικανικό όνειρο είναι πάντα ζωντανό».

Oι αναλυτές χαρακτήρισαν την ομιλία του ως «την πιο πολιτική που έχει κάνει ποτέ», δεν αμέλησε όμως να καταφύγει και σε συναισθηματικές αναφορές που ξεσήκωσαν τα πλήθη. Κατ΄ αρχήν έσπευσε να μιλήσει για το ποιος είναι. Παρ΄ ότι διεκδικεί το χρίσμα εδώ και 20 μήνες, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν φαίνεται να γνωρίζουν πολλά για το ποιος πραγματικά είναι ο Μπάρακ Ομπάμα. Το τηλεοπτικό κοινό, που υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια, ήταν το μεγαλύτερο που παρακολούθησε μέχρι σήμερα ομιλία του ανθρώπου που εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος είχε λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία να συστηθεί λεπτομερώς.

Μίλησε για την οικογένεια και τις ρίζες του, δείχνοντας ότι η ιστορία του είναι η πραγματοποίηση του «αμερικανικού ονείρου», ενός ονείρου που- όπως τόνισε- παραμένει ζωντανό για όλους, φθάνει να τους δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες, τις οποίες εκείνος ως πρόεδρος είναι αποφασισμένος να δώσει. Δήλωσε πως θα βάλει τέλος στον πόλεμο του Ιράκ τονίζοντας ότι η απόφασή του να αντιταχθεί σε αυτόν τον πόλεμο από την αρχή αποδεικνύει ότι δεν του λείπει η εμπειρία στα διεθνή θέματα όπως ισχυρίζονται οι επικριτές του. Για πρώτη φορά επιτέθηκε έντονα στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Τζον ΜακΚέιν, χαρακτηρίζοντας μια πιθανή νίκη του «τρίτη θητεία Μπους». Και βέβαια περιέγραψε με ακρίβεια τα μέτρα που θα πάρει για να ανακουφίσει τους πολίτες: φορολογικές ελαφρύνσεις για τους εργαζομένους, φορολογικές επιβαρύνσεις σε όσες εταιρείες μεταφέρουν τα γραφεία τους στο εξωτερικό, προώθηση καθαρής τεχνολογίας, περισσότερα χρήμα
τα για την εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τα γκάλοπ. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο ανταποκρινόταν το πλήθος στο στάδιο του Ντένβερ φαίνεται ότι έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν τις 3 πρώτες ημέρες του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα φαίνεται και πάλι να αυξάνει την απόστασή του από τον ΜακΚέιν, η οποία είχε εξαφανιστεί τον τελευταίο καιρόπροηγείται με 48% έναντι 42% του ΜακΚέιν. Μετά το χθεσινό εντυπωσιακό κλείσιμο και τη συγκινητική ομιλία η διαφορά αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών αρχίζει τη Δευτέρα στη Μινεσότα.
ta nea

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2179&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 30.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote