Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στο πλευρό του Μακέιν
Στο πλευρό του Μακέιν Εκτύπωση E-mail
29.08.08

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία, Τζον Μακέιν, επέλεξε για αντιπρόεδρό του, στην περίπτωση που γίνει ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου, την κυβερνήτη της Αλάσκα, Σάρα Πάλιν.

Η 44χρονη Πάλιν ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και είναι η κυβερνήτης της Αλάσκα από το Δεκέμβριο του 2006, πρώτη γυναίκα που φτάνει στο ύπατο αξίωμα της πετρελαιοπαραγωγού αυτής αμερικανικής πολιτείας.

Τις κυβερνητικές εκλογές στην Αλάσκα τις κέρδισε από τον επίσης Ρεπουμπλικανό Φρανκ Μουρκόφσκι, που επιχείρησε να της προσφέρει δημόσιο αξίωμα, για να μην μετάσχει στις εκλογές, αλλά εκείνη αρνήθηκε και τελικά κέρδισε.

Προηγούμενα, η Πάλιν διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος της πόλης της πολιτείας Ουασίλα.

Γεννημένη την 11η Φεβρουαρίου 1964, η Πάλιν είναι σήμερα έγγαμη, μητέρα πέντε παιδιών και πολέμια των αμβλώσεων. Ο μεγάλος της γιος παρουσιάζεται για να υπηρετήσει τη θητεία του στο Ιράκ το Σεπτέμβριο.

Επίσης, είναι υπέρμαχος της οπλοφορίας των πολιτών και επίσημο μέλος του Εθνικού Σωματείου Τυφεκιοφόρων.

Η Πάλιν διαθέτει πανεπιστημιακό δίπλωμα στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία.

Έχει ταχθεί -παρά τις αντιρρήσεις των Οικολόγων- υπέρ της κατασκευής πετρελαιαγωγού, που να διασχίζει μεγάλα τμήματα της Αλάσκα.

Παρουσιάζοντας την 44χρονη υποψήφια αντιπρόεδρό του σε συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών στο Οχάιο ανήμερα των 72ων γενεθλίων του, ο Τζον Μακέιν έκανε ξεχωριστή αναφορά στη «βαθιά αφοσίωση και το μαχητικό της πνεύμα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Πάλιν «δεν συνηθίζει να ακούει αυτούς που της λένε να κάτσει στη θέση της».

«Βρήκα άνθρωπο με φήμη υψηλής αντίστασης στα "ειδικά" συμφέροντα και στους δαιδάλους της γραφειοκρατίας. Ξέρει από αγώνες των λαϊκών στρωμάτων, από το υψηλό κόστος της κοινωνικής περίθαλψης» συμπλήρωσε για την Πάλιν ο Μακέιν. «Εάν την γνωρίσετε καλά όσο εγώ, τότε θα εντυπωσιαστείτε» δήλωσε επίσης. «Είναι ιδανική για τη δουλειά που της ζητώ».

Μόνον οι στενότατοι συνεργάτες του Μακέιν είχαν ενημερωθεί για την ένταξη στο ψηφοδέλτιο της Πάλιν, με την εντολή να κρατήσουν μυστική την επιλογή της μέχρι και την Παρασκευή, ημέρα δηλαδή της αποκάλυψης.

«Είναι τιμή μου να είμαι στο πλευρό σας» είπε από την πλευρά της η Πάλιν στον Μακέιν, εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων. «Ο αγώνας για τη νίκη απαιτεί τον καλύτερο εαυτό μου και δεν υπόσχομαι τίποτα λιγότερο» προσέθεσε.

Η επιλογή της 44χρονης Πάλιν ως υποψήφιας για την αμερικανική αντιπροεδρία αποκτά και ιστορική σημασία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών.

Η ανακοίνωση της επιλογής της Σάρα Πάλιν ως υποψήφιας αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανών έγινε λίγες ώρες μετά την πανηγυρική ομιλία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο συνέδριο του κόμματός του στο Ντένβερ.

Ο γερουσιαστής του Ιλινόις έδωσε την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψει το κλίμα στην οικονομία και θα αποκαταστήσει την εικόνα των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στο Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Τζον Μακέιν, κατηγορώντας τον ότι «δεν έχει επαφή» με την πραγματικότητα που ζει ο μέσος Αμερικανός.

Ο Ομπάμα, πρώτος αφροαμερικανός υποψήφιος για την προεδρία, συνέδεσε τον Μακέιν με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και υποστήριξε ότι οι αποτυχημένες πολιτικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ευθύνονται για την κακή κατάσταση της οικονομίας και την εικόνα που έχουν σήμερα οι ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή.

Κατηγόρησε δε, τον αντίπαλό του στην κούρσα για την προεδρία ότι δεν έχει επαφή με τα καθημερινά προβλήματα των Αμερικανών και πως είναι «κάθε άλλο παρά ανεξάρτητος» σε βασικά θέματα, όπως η οικονομία, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2177&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 30.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote