Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο ρόλος συγγενών του Βουλγαράκη στην υπόθεση του Βατοπεδίου
Ο ρόλος συγγενών του Βουλγαράκη στην υπόθεση του Βατοπεδίου Εκτύπωση E-mail
29.08.08

Την οργή του Γιώργου Βουλγαράκη προκάλεσε η ερώτηση 26 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που αφήνουν αιχμές εναντίον συγγενικών του προσώπων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούν για προνομιακή ανάμιξη της συζύγου του και του αδελφού της και ζητούν διευκρινήσεις για το ρόλο τους στις ανταλλαγές γης και ακινήτων με τη Μονή. Ο Γιώργος Βουλγαράκης χαρακτηρίζει «βρώμικη» την επίθεση εναντίον του και υποστηρίζει πως τα θέματα αυτά έχουν ήδη κριθεί νομικά και πολιτικά.
 
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν μεταξύ άλλων να μάθουν το σύνολο των δικηγορικών και συμβολαιογραφικών αμοιβών που καταβλήθηκαν στα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην απάντησή του ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Τα συμβόλαια ανταλλαγής έγιναν στο συμβολαιογραφείο της συζύγου μου κυρίας Αικατερίνης Πελέκη, η οποία εκ της ιδιότητάς της δεν μπορεί να "εκπροσωπεί" τα συμβαλλόμενα μέρη, όπως ελέγχθη. Για τις πράξεις αυτές δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ, γιατί σύμφωνα με το νόμο, στα συμβόλαια στα οποία συμβαλλόμενο μέρος είναι το Ελληνικό Δημόσιο, δεν προβλέπεται αμοιβή συμβολαιογράφου. Το σύνολο των παρακρατηθέντων δικαιωμάτων αποδίδεται στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και το Ταμείο Νομικών».
 
Η Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη σύζυγος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και ο αδελφός της Δημήτρης είναι τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τα βέλη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στην ερώτησή τους επισημαίνουν: «Γιατί δεν επιλέχθηκαν για λόγους διαφάνειας συμβολαιογράφοι των περιοχών, στις οποίες αφορούσαν οι ανταλλαγές; Γιατί είναι πανταχού παρούσα η σύζυγος του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ως συμβολαιογράφος και ο αδελφός αυτής και πολιτευτής της παράταξής σας ως δικηγόρος;». Ακόμη πιο σαφής σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, διερωτάται με νόημα «με ποιου την εντολή και γιατί από τους συμβολαιογράφους όλης της χώρας επελέγη η σύζυγος του υπουργού να κάνει όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις, προφανώς εν κρυπτώ, γιατί δεν παίρνουμε απαντήσεις». Ο κ. Βουλγαράκης ανταπαντά ότι «τα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου με ιδιώτες δεν έγιναν από την κ. Αικατερίνη Πελέκη».
 
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν, ότι υπάρχουν εμβάσματα πολλών χιλιάδων ευρώ προς τον αδελφό της κ. Βουλγαράκη και ρωτούν αν πρόκειται για την αμοιβή του. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Για ποιες υπηρεσίες ο κύριος Δημήτρης Πελέκης έλαβε 752.990 ευρώ με εμβάσματα της Εμπορικής Τράπεζας σε τραπεζικό λογαριασμό του και με εντολή του Αναστασίου Μοναχού, Ταμία της Μονής Βατοπεδίου; Πρόκειται για μέρος κάποιας "αντιπαροχής" προς την ευρύτερη οικογένεια του κ. Βουλγαράκη από το ξεπούλημα δημόσιας γης και το "χάρισμα" της περιουσίας των Ελλήνων στη Μονή;». Ο κ. Βουλγαράκης σχετικά με την εμπλοκή του αδελφού της συζύγου του υποστηρίζει: «Η επιλογή νομικού συμβούλου από τη Μονή Βατοπεδίου εναπόκειται στην ελεύθερη βούληση της Μονής όπως ισχύει και για κάθε περίπτωση συμβαλλομένου. Συνεπώς η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σχετικά με τη νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα συγγενούς της συζύγου μου, συνιστά αθλιότητα». Ο κ. Βουλγαράκης δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το όνομά του, την πολιτική του διαδρομή και την τιμή και υπόληψη της οικογένειάς του.
 
ALPHA
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2176&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 31.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote