Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέος «πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση επιστολή του Πολύδωρα
Νέος «πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση επιστολή του Πολύδωρα Εκτύπωση E-mail
29.08.08

Νέους κραδασμούς στις εύθραυστες ισορροπίες της κυβερνητικής παράταξης προκαλεί η επιστολή-«βόμβα» του Βύρωνα Πολύδωρα, στην οποία μιλά για «ουτιδανούς και μορμολύκεια» μέσα στη ΝΔ.

 

Παρά τις αντιδράσεις, ο πρώην υπουργός διαμηνύει, ότι θα συνεχίσει να λέει ελεύθερα τη γνώμη του. Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης απέφυγαν να σχολιάσουν τις νέες βολές Πολύδωρα, ωστόσο στην κυβέρνηση επικρατεί αμηχανία, καθώς οι «αντάρτες» βουλευτές ξαναχτυπούν λίγες ημέρες πριν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
 
Η νέα επιστολή Πολύδωρα με παραλήπτη μία ψηφοφόρο του προκαλεί οργή και αμηχανία στην κυβέρνηση, καθώς υπενθυμίζει τον εφιάλτη της ισχνής πλειοψηφίας των 152 βουλευτών. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός διαμηνύει, ότι θα συνεχίσει να λέει την γνώμη του ελεύθερα, αναφέροντας ότι «πολλοί "σύγχρονοι" πολίτες κατήντησαν να αδιαφορούν για το αν έχουν γνώμη και δικαίωμα γνώμης. Τα έχουν εκχωρήσει σε άλλους. Εγώ ανήκω σε εκείνους που νοιάζονται ακόμη και θέλουν να έχουν γνώμη και δικαίωμα γνώμης». Όμως ο πρώην υπουργός επιτίθεται ακόμη και στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι «μας εκβιάζουν με σιωπή. Να μην έχουμε εσύ και εγώ και οι όμοιοί μας δικαίωμα λόγου και να έχουν λόγο όλοι οι ουτιδανοί. Φωνάζω, αντιστέκομαι, αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
 
Την απογοήτευσή του για την διακυβέρνηση της χώρας εξέφρασε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, λέγοντας ότι «ο Καραμανλής κυβερνάει μόνος του με πέντε-έξι υπουργούς. Σαν να είναι μόνος του εναντίον όλων». Ο κ. Πολύδωρας υποστηρίζει, ότι δίνει αγώνα «ντεσπεράντο» -όπως λέει- χωρίς καν το κίνητρο της νίκης και προσθέτει ότι θα συνεχίσει μέχρι εσχάτων. «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Ό,τι αγαπήσαμε και σε ό,τι αφοσιωθήκαμε, μοιάζει να χάνεται και στη θέση του να μπαίνουν με το στανιό απαξίες και μορμολύκεια κάθε λογής» αναφέρει. Εκτός του Βύρωνα Πολύδωρα δυναμική επανεμφάνιση ετοιμάζει τις επόμενες ημέρες και ο Πέτρος Τατούλης, ενώ παραμένει άγνωστο πως θα αντιδράσουν βουλευτές, όπως ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Θανάσης Γιαννόπουλος.
 
Ο Γιάννης Μανώλης πάντως μιλώντας στον ρ/σ ΝΕΤ 105,8 κάρφωσε ήδη τον Γιώργο Αλογοσκούφη για την οικονομία, λέγοντας ότι «περιμένω το επόμενο διάστημα να δω, να φορολογείται το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα». «Πυρά» για την λειτουργία της κυβέρνησης εξαπέλυσε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA είπε ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει στην κυβέρνηση. Εντός κυβέρνησης υπάρχουν αρκετοί, που μιλούν πολύ». Εκτός της κ. Μπενάκη κριτική σε πιο ήπιους τόνους ασκούν και οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βασίλης Μιχαλολιάκος και Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ήταν αιχμηρός για την πολιτική όσον αφορά το αγροτικό πετρέλαιο.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα αναταραχής η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θοδωρή Ρουσόπουλο να δηλώνει ότι «οι εκλογές έγιναν πριν από 1 χρόνο. Έχουμε μπροστά μας άλλα 3 χρόνια». Η «κόκκινη γραμμή» πάντως που θέτει το Μέγαρο Μαξίμου ακόμη και για διαγραφές «ανταρτών», είναι η καταψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου.
 
ALPHA
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2174&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 31.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote