Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επισφράγιση της υποψηφιότητας Ομπάμα
Επισφράγιση της υποψηφιότητας Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
29.08.08

Φωνάζοντας ρυθμικά "ναι, μπορούμε" - αμέσως μετά και από τις ομιλίες που εξέφρασαν πειστικά τη στήριξη των εσωκομματικών αντιπάλων του, Μπιλ και Χίλαρυ Κλίντον, στο πρόσωπό του - οι Δημοκρατικοί έδωσαν κι επίσημα το χρίσμα του κόμματος για την διεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου στον Μπαράκ Ομπάμα, επισφραγίζοντας την ιστορική πρώτη της υποψηφιότητας ενός Αφροαμερικανού για το κορυφαίο αξίωμα στις ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Ντένβερ μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Τζον ΜακΚέην, αποδεχόμενος κι επίσημα τον διορισμό του.


Ένθερμη στήριξη από τον Μπιλ Κλίντον

 

"Νομίζω ότι το συνέδριο πήγε αρκετά καλά ως τώρα. Τι λέτε;", είπε ο Ομπάμα στο πλήθος των επευφημούντων συνέδρων, αφού αγκαλιάστηκε με τον Μπάιντεν και τη σύζυγό του, Τζιλ, επί σκηνής.

Νωρίτερα, η ομιλία του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είχε κάνει σκληρές επιθέσεις στον αντίπαλο της συζύγου του στην εκστρατεία για την ανάδειξη του υποψηφίου, προκάλεσε τέτοιο ενθουσιασμό από πλευράς του κοινού, που ο Κλίντον αναγκάστηκε να τους ζητήσει να σταματήσουν. "Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι έτοιμος να ηγηθεί της Αμερικής και να αποκαταστήσει την αμερικανική ηγεσία στον κόσμο", υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος. "Είναι έτοιμος να γίνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών".

Ο Μπάιντεν επισήμανε στη δική του ομιλία ότι η κυβέρνηση Μπους διαπραγματεύεται την αποχώρηση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, για να καταλήξει: "ο Τζον ΜακΚέην είχε άδικο, κι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο".

"Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια κατάσταση που δεν αντέχουμε. Έχουμε την δύναμη να την αλλάξουμε", είπε ο 65χρονος Μπάιντεν, εξαίροντας την ευφυΐα του 47χρονου Ομπάμα.

Έτοιμος για αντεπίθεση ο ΜακΚέην

 

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Τζων ΜακΚέην, στο μεταξύ, έχει "αποφασίσει" ποιον θα επιλέξει ως υποψήφιο αντιπρόεδρο και θεωρείται πιθανό να το ανακοινώσει την Παρασκευή, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος.

Ο ΜακΚέην θα βρίσκεται στο Ντέιτον του Οχάιο την Παρασκευή, μια ημέρα μετά το τέλος του Συνεδρίου των Δημοκρατικών. Εκτιμάται ότι η επιλογή της ημερομηνίας έχει στόχο να αναστρέψει το ευνοϊκό για τον Ομπάμα κλίμα.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν πολύ είναι αυτά του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και παραδοσιακού Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνι, του ανεξάρτητου δημοκρατικού γερουσιαστή Τζο Λίμπερμαν, του γερουσιαστή Τιμ Πωλέντυ, της πρώην διευθύνουσας συμβούλου του E-Bay Μεγκ Ουίτμαν και άλλων


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2170&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote