Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Θύελλα στη Βουλή
Θύελλα στη Βουλή Εκτύπωση E-mail
28.08.08

Φωτιά» πήρε η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων.

Με αφορμή τις φορολογικές εξαγγελίες του υπ. Οικονομίας, σύσσωμη η αντιπολίτευση επεφύλασσε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον ίδιο, προσωπικά τον πρωθυπουργό, αλλά και συνολικά την κυβέρνηση.

Ο Γ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «ασύμμετρη απειλή», κατηγορώντας την πως «για άλλη μια φορά, όπως πάντα, βάζει το κεφάλι της βαθιά στην άμμο και το χέρι της βαθιά στην τσέπη του πολίτη».

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίση, πολιτική, οικονομική, κοινωνική. Κρίση επώδυνη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «εν μέσω οικονομικής κρίσης αντί να στηρίξει το εισόδημα και την οικονομική δραστηριότητα, ανακοινώνει νέους φόρους».

Μια είναι η ασύμμετρη απειλή: αυτή της ασύμμετρης πολιτικής της ΝΔ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, καταλήγοντας: «Σ’ αυτές τις κρίσεις, των πυρκαγιών, της οικονομίας, των διεθνών εξελίξεων, έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς σχέδιο».

Ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε πρόκληση και σκάνδαλο την παραμονή της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα «οι μέρες της να είναι μετρημένες». Απηύθυνε δε πρόκληση στους ψηφοφόρους της, «που πολλοί βλέπω πως ντρέπονται να πουν πως την ψήφισαν», να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζοντάς τον «αμήχανο, ανεπαρκή, σιωπηλό, αδύναμο». Η κρίση της πολιτικής, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι πρωτίστως κρίση προσωπικά του Κ. Καραμανλή ο οποίος έχει πια παραδώσει τα όπλα και σέρνεται πίσω από τη δημοσιονομική αδυναμία του Γιώργου Αλογοσκούφη. «Μη βαυκαλίζεστε», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, «πως η κρίση της αντιπολίτευσης ή η κρίση του ΠΑΣΟΚ η δήθεν, μπορεί να σώζει διαρκώς της ΝΔ.

Εν μέσω των έντονων αυτών αντιδράσεων τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους θιγόμενους παραγωγικούς φορείς, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

«Τα οικονομικά μέτρα ήταν αναγκαία και ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια της κυβέρνησης», δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν μπορεί να είναι τα μόνιμα υποζύγια του προϋπολογισμού» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν επιδεικνύουν την ίδια συνέπεια στη φορολογική τους δήλωση.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2169&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote