Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μη «αξιόπιστη απειλή» η απόπειρα κατά Ομπάμα
Μη «αξιόπιστη απειλή» η απόπειρα κατά Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
27.08.08

Οι Αρχές ξεκίνησαν κανονικά έρευνα αλλά υπεύθυνοι αποδυνάμωσαν τα σενάρια περί σχεδίων δολοφονίας με στόχο τον Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν, δεν συνιστούσε μια «αξιόπιστη απειλή» η φερόμενη ως συνωμοσία σε βάρος του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν μετά την Κυριακή στο Ντένβερ, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη, κατά την ομιλία του για την επίσημη ανάληψη του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές. Ωστόσο, υπεύθυνοι του γραφείου του γενικού εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσαν ότι είναι «απολύτως βέβαιοι ότι δεν υπάρχει καμιά αξιόπιστη απειλή για τον υποψήφιο», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη αρχικά ενός ατόμου, στο φορτηγό του οποίου βρέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς. Μάλιστα, σύμφωνα με το δίκτυο CBS, ένας από τους συλληφθέντες φέρεται ότι ομολόγησε στις Αρχές ότι «σκόπευαν να πυροβολήσουν τον Ομπάμα από κάποιο υπερυψωμένο σημείο... με μια καραμπίνα, από απόσταση 750 μέτρων».

Η εκπρόσωπος του FBI, Κάθι Ράιτ, επιβεβαίωσε ότι οι ομοσπονδιακές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, ενώ τα σχετικά στοιχεία ερευνά και η Υπηρεσία Πληροφοριών που συγκρότησε το Κογκρέσο ειδικά για την ασφάλεια του συνεδρίου των Δημοκρατικών, σε συνεργασία με πράκτορες του FBI και της CIA.

Για την ασφάλεια των συνέδρων έχουν επιστρατευθεί 3.000 έως 5.000 αστυνομικοί, που περιπολούν στους δρόμους του Ντένβερ.

Τελικά, αξιωματούχος δήλωσε αργά χθες ότι στους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν θα απαγγελθούν κατ' αρχάς κατηγορίες για οπλοκατοχή, χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν στοιχεία που θα αξιολογηθούν και μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι σοβαρότερο.
enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2163&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote