Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τον... σώζουν οι αντάρτες
Τον... σώζουν οι αντάρτες Εκτύπωση E-mail
27.08.08

Οι «αντάρτες» και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να θελήσει να προχωρήσει σε μία διαγραφή για παραδειγματισμό, φαίνεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Αρ. Παυλίδης παραμένει -προς το παρόν- στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση, διά του εκπρόσωπου της, θέλησε χθες να «κλείσει» έστω και προσωρινά το θέμα που ανέκυψε μετά τις καταγγελίες Μανούση καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου στάθμισαν το ενδεχόμενο της αποπομπής Παυλίδη και έκριναν ότι η παροχή στήριξης θα έχει περιορισμένο πολιτικό κόστος.

Αλλωστε, ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει το δικαίωμα μιας μόνο διαγραφής μέλους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας (εάν υπάρξει και δεύτερη τότε η χώρα θα οδηγηθεί αυτομάτως σε πρόωρες εκλογές), προτιμά να ασκήσει το δικαίωμα αυτό αποπέμποντας έναν «αντάρτη» ο οποίος θα εξαπολύσει βολές εναντίον του ή θα καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο, παρά να διαγράψει τώρα τον πρώην υπουργό Αιγαίου.

Οπως έλεγε χθες κορυφαίος υπουργός, εάν διαγραφεί ο κ. Παυλίδης, ακυρώνεται αυτόματα η απειλή που -με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου- αιωρείται τις τελευταίες ημέρες πάνω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι θα απομακρυνθεί από το κόμμα ο πρώτος που θα διαφωνήσει δημόσια με την κυβερνητική πολιτική.

«Ηθικό πλεονέκτημα»
Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος λοιπόν, υλοποιώντας αυτήν ακριβώς την τακτική, όχι μόνον κάλυψε αλλά «αθώωσε» κιόλας τον πρώην υπουργό Αιγαίου, στηριζόμενος στο επιχείρημα ότι ο κ. Παυλίδης ήταν εκείνος που προσέφυγε πρώτος στη Δικαιοσύνη και κατά συνέπεια -όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας- έχει «το ηθικό πλεονέκτημα».

«Η υπόθεση αυτή» -τόνισε χαρακτηριστικά- «ξεκίνησε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη αφού πρώτος προσέφυγε σε αυτήν ο κ. Παυλίδης. Οταν κάποιος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να διερευνηθεί μία υπόθεση, αν μη τι άλλο έχει το ηθικό πλεονέκτημα».

«Το να φτάσει κάποιος να τον κατηγορεί για ζητήματα ηθικής τάξεως, ως προς αυτό, νομίζω ότι κάνει λάθος», συμπλήρωσε. Ο κ. Ρουσόπουλος προσπέρασε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο τις δηλώσεις υπουργών αλλά και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (που συνεχίστηκαν μάλιστα και χθες) για την ανάγκη ο κ. Παυλίδης να διευκολύνει το κυβερνών κόμμα και να προχωρήσει μόνος του στην ανεξαρτητοποίηση, στηρίζοντας ταυτόχρονα μέσα στη Βουλή τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Χθες, ο πρώην υφυπουργός κ. Θ. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του (ρ/ς Αλφα) υπέδειξε και πάλι στον κ. Παυλίδη τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, λέγοντας:

«Ο Αριστοτέλης Παυλίδης έχει μια μακρά ιστορία στη Νέα Δημοκρατία και στα πολιτικά δρώμενα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσει ο ίδιος με την εμπειρία που έχει και δεν κρύβω να πω ότι είναι μια καλή λύση να πάρει μια απόφαση μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για όλες αυτές τις κατηγορίες που έχει ο συνεργάτης του, να κάνει μια κίνηση σαν αυτή που έκανε ο Κουκοδήμος».

«Σε συνεννόηση;»
Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη μη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, παρενέβη ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος έκανε το εξής δηκτικό σχόλιο: «Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα να υιοθετήσω την άποψη ότι βρίσκεται σε συνεννόηση ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή Πρωτοδικών με τον οποιονδήποτε υπουργό Δικαιοσύνης ή την κυβέρνηση. Δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα. Αν συμβαίνει αυτό το πράγμα, τότε λυπάμαι πάρα πολύ αλλά η Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει πολύ χαμηλά». «Αν συμβαίνει, αλλά πιστεύω ότι δεν συμβαίνει», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε να σχολιάσει και το θέμα που έχει ανακύψει μεταξύ των κ. Σπηλιωτόπουλου και Ζαγορίτη για τις διαρροές περί εμπλοκής «γαλάζιου» στελέχους στο σκάνδαλο της Siemens. «Εγώ δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη υπόθεση», τόνισε.

ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΟΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ
Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης Παυλίδη. Χθες, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Ντ. Ρόβλιας κατέθεσε σειρά ερωτήσεων στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. Με την πρώτη, ζητεί να ενημερωθεί το Κοινοβούλιο για τη διαδρομή και τους χρονικούς σταθμούς της επίμαχης δικογραφίας σχετικά με τον διαγωνισμό για τα πλοία της άγονης γραμμής, που ως γνωστόν δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή. Ειδικότερα, ερωτά πότε εστάλη η δικογραφία από τον εισαγγελέα Ρόδου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πότε χρεώθηκε από τον Γ. Σανιδά στον αντεισαγγελέα Αθ. Κονταξή. Πότε εξεδόθη το πόρισμα του κ. Κονταξή και πότε επεστράφη η δικογραφία στον εισαγγελέα Ρόδου.

Με τη δεύτερη ερώτηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλες δικογραφίες για υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή (νυν και πρώην) που είχαν την ίδια τύχη, δεν εστάλησαν δηλαδή στη Βουλή και επεστράφησαν στους δικαστικούς λειτουργούς ή αρχειοθετήθηκαν. Τέλος, με την τρίτη ερώτηση, καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει στη Βουλή την εγκύκλιο Λινού, την οποία είχε επικαλεστεί ο Σ. Χατζηγάκης για να χαρακτηρίσει ως σύννομες τις ενέργειες της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου και «βάσει της οποίας οι δικογραφίες που απευθύνονται στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα πρέπει να υποβάλλονται στην Εισαγγελία του ΑΠ για περαιτέρω έλεγχο».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2161&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote