Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συναντήσεις Κ. Καραμανλή ενόψει ΔΕΘ
Συναντήσεις Κ. Καραμανλή ενόψει ΔΕΘ Εκτύπωση E-mail
26.08.08

Το πρωί  ο κ. Κώστας Καραμανλής δέχτηκε το προεδρείο της ΓΣΕΕ και εν συνεχεία του ΣΕΒ.Βγαίνοντας από την πρωινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε: «φεύγουμε φτωχότεροι από ό,τι ήρθαμε γιατί δεν πήραμε απαντήσεις στα αιτήματά μας για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων, για αντιμετώπιση της ακρίβειας, για επίδομα θέρμανσης».

Πρόσθεσε ότι «θα συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική δηλαδή οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν αγωνιστικά στις 6 Σεπτεμβρίου». Σε ερώτηση για το τι τους είπε ο πρωθυπουργός ο κ.Παναγόπουλος απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες μας, και θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική απέδωσε».

Τέλος ο κ.Παναγόπουλος ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ δεν θα δεχθεί κατάργηση του νόμου και κατάτμηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών. Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ.Κώστας Πουπάκης δήλωσε ότι είχαν μια πολύ καλή συζήτηση για όλα τα θέματα. «Απαιτήσαμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πουπάκης και πρόσθεσε ότι όλα τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να κάνουν στροφή για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Σε ερώτηση για το αν η ΔΑΚΕ θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Πουπάκης απάντησε ότι η ΔΑΚΕ θα είναι παρούσα στις κινητοποιήσεις, μακριά όμως από σκοπιμότητες.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Αλέκος Καλύβης δήλωσε ότι έχει προτείνει να μην πάει το προεδρείο της ΓΣΕΕ στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

«Μικρότερο κράτος» ζήτησαν οι έμποροι

Τα αιτήματα του κλάδου των εμπόρων έθεσαν στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ, στη συνάντηση που είχαν μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και των υπουργών Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ελλήνων Εμπόρων Δημήτρης Αρμενάκης, ανέφερε ότι:

«Ήρθαμε να πάρουμε και όχι να δώσουμε και ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα της αγοράς». Πρόσθεσε ότι ζήτησαν την συνέχιση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού τους ταμείου, όπως συμβαίνει και με το ΙΚΑ, καθώς επίσης να καθιερωθεί σύνταξη για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση, ίση με εκείνη που παίρνουν οι δικαιούχοι ενός ταμείου.

«Τα ασφαλιστικά ταμεία ληστεύουν εκείνους που παίρνουν διαδοχικές συντάξεις» ανέφερε ο κ. Αρμενάκης, ενώ για τα αιτήματά τους σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα τα μελετήσει και θα μας απαντήσει».

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων ζήτησαν ακόμη την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων και την αύξηση του ορίου αυτοπεραίωσης από τις 300.000 στις 600.000 ευρώ. Ο κ. Αρμενάκης δήλωσε ακόμη ότι ζήτησαν την κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, την εφαρμογή κινήτρων για τη μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων, εφαρμογή των νόμων για το παρεμπόριο, καθώς επίσης και «μικρότερο κράτος» γιατί «λειτουργεί καλύτερα».

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, λέγοντας ότι οφείλεται και στην κακή ψυχολογία της αγοράς και έκανε έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο κ. Αρμενάκης δήλωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός τους είπε ότι στα φορολογικά η πολιτική της κυβέρνηση είναι σταθερή και αποκλείονται αιφνιδιασμοί.

Τέλος, ανέφερε ότι το κράτος πρέπει να επιβάλει φόρους αναλογικά και ότι ο κλάδος των εμπόρων δεν αντέχει άλλους φόρους.

www.kathimerini.gr

   
   
 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2154&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote