Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών
Ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών Εκτύπωση E-mail
26.08.08

Στο Ντένβερ, των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκίνησε τη Δευτέρα το συνέδριο των Δημοκρατικών, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται, ο Μπάρακ Ομπάμα να ανακηρυχτεί και επίσημα υποψήφιος του κόμματος για το προεδρικό αξίωμα της χώρας και να γίνει έτσι ο πρώτος Αφροαμερικανός υποψήφιος.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του αντιπροέδρου του Μπάρακ Ομπάμα, ο Τζον Μακ Κέιν εξαπέλυσε τα πυρά του δημοσιεύοντας νέα αρνητική διαφήμιση. Πάντως, τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ισόπαλους τους δύο υποψηφίους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα φτάσει στο συνεδριακό κέντρο την Τετάρτη. Μέχρι τότε δεν χάνει την ευκαιρία να ζητεί την ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος και να καλεί τον Αμερικανούς να γνωρίσουν καλύτερα τον ίδιο αλλά και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του Τζο Μπάιντεν.

Ο Γερουσιαστής του Ιλινόι δεν έχει πείσει ακόμη τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον. Το ότι δεν ακούστηκε καν το όνομά της για την θέση της Αντιπροέδρου τους έχει εξοργίσει πιστεύοντας ότι ο Ομπάμα δεν την εκτιμά.

Στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους ποντάρει ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν με αρνητική διαφήμιση, όπου η ίδια η Χίλαρι κατηγορούσε τον υποψήφιο που τώρα υποστηρίζει.

Ήδη οι ψηφοφόροι της Κλίντον δηλώνουν σήμερα ότι σε ποσοστό 27% θα ψηφίσουν τον Τζον Μακέιν, ενώ στις 26 Ιουνίου το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 16%.
Η τελευταία δημοσκόπηση μάλιστα δείχνει για πρώτη φορά τον Μπαράκ Ομπάμα ισόπαλο με τον Τζον Μακέιν στο 47%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόκληση για τον Μπαράκ Ομπάμα σε αυτό το συνέδριο είναι να συστηθεί ξανά στους ψηφοφόρους του και να δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία του για τους τελευταίους δύο μήνες. Τον ίδιο ρόλο θα παίξει η σύζυγός του Μισέλ, που θα μιλήσει πρώτη στο Συνέδριο.

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2153&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 26.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote