Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Ράις στη Μέση Ανατολή
Η Ράις στη Μέση Ανατολή Εκτύπωση E-mail
26.08.08

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις αναμένεται στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ουάσινγκτον για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων πριν από τη λήξη της θητείας του προέδρου Τζορτζ Μπους τον Ιανουάριο του 2009.

Στην έβδομη επίσκεψή της στην περιοχή μετά την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Αννάπολη των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, η Ράις αναχώρησε από την Ουάσινγκτον αργά χθες Κυριακή, για το Ισραήλ όπου θα έχει επαφές με ισραηλινούς και παλαιστίνιους διαπραγματευτές.

Ο Σαέμπ Ερεκάτ, κύριος παλαιστίνιος διαπραγματευτής είχε δηλώσει στις 17 Αυγούστου ότι η αμερικανίδα υπουργός επρόκειτο να συναντηθεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς πριν λάβει μέρος στις τριμερείς επαφές με την ισραηλινή ομόλογό της Τζίπι Λίβνι και τον επικεφαλής των παλαιστινίων διαπραγματευτών Αχμεντ Κορέι.

Στη διήμερη αυτή επίσκεψη η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα αποτιμήσει τις «προσπάθειες που καταβάλλονται για μια διαρκή και αληθινή ειρήνη στην περιοχή» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ. Η Ράις θα αποτιμήσει επίσης την «πρόοδο που έχει επιτευχθεί για τον κοινό στόχο της σύναψης ειρηνευτικής συμφωνίας εντός του 2008», προστίθεται στην ανακοίνωση.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2152&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote