Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επίσημη πρώτη του Τζ.Μπάιντεν
Επίσημη πρώτη του Τζ.Μπάιντεν Εκτύπωση E-mail
25.08.08

Στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι, εκεί που ενάμισι χρόνο πριν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την αμερικανική προεδρία, ο Μπάρακ Ομπάμα παρουσίασε επίσημα ανάμεσα σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η «καρδιά» των Δημοκρατικών χτυπά από τη Δευτέρα στο Ντένβερ...

«Για δεκαετίες άλλαξε την Ουάσινγκτον, αλλά η Ουάσινγκτον δεν τον άλλαξε ποτέ» δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα καλώντας τον βετεράνο γερουσιαστή του Ντέλαγουεαρ να ανέβει στη σκηνή που είχε στηθεί στο Καπιτώλιο της Παλαιάς Πολιτείας, στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι.

Μπροστά από το ιστορικό αυτό κτίριο, όπου είχε υπηρετήσει ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2007 την υποψηφιότητά του για την κατάκτηση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα χαιρέτισε την «αξιοσημείωτη πορεία και την αξιοπρέπεια» του Τζο Μπάιντεν ενώπιον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κρατώντας πόστερ που ανέγραφαν «Ομπάμα-Μπάιντεν».

Το επιτελείο των Δημοκρατικών ελπίζει στην υποψηφιότητα Μπάιντεν για να καθησυχάσει μερίδα ψηφοφόρων που ανησυχούν για τη σχετικά μικρή πείρα του Μπάρακ Ομπάμα, ειδικά στη διεθνή σκηνή, που αποτελεί και το πιο αδύναμο σημείο του Ομπάμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Τζον Μακέιν.

Το «στρατόπεδο» του Τζον Μακέιν έσπευσε να χαρακτηρίσει την επιλογή του Ομπάμα ως παραδοχή ότι δεν είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος. Ο εκπρόσωπος του Μακέιν φρόντισε επίσης να αναδείξει ένα γλωσσικό ολίσθημα του Ομπάμα όταν καλώντας τον Μπάιντεν στη σκηνή τον παρουσίασε ως «τον επόμενο πρόεδρο»...

Στο Σπρίνγκφιλντ ο Ομπάμα έδωσε έμφαση στα πεπραγμένα του Τζο Μπάιντεν στη Γερουσία, αλλά πάνω απ' όλα μίλησε για την εμπειρία του στην εξωτερική πολιτική. Επίσης, θύμισε στους συγκεντρωθέντες την τραγωδία που είχε ζήσει ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του πριν από 30 χρόνια, όταν η σύζυγος και η κόρη του σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

Στην ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη δική του απόπειρα να διεκδικήσει το χρίσμα, επιδίωξη που έληξε νωρίς στις κάλπες της Αϊόβα τον Ιανουάριο. «Ο Ομπάμα έχει το όραμα και το θάρρος να κάνει αυτό τον τόπο καλύτερο» δήλωσε ο 65χρονος γερουσιαστής με το πλήθος να χειροκροτεί.

Η πρώτη κοινή εμφάνιση Ομπάμα-Μπάιντεν έγινε παραμονές της έναρξης του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος στο Ντένβερ. Το Συνέδριο αναμένεται να εξελιχθεί σε γιορτή του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα λάβει επισήμως το χρίσμα ενώπιον 75.000 συνέδρων, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία του κόμματος.

Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου, θα είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο τέως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ και πολλοί κυβερνήτες και γερουσιαστές.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2151&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote