Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συντριβή Μπόινγκ 737 στο Κιργιστάν
Συντριβή Μπόινγκ 737 στο Κιργιστάν Εκτύπωση E-mail
24.08.08

Εξήντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή από τους 90 που επέβαιναν στο επιβατικό αεροπλάνο του Κιργιστάν που συνετρίβη σήμερα έξω από την πρωτεύουσα Μπισκέκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Κιργιστάν, αναθεωρώντας προς τα κάτω προηγούμενο επίσημο απολογισμό που έκανε λόγο για 70 νεκρούς.

Συνολικά «65 επιβαίνοντες είναι νεκροί, 22 τραυματίες και 3 αγνοούνται», δήλωσε η Έλενα Μπαϊαλίνοβα στο γαλλικό πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ιγκόρ Σουντίνοφ δήλωσε ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι μεταξύ των επιζώντων. «Ωστόσο είναι δύσκολο να του μιλήσουμε αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι του Κιργιστάν δήλωσαν ότι νωρίς αύριο, Δευτέρα, το πρωί θα δώσουν στη δημοσιότητα έναν πλήρη κατάλογο των νεκρών και των επιζώντων και διευκρίνισαν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 83 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος.

Ο πρωθυπουργός Σουντίνοφ δήλωσε επίσης ότι 51 από τους επιβάτες ήταν πολίτες της Κίνας, της Τουρκίας, του Ιράν και του Καναδά, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Παράλληλα κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 17 έφηβοι, μέλη τοπικής ομάδας καλαθοσφαίρισης, βρίσκονταν στο αεροσκάφος και ότι 7 από αυτούς νοσηλεύονται.

Η τοποθεσία στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος, κοντά στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου Μάνας, έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Νουρλάν Σουλαϊμάνοφ δήλωσε ότι το αεροσκάφος, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1979, ήταν σε καλή κατάσταση και είχε επιθεωρηθεί μόλις πριν από δύο μήνες.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2149&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote