Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Νίμιτς-Βαρθολομαίου
Συνάντηση Νίμιτς-Βαρθολομαίου Εκτύπωση E-mail
24.08.08

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που βρίσκεται στο Aγιον Όρος είχε στη μονή Διονυσίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς. Ο τελευταίος πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.

Στη συνάντηση πήραν μέρος και ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, που συνοδεύει τον κ. Νίμιτς στο ταξίδι του στο Αγιον Όρος, καθώς και ο μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ.

«Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, του έδωσα μία περίληψη για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα. Ο Παναγιώτατος με ενθάρρυνε και μου έδωσε στήριξη για τη συνέχιση της αποστολής μου» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Νίμιτς.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες και ζητήματα που αφορούν τις ορθόδοξες εκκλησίες στην περιοχή, την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε αργότερα για τη μονή Σίμωνος Πέτρας και το απόγευμα θα επιστρέψει στη μονή Διονυσίου όπου θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό της Πανηγύρεως του Αγίου Νήφωνος.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2147&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote