Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πάει για το χρυσό ο Νικολαίδης
Πάει για το χρυσό ο Νικολαίδης Εκτύπωση E-mail
23.08.08

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό των +84 κιλών του ταε κβο ντο και μαζί την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου, το 4ο για την Ελλάδα στους αγώνες του Πεκίνου. Όπως ακριβώς πριν από 4 χρόνια στην Αθήνα, έτσι και τώρα ο έλληνας ολυμπιονίκης θα βρεθεί στο βάθρο των νικητών και μάλιστα στον τελικό θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

 

Η προσπάθεια του Νικολαϊδη στον ημιτελικό ήταν συγκλονιστική. Με ολύμπια ψυχραιμία, περίμενε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να περάσει το καθοριστικό χτύπημα στον νιγηριανό αντίπαλό του και να δώσει ραντεβού στον τελικό.
Τι κι αν οι κριτές αρνήθηκαν αρκετές φορές να του δώσουν πόντους που είχε κερδίσει. Δεν το έβαλε κάτω, Περίμενε και την κατάλληλη στιγμή έστειλε την Ελλάδα στα ουράνια.
Τώρα ο Νικολαϊδης έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.
Ο ασημένιος ολυμπιονίκης της Αθήνας, ζει ανάλογες στιγμές και στο Πεκίνο. Όπως ακριβώς πριν από 4 χρόνια μπροστά στους συμπατριώτες του έτσι και τώρα, έδωσε στους έλληνες την ευκαιρία να ξεχάσουν το ντόπινγκ και την μαύρη πλευρά του αθλητισμού και να φουσκώσουν από περηφάνια.
Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων το 1996 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Όχι μόνο για τις ικανότητες του και το ύψος του, αλλά κυρίως για τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη που τιμά με την εξαιρετική του παρουσία στο Πεκίνο για ακόμα μία φορά τα ελληνικά χρώματα.
Αυτή είναι η 3η φορά που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2000 στο Σίδνει στάθηκε άτυχος καθώς έσπασε το πόδι του. Δεν το έβαλε κάτω πείσμωσε και 4 χρόνια αργότερα στην Αθήνα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παραδίδοντας ταυτόχρονα και μαθήματα ήθους αγκαλιάζοντας τον Κορεάτη αντίπαλο του αμέσως μετά τον τελικό.
Ο 29χρόνος Μακεδόνας βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 2 εκατοστά. Είναι φανατικός φίλαθλος του ΑΡΗ και προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στο Ταε κβο ντο. O πατέρας του είναι προπονητής και ο αδελφός του πρωταθλητής σε μικρότερες ηλικίες. Ανήκει στον σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος που ίδρυσε ο πατέρας του και διαθέτει ιδιόκτητο γυμναστήριο ώστε να πραγματοποιεί απερίσπαστος την καλύτερη προετοιμασία.
Παρά του τραυματισμούς πίστευε πολύ στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Πεκίνο και είναι χαρακτηριστικό πως πρόσφατα αγόρασε αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας 2008.
 
 ΑΛΦΑ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2140&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote