Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Και το όνομα αυτού... Τζόζεφ Μπάιντεν
Και το όνομα αυτού... Τζόζεφ Μπάιντεν Εκτύπωση E-mail
23.08.08

Ο 65χρονος Τζόζεφ Μπάιντεν, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είναι ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μπάρακ Ομπάμα ως υποψήφιο για την αντιπροεδρία, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

 

Την επιλογή επιβεβαίωσε το επιτελείο του με τηλεφωνικό μήνυμα προς τους οπαδούς.
 
Ο Μπάιντεν, ένας καθολικός που κατάγεται από την Πενσιλβάνια αλλά εκλέγεται στο Ντελαουέρ, θα προσδώσει στο συνδυασμό του Δημοκρατικού Κόμματος όχι μόνο εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, αλλά και ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη, κάτι που χρειάζεται ιδιαιτέρως ο Ομπάμα.
 
Ο Τζόζεφ Μπάιντεν θα προσφέρει στον Ομπάμα εμπειρία στην εξωτερική πολιτική και ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη.
 
Ο Ομπάμα θα εμφανιστεί αργότερα με με τον συνυποψήφιό του σε συγκέντρωση στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι, απ'όπου και ξεκίνησε πέρυσι την εκστρατεία του.
 
 
Δέκα στοιχεία για τον Τζόζεφ Μπάιντεν
 
O 65χρονος Τζόζεφ Μπάιντεν, που επελέγη από τον Μπάρακ Ομπάμα ως υποψήφιος για την αντιπροεδρία, θεωρείται ειδικός για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ακολουθούν δέκα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά στοιχεία γι'αυτόν.
 
1) Ο Μπάιντεν πρωτοεξελέγη στη Γερουσία το 1972, λίγο πριν συμπληρώσει τα 30 του χρόνια, που είναι το κατώτερο όριο. Ενα μήνα αργότερα, η σύζυγός του και η κόρη του σκοτώθηκαν σε τροχαίο, όπου τραυματίστηκαν και οι δύο γιοι του. Ο Μπάιντεν σκέφτηκε να παραιτηθεί από τη Γερουσία, αλλά πείστηκε να παραμείνει. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα ξαναπαντρεύτηκε.
 
2) Ο Μπάιντεν είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και οι θέσεις του είναι φιλελεύθερες έως μετριοπαθείς. Αν και το 2002 ψήφισε την πρόταση ψηφίσματος που έδινε την άδεια για χρήση βίας στο Ιράκ, έγινε σύντομα ένας επικριτής του πολέμου και κατηγόρησε επανειλημμένα τον πρόεδρο Μπους για τη στάση του.
 
3) Ο γιος του ο Μπο, που υπηρετεί στην Εθνοφρουρά των χερσαίων δυνάμεων, θα σταλεί τον Οκτώβριο στο Ιράκ.
 
4) Γεννημένος στην Πενσιλβάνια και καθολικός, ο Μπάιντεν θα επιτρέψει στον Ομπάμα να συνδεθεί στενότερα με την εργατική τάξη.
 
5) Ο Μπάιντεν είναι γιος ενός πωλητή αυτοκινήτων και είναι λιγότερο εύπορος από πολλούς συναδέλφους του στη Γερουσία. Ενώ πολλοί βουλευτές έχουν ή νοικιάζουν κατοικίες στην Ουάσινγκτον, εκείνος ταξιδεύει κάθε μέρα στην Ουάσινγκτον με το τραίνο από το σπίτι του στο Ουίλμινγκτον του Ντελαουέρ, μια απόταση 80 λεπτών.
 
6) Τακτικός καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές, θεωρείται ιδανικός για το ρόλο του Νο 2, που είναι να επιτίθεται στον αντίπαλο.
 
7) Ο Μπάιντεν έχει αναγνωρίσει ότι έχει την τάση να μιλάει πολύ και δεν αποφεύγει τις γκάφες. Πέρυσι, στην αρχή της δικής του εκστρατείας για το χρίσμα, είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του τον Ομπάμα «συγκροτημένο και έξυπνο και καθαρό«, για να ζητήσει στη συνέχεια συγγνώμη. Ο Ομπάμα δήλωσε τότε ότι δεν είχε ενοχληθεί.
 
8) Το 1987 έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά αποσύρθηκε όταν κατηγορήθηκε ότι είχε αντιγράψει ένα λόγο του βρετανού πολιτικού Νιλ Κίνοκ.
 
9) Οταν στην αρχή της τελευταίας του εκστρατείας ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι διαθέτει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος, ο άνθρωπος που είναι γνωστός για τη φλυαρία του απάντησε με ένα μονολεκτικό «Ναι», προκαλώντας τα γέλια του ακροατηρίου.
 
10) Ως πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας, είχε διευθύνει δύο από τις πιο επίμαχες διαδικασίες υποψηφίων μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αμφοτέρων συντηρητικών Ρεπουμπλικανών. Η υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Μπορκ είχε απορριφθεί, ενώ εκείνη του Κλάρενς Τόμας είχε εγκριθεί με μικρή διαφορά.
 
 

Ε-ΤΥΠΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2139&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote