Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Το παρακράτος πίσω από την επίθεση»
«Το παρακράτος πίσω από την επίθεση» Εκτύπωση E-mail
22.08.08

Για άνανδρη και θρασύδειλη δολοφονική επίθεση εναντίον του, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έξω από τον «Ευαγγελισμό», όπου μεταφέρθηκε μετά το χτύπημα που δέχθηκε νωρίτερα.

Και μίλησε για «δολοφονικό παρακράτος», για την «ασύδοτη δράση του οποίου βαριά ευθύνη φέρει η κυβέρνηση».

Παρουσία του Νίκου Αθανασάκη και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Πέτρος Ευθυμίου εξήγησε πως συνέβη η εναντίον του επίθεση.

«Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε μια άνανδρη, δολοφονική επίθεση εναντίον μου, στημένη, έξω από το γραφείο μου, με άνανδρο και θρασύδειλο τρόπο»,είπε ο κ. Ευθυμίου. Κατευθυνόμουν, είπε, στο γραφείο μου έχοντας αγοράσει βιβλία, όταν δέχθηκα την επίθεση. Ο κ. Ευθυμίου είπε πως ευτυχώς την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του, κατέβαινε ο δικηγόρος κ. Ρούβας ο οποίος δεν επέτρεψε να υπάρξει δεύτερο χτύπημα και επομένως παρεμπόδισε και την ευστοχία του χτυπήματος αυτού.

«Η τυπολογία της επίθεσης παραπέμπει δήθεν στο λεγόμενο χώρο των Εξαρχείων. Ο δράστης ή οι δράστες είχαν αυτή την τυπολογία, όμως, κατ' ουσίαν, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτός ο χώρος των Εξαρχείων είναι στην πραγματικότητα το άλλοθι για την ύπαρξη ενός παρακράτους, ενός δολοφονικού παρακράτους, με όλα τα στοιχεία που ξέρουμε από την ελληνική ιστορία» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο δράστης ανήκει σε αυτή την κατηγορία, γιατί κανένας άνθρωπος, όποιο φρόνημα κι αν έχει, δεν επιτίθεται μπαμπέσικα με «χωσιά», θρασύδειλα, αντίθετα με τον άνθρωπο που έχει ιδεολογία, που έχει την περηφάνια της στάσης του και της στράτευσής του, ο άνθρωπος που εκτελεί διατεταγμένη αποστολή είναι άνθρωπος του παρακράτους και του σκοταδιού», τόνισε.

«Ζητώ από την κυβέρνηση - γιατί αυτό αφορά όλους τους πολίτες όχι μόνο τους πολιτικούς- ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το παιχνίδι της ασυδοσίας, να χρησιμοποιείται αυτό το παρακράτος πολιτικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Έχει βαριά ευθύνη η κυβέρνηση γι' αυτή την κατάσταση και την καλώ πραγματικά, έξω από την ατομική μου περίπτωση, να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της, που χρόνια τώρα αφήνει ελεύθερη αυτή την ασύδοτη δράση του παρακράτους», είπε.

Αφού ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό, τους γιατρούς του Νοσοκομείου για την αμεσότητα και τη συνέπεια της ιατρικής αγωγής, αλλά και τους συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ, τους πολίτες και τον πρόεδρο της Βουλής που τον επισκέφτηκε, ο Πέτρος Ευθυμίου επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου νωρίτερα του έγιναν ράμματα στο κεφάλι και θα παραμείνει για 24ωρη παρακολούθηση στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, προληπτικά, καθώς δεν διαγνώστηκε κάποιο σημαντικό τραύμα στο κεφάλι από την αξονική τομογραφία.

Ανακοίνωση του «Ευαγγγελισμού» αναφέρει ότι ο βουλευτής μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία «κατόπιν πλήξεως της κεφαλής. Κλινικά χωρίς εστιακή νευρολογική σημειολογία. Θλαστικό τραύμα τριχωτού κεφαλής. Ο απεικονιστικός έλεγχος με αξονική τομογραφία εγκεφάλου και ΑΜΣΣ ήταν αρνητικός. Έγινε συρραφή του τραύματος».

Τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας ο οποίος καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην Υπουργός.

«Η χρήση βίας εναντίον οποιουδήποτε πολίτη, και βεβαίως εναντίον πολιτικού, βουλευτή είναι αδιανόητη, είναι απαράδεκτη. Γιατί είναι συγχρόνως και επίθεση εναντίον των θεσμών» τόνισε ο κ. Σιούφας, συμπλήρωσε δε πως «είμαι βέβαιος ότι η Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και θα συλλάβει τον δράστη».

Ο Π. Ευθυμίου δέχθηκε επίθεση με σιδηρολοστό έξω από το γραφείο του στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Ο πρώην υπουργός δέχθηκε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, το οποίο του προκάλεσε θλαστικό τραύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος δράστης πλησίασε τον Π. Ευθυμίου από πίσω και τη στιγμή που του επιτέθηκε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έτεινε το χέρι του για να χαιρετήσει κάποιον γνωστό του, χάνοντας έτσι την ισορροπία του, με αποτέλεσμα ο δράστης να χάσει -ευτυχώς- το στόχο του και να χτυπήσει «ξώφαλτσα» το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος εξερχόμενος από τον Ευαγγελισμό, όπου επισκέφτηκε τον Πέτρο Ευθυμίου, εκ μέρους της κυβέρνησης καταδίκασε την ενέργεια εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς τη ως άνανδρη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι θα συλληφθούν.

Εξ άλλου, τον κ. Ευθυμίου επισκέφτηκαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αριστείδης Καλογερόπουλος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του χαρακτήρισε το ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό συνδέοντας το με τη δημόσια ασφάλεια και κάλεσε την αστυνομία να εξασφαλίσει στους πολίτες τη δυνατότητα να κυκλοφορούν χωρίς φόβο στο δρόμο. Σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος του κόμματος δέχεται επίθεση και πρόσθεσε ότι η επίθεση εναντίον του κ. Ευθυμίου αποτελεί κοινή επίθεση στους θεσμούς. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση της αστυνομίας για να βρεθούν οι δράστες και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Π. Ευθυμίου , με τον οποίο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση, όπως και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος Έλληνας, καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά του Πέτρου Ευθυμίου. «Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενδυναμώνουν τη δέσμευση ολόκληρης της κοινωνίας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα της δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Όπως είναι αυτονόητο, οι αρχές θα ερευνήσουν εξονυχιστικά την υπόθεση ώστε ο δράστης της επίθεσης να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Τη λύπη του για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκφράζει το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΛΑΟΣ καταδικάζει πάντα κάθε μορφή βίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στοχοποιούνται εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. «Οι πράξεις βίας και τρομοκρατίας υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και μας φέρνουν πίσω σε άλλες εποχές.Όλα τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για την πάταξη αυτού του φαινομένου που μαστίζει την Δημοκρατία μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα σχετικά με τη στάση των αστυνομικών φρουρών του κ. Ευθυμίου, όταν αυτός δέχτηκε την επίθεση από άγνωστο το μεσημέρι, έξω από το γραφείο του, στην οδό Σόλωνος 78.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στον κ. Ευθυμίου έχουν διατεθεί δύο αστυνομικοί και η έρευνα διατάχθηκε, για να εξακριβωθεί πού βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης και για ποιό λόγο δεν επενέβησαν.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2135&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote