Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Στην αντεπίθεση
Στην αντεπίθεση Εκτύπωση E-mail
22.08.08

Σε αθλητικούς παράγοντες ρίχνει την ευθύνη του ντόπινγκ ο δικηγόρος της Φανής Χαλκιά και του Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Αγιοστρατίτης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και κατηγορεί αθλητικούς παράγοντες ότι προσπαθούν να ανελιχθούν πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά, εκμεταλλευόμενοι τους αθλητές.

Ο ίδιος προαναγγέλλει ότι οι δύο εντολείς του, θα στραφούν δικαστικά εναντίον των συγκεκριμένων αθλητικών παραγόντων και δηλώνει ότι τόσο η Φανή Χαλκιά όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι διατεθειμένοι να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη και ότι δε φέρουν καμία ευθύνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση Αγιοστρατίτη αναφέρει: «Οι εντολείς μου έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στις δυνατότητές της να διαλευκάνει οριστικά και προς κάθε κατεύθυνση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση της ουσίας μεθυλτριενολόνης.

Οι εντολείς μου θα συμμετάσχουν σε κάθε θεσμική διαδικασία και θα καταθέσουν όταν κληθούν στον αρμόδιο για τα αθλητικά θέματα εισαγγελέα που διεξάγει την προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να συμβάλλουν στην ανεύρεση της αλήθειας και ανεξάρτητα από τις συνέπειες για αυτούς.

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες ευρέθη το θετικό δείγμα θα καταθέσουν μόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα. Λόγω όμως των ανακριβειών, των ψευδών και συγκοφαντικών διαδόσεων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από ανθρώπους που αγνοούν ακόμη και την έννοια του τεκμηρίου αθωότητας επιθυμώ να επισημάνω ότι:

1. Η Φανή Χαλκιά ουδέποτε με τη θέλησή της και τη συναίνεσή της έλαβε την ουσία Μ3.

2. Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ουδέποτε προμηθεύτηκε και ουδέποτε χορήγησε σε οποιονδήποτε τρίτο την πιο πάνω ουσία, πολύ περισσότερο δε στην αθλήτριά του Φανή Χαλκιά.

3. Σε σχέση με τους «αθλητικούς παράγοντες» που περιφέρουν τη θλιβερή τους παρουσία καθημερινά στα ΜΜΕ υβρίζοντας και συκοφαντώντας αθλητές και προπονητές προκειμένου να επικρατήσουν στα αθλητικά αξιώματα στα οποία στοχεύουν, και οι οποίοι μέχρι σήμερα εκμεταλλεύονταν τους αθλητές προκειμένου να ανέλθουν οι ίδιοι πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά και εκλιπαρούσαν για μια απλή φωτογράφηση μαζί τους, τους διαβεβαιώνω ότι οι εντολείς μου επιφυλάσσονται να ασκήσουν άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους κατά οποιουδήποτε αβάσιμα και χωρίς στοιχεία για την υπαιτιότητά τους, τους δυσφημεί.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τους τελευταίους μήνες η Φανή Χαλκιά έχει δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους ντόπινγκ (18) από όλους τους αθλητές όλων των χωρών, χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα, Με το δεδομένο αυτό, θα ήταν αδιανόητο ενόψει των καθημερινών ελέγχων να λάβει οποιαδήποτε ουσία. Άλλωστε, εάν είχε λάβει την ουσία Μ3 εν γνώσει της είχε την ευχέρεια να αρνηθεί να προσέλθει στον κρίσιμο έλεγχο, οπότε θα της απεδίδετο ένα "non show" το οποίο δεν ανακοινώνεται και χρειάζονται τρεις περιπτώσεις άρνησης ελέγχου για να τιμωρηθεί.

Η Δικαιοσύνη έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να ερευνήσει το θέμα σε βάθος και να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που πράγματι τις έχουν (και είναι πολλοί , κατα κανόνα δε, εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων) και όχι στον εύκολο στόχο που είναι πάντα οι αθλητές.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το τεράστιο αυτό πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα. Η χώρα δυσφημείται, κάποιοι επιτήδειοι επωφελούνται και πολλά νέα παιδιά καταστρέφονται».

Δηλώσεις για το θέμα του ντόπινγκ έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού από το Πεκίνο

«Θέλουμε να συμμετέχουν οι αθλητές μας καθαροί στους αγώνες και να πετυχαίνουν με βάση τις δυνατότητές τους», δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης και πρόσθεσε ότι «το νέο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ είναι πολύ αυστηρό».

Το νέο νομοσχέδιο θα καταργεί κάποια από τα προνόμια που κερδίζουν οι αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Ο Γ. Ιωαννίδης διευκρίνισε ότι: «Κάποιοι έχουν εκμεταλλευθεί τις ασάφειες του σχετικού νόμου με τα προνόμια των αθλητών. Τα 2/3 όσων έχουν κερδίσει προνόμια, είναι από μη Ολυμπιακές ομοσπονδίες. Κι όλα αυτά είναι από ασάφεια ή μη τελειότητα του νόμου,. Αυτά τα κόβουμε όλα. Αλλά θα δείτε ότι και ο αθλητισμός πρέπει να πριμοδοτείται. Όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό και γίνεται πρωταθλητής Ελλάδας, θα τού δίνουμε 10%, όσα έχασε από το διάβασμά του θα τού το δίνουμε από τον αθλητισμό»

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων (πχ Θάνου Κεντέρη) φανερώνει ότι στην Ελλάδα επικρατεί ατιμωρησία, όσον αφορά το ντόπινγκ. Ο υπουργός σχολίασε σχετικά: «Η δικαιοσύνη είναι ανερξάρτητη. Αν παίρνουν αναβολές οι υποθέσεις ντόπινγκ, για το ζήτημα αυτό να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη. Είναι το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας και όποιος δεν το δέχεται κάνει λάθος. Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε. Η ΔΟΕ δεν έχει καμία επαφή με τα κράτη, αλλά με την Ολυμπιακή Επιτροπή κάθε χώρας. Έχουν το αυτοδιοίκητο όπου θέλουν και όπου δεν θέλουν θυμούνται την Πολιτεία».

Για τα κρούσματα ντόπινγκ μελών της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, είπε: «Ολοι όσοι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ήταν καθαροί. Εμείς ως ΕΣΚΑΝ είχαμε τελειώσει. Μετά αναλαμβάνει η WADA που τούς ελέγχει όλους. Όποιος νομίζει ότι δεν θα ελεγχθεί, έχει λάθος. Ποτέ στην ιστορία δεν έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι στην Ελλάδα. Είναι προτεραιότητα για μας. Όλοι αυτοί που εμπλέκονται γύρω από τον αθλητή έχουν ευθύνη. Από την ομοσπονδία, τον προπονητή και φυσικά τον ίδιο τον αθλητή. Έτσι ώστε να ξέρει ο καθένας ότι δε θα μείνει ατιμώρητος αν συμβεί οτιδήποτε».

«Με προβληματίζει ότι η ίδια ουσία βρέθηκε σε τρεις διαφορετικές ομοσπονδίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ντόμινο και πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί. Αν ανακαλυφθεί ο,τιδήποτε, θα πάρουμε τα μέτρα και τα... κεφάλια. Το ντόπινγκ είναι επικίνδυνο γιατί καταξιώνει, ενώ το ναρκωτικό απαξιώνει», κατέληξε.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2132&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >