Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μεγάλη επίδοση Δουβαλίδη
Μεγάλη επίδοση Δουβαλίδη Εκτύπωση E-mail
21.08.08

Ο 21χρονος εμποδιστής, Κώστας Δουβαλίδης απέδειξε χθες, γιατί τον θεωρούν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου.

 Στον Β΄ γύρο των 110 μ. μ’ εμπόδια, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 13.46 (το κατείχε ο ίδιος με 13.49 από πέρσι και το είχε ισοφαρίσει προχθές, στον προκριματικό), τερμάτισε 4ος στη σειρά του και, με την 11η επίδοση στους 32 που έτρεξαν, μπήκε στη δεκαεξάδα των ημιτελικών.

«Αισθάνομαι ακόμη πιο έτοιμος για να συνεχίσω στην επόμενη φάση. Αν διορθώσω κάποια λαθάκια, μπορώ να κατεβάσω και άλλο την επίδοση», είπε πανευτυχής μετά τον αγώνα. Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί σήμερα στις 16.30 ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα, στις 14.20, η Στέλλα Παπαδοπούλου θ’ αρχίσει τις προσπάθειές της στον τελικό της σφυροβολίας, στον οποίον προκρίθηκε 12η. Θα είναι δύσκολο να μπει στην οκτάδα, αλλά αν φτάσει το ρεκόρ της (72,10 μ.), μπορεί να τα καταφέρει.

Αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης σε τελικό έκαναν χθες δύο Ελληνίδες. Και οι δύο έφτασαν κοντά, αλλά έμειναν στη 15η θέση.

Η Πηγή Δεβετζή, που αγωνίσθηκε με πρόβλημα στην αριστερή γάμπα, πήδησε στον προκριματικό το μήκους (42 συμμετοχές) 6,57μ. Η 12η πέρασε με 6,60 μ. Στο μήκος έγινε «σφαγή». Αποκλείσθηκαν μεγάλα ή πολύ γνωστά ονόματα. Το σπουδαιότερο είναι αυτό της Ρωσίδας, Τατιάνα Κότοβα, που στη συλλογή της έχει το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο του 2004, τρία ασημένια και ένα χάλκινο παγκόσμια κι ένα χρυσό ευρωπαϊκό. Το ρεκόρ της είναι 7,42 μ. από το 2002. Πήδησε 6,57. Δεν προκρίθηκαν επίσης, το μεγάλο φαβορί για τον τελικό, η Πορτογαλίδα, Νάιντε Γκόμες (7,12 φέτος, 1η στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του 2008, 4η πέρσι στο παγκόσμιο του ανοικτού), η Ινδή, Μπόμπι Τζορτς (3η στο παγκόσμιο του 2003, 6η στους Ολυμπιακούς της Αθήνας), η Ισπανίδα, Κονθεπθιόν Μοντανέρ (7η πέρσι στο πρωτάθλημα κόσμου) κ.ά.

Η Σάβα Λίκα, που το 2004 είχε πάρει την 9η θέση στον ακοντισμό, έριξε καλά (59,11 μ.), αλλά κατετάγη 15η στις 54. Ανάμεσα σε αυτές, που θα δουν τον τελικό από την κερκίδα, είναι η Φινλανδέζα, Μικαέλα Ινγκμπεργκ, που έχει πάρει χάλκινο μετάλλιο σ’ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ ήταν 4η στο παγκόσμιο του 2003.

 

«Δεν έριξα όσο ήθελα, αλλά 59 μ. πρωί σε προκριματικό, δεν είναι λίγα. Ετσι είναι ο αθλητισμός», είπε η Λίκα.

 

Ο Σιλνόφ

 

Ο Ρώσος άλτης του ύψους, Αντρέι Σιλνόφ ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας. Αέρινος, ξεπέρασε τα 2,36 μ. και μετά προσπάθησε στα 2,42, τα οποία μία φορά «έχασε» ελάχιστα. Ο σπουδαίος Σουηδός, Στέφαν Χολμ έμεινε 4ος, με 2,32 μ.

 

Κάτι από την αλησμόνητη κούρσα του 1992, στη Βαρκελώνη, θύμισε η χθεσινή στα 100 μ. μ’ εμπόδια. Η Αμερικανίδα, Λόλο Τζόουνς έτρεχε ακάθεκτη προς τη νίκη, όταν σκόνταψε σ’ ένα εμπόδιο. Δεν έπεσε, αλλά έχασε ρυθμό και μέτρα και τερμάτισε 7η, προς έκπληξη και χαρά της συμπατριώτισσάς της, Ντόουν Χάρπερ.

Το χρυσό μετάλλιο της δισκοβολίας δεν έφυγε από τις χώρες της Βαλτικής, αλλά πήγε από τη Λιθουανία στην Εσθονία. Μετά δύο νίκες, ο 36χρονος, Βιργκίλιους Αλέκνα, παρέδωσε τα σκήπτρα στον κατά επτά χρόνια νεώτερό του, Γκερντ Κάντερ.

Η Αμερικανίδα, Σάνια Ρίτσαρντς ήταν το φαβορί στα 400 μ. Και ως λίγες δεκάδες μέτρα πριν από τον τερματισμό φαινόταν ότι θα επιβεβαίωνε τα προγνωστικά. Αλλά λογάριαζε χωρίς... την ξενοδόχο, τη Βρετανίδα, Κριστίν Οχουρουόγκου, που με εκπληκτικό φίνις πήρε τη νίκη. Η Ρίτσαρντς, μάλιστα, έχασε και τη 2η θέση από την Τζαμαϊκανή, Σ. Γουίλιαμς.

Από τη στιγμή, που ο τελικός των 1.500 μ. κρίθηκε στο τελευταίο 300άρι, ήταν φυσιολογικό να νικήσει ο Μαροκινός, Ρασίντ Ραζμί, που εκπροσωπεί το Μπαχρέιν.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2124&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote