Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Φόρμουλα εξόδου ψάχνουν για Παυλίδη
Φόρμουλα εξόδου ψάχνουν για Παυλίδη Εκτύπωση E-mail
19.08.08

Κουκούλωμα των καταγγελιών για χρηματισμό του κ. Αρ. Παυλίδη «παρήγγειλε» η κυβέρνηση, ενώ σε πολιτικό επίπεδο το Μαξίμου αναζητεί διέξοδο από τη σκανδαλώδη υπόθεση μέσω της... εικονικής ανεξαρτητοποίησης του πρώην υπουργού Αιγαίου.

Η απροκάλυπτη- όπως τη χαρακτήριζαν χθες νομικοί και πολιτικοί κύκλοι - παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκη, ο οποίος αποφαίνεται ότι «δεν προκύπτουν στοιχεία εις βάρος πολιτικών προσώπων» που να δικαιολογούν την αποστολή της δικογραφίας.για τις καταγγελίες του εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση στη Βουλή, εκτιμάται ακόμη και από βουλευτές της Ν.Δ. ως σινιάλο προς τις δικαστικές αρχές να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ποινικής εμπλοκής του πρώην υπουργού.

Διακανονισμός
Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν επίσης ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μήνυμα και προς την πλευρά του κ. Παυλίδη, με στόχο να «διευκολύνει» την προσπάθεια απεμπλοκής του κυβερνητικού επιτελείου από το σκάνδαλο. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστήριζαν ότι πίσω από την παρέμβαση Χατζηγάκη υποκρύπτεται μια «απόπειρα διακανονισμού» με τον πρώην υπουργό, ο οποίος «σε αντιστάθμισμα της “απαλλαγής” του θα πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για τη δίωξη του στενού συνεργάτη του». Τις εκτιμήσεις αυτές ενίσχυαν χθες και κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι υποστήριζαν ότι σε πολιτικό επίπεδο θα υπάρξουν εξελίξεις πριν από τη ΔΕΘ, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο της «αναγκαστικής ανεξαρτητοποίησης» του πρώην υπουργού, κατά το πρότυπο που δημιούργησε ο βουλευτής κ. Κ. Κουκοδήμος.

Δηλαδή ο κ. Παυλίδης θα εμφανίζεται ως ανεξάρτητος έως ότου κλείσει οριστικά η δικογραφία για τον ίδιο και στη συνέχεια θα επανενταχθεί στην Κοινο βουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Πιέσεις
Κατά τις ίδιες πηγές, μια τέτοια εξέλιξη δίνει αυτήν την ώρα ανάσες στην κυβέρνηση, ενώ διασφαλίζεται και η πλειοψηφία των 152 εδρών, αφού θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Παυλίδης θα στηρίζει στη Βουλή κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Με τη φόρμουλα αυτή, οι ίδιοι παράγοντες εκτιμούσαν ότι θα καμφθεί τελικώς και ο κ. Παυλίδης, ο οποίος διαμήνυσε και χθες ότι δεν παραιτείται και φρόντισε μάλιστα να υπενθυμίσει στο πρωθυπουργικό επιτελείο ότι γνώριζαν τα πάντα από την αρχή. «Ο Πρωθυπουργός είναι γνώστης του θέματος από την πρώτη στιγμή.

Το κόμμα είναι γνώστης, οι πάντες είναι γνώστες», ανέφερε με έμφαση ο κ. Παυλίδης, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή για να του εξηγήσει τις θέσεις του.

Για «λύση» κατά το πρότυπο Κουκοδήμου εξάλλου πιέζουν υπουργοί και βουλευτές, επικαλούμενοι μάλιστα και την αποπομπή του κ. Σ. Τσιτουρίδη από την κυβέρνηση μετά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί κατά του στενού συνεργάτη του κ. Ευάγγ. Παπαδόπουλου. «Ακόμη και εάν δεν διαβιβαστεί ο φάκελος για τις καταγγελίες Μανούση στη Βουλή, η δίωξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παυλίδη δημιουργεί πολιτικό ζήτημα για τον πρώην υπουργό και δεν γίνεται να μην το αντιμετωπίσουμε», σχολίαζε χθες κορυφαίος υπουργός, ο οποίος φέρεται ότι έχει κάνει σχετική εισήγηση και στο Μαξίμου.

Κάλυψη
Ο κ. Χατζηγάκης υποστήριζε χθες ότι μετέφερε τη θέση των εισαγγελικών αρχών, αναφέροντας ότι δεν προκύπτουν στοιχεία κατά πολιτικών, εν προκειμένω του κ. Παυλίδη, ενώ κάλυψε πλήρως και την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κονταξή να αγνοήσει την έρευνα της Εισαγγελίας Δωδεκανήσου, που ζητούσε να εξεταστούν από τη Βουλή τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παυλίδη για παράτυπο διαγωνισμό στην ανάθεση δρομολογίων στη άγονη γραμμή των Δωδεκανήσων. Ύστερα από έρευνα του προέδρου της Βουλής κ. Δημ. Σιούφα διαπιστώθηκε χθες ότι το εισαγγελικό πόρισμα δεν είχε φθάσει ποτέ στη Βουλή, γιατί το μπλόκαρε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης ωστόσο, νομίμως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε επί της ουσίας την υπόθεση και επέστρεψε την έρευνα πίσω στην Εισαγγελία Δωδεκανήσου.

nea

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2121&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote