Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνεργασία Καραμανλή - Παυλόπουλου
Συνεργασία Καραμανλή - Παυλόπουλου Εκτύπωση E-mail
19.08.08

Πυρετός στα κομματικά επιτελεία ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής ξεκινάει από σήμερα συσκέψεις με στελέχη της Κυβέρνησης. Το πρωί είχε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, όπου κυριάρχησε το θέμα της μετανάστευσης.

Εντός της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία και με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, για να συζητήσουν γύρω από τις εκκρεμότητες και τις αβεβαιότητες της εγχώριας οικονομίας και να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο των εξαγγελιών του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ. Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν το απασχολεί τόσο το πακέτο των παροχών, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα είναι περιορισμένο, αλλά το φορολογικό πακέτο.


Το θέμα της μετανάστευσης στο επίκεντρο

 

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, συζήτησαν το θέμα της Μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τη γαλλική προεδρία στην Ε.Ε..

Ο κ. Π. Παυλόπουλος μετά τη συνεργασία δήλωσε ότι "η γαλλική προεδρία προωθεί -μέσα στον Οκτώβριο- την υπογραφή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση, καθώς το 3,8% του πληθυσμού της Ε.Ε. είναι υπήκοοι τρίτων χωρών. Ενάμισι με δύο εκατομμύρια υπήκοοι τρίτων χωρών μπαίνουν κατ’ έτος στην Ε.Ε., η οποία άργησε να αντιληφθεί τη σημασία μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση".

"Η Ελλάδα", είπε ο κ. Παυλόπουλος, "από το 2005 είχε πρωτοστατήσει στο να υπάρξει αυτή η πολιτική, η οποία παίρνει σάρκα και οστά επί γαλλικής προεδρίας. Το κυριότερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διπλά, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών".

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι "πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο ως ένα φαινόμενο του τι κάνουμε όταν φθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετανάστες, αλλά, πως μπορούμε να τους ενημερώσουμε από τις χώρες προέλευσης, ώστε να μην υπάρχουν οι αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς να είναι θύματα των δουλεμπόρων.

"Στην Ελλάδα, μόνο πέρυσι" σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, "είχαμε 112 χιλιάδες μετανάστες και υπογράμμισε ότι ελήφθησαν μέτρα και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκαν Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών, όπως στη Σάμο και στη Λακωνία, αλλά και το Κέντρο στην Αμυγδαλέζα για τα παιδιά".

"Σε συνεργασία με την Ε.Ε.", είπε, "θα προωθήσουμε τη δημιουργία και νέων Κέντρων Φιλοξενίας για να μην υπάρξουν τα φαινόμενα που υπήρξαν στο παρελθόν, δεδομένου του ότι η Ελλάδα οφείλει -κατά την παράδοση, τον πολιτισμό της και την δημοκρατία της- να συμπεριφερθεί σε όλους σύμφωνα με τις ανθρώπινες αξίες".

"Πολλά από τα σημεία του Συμφώνου που προωθεί η γαλλική προεδρία", είπε ο υπουργός, "προέρχονται από ελληνικές πρωτοβουλίες, κι ως χώρα έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε στην άμεση εφαρμογή του, αλλά και να συμφωνήσουν ο Βορράς και ο Νότος στην Ευρώπη και να μην υπάρξουν οι διαφορές απόψεων, που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν".

"Ο Π. Παυλόπουλος δήλωσε ότι σε αυτές τις συζητήσεις η Ελλάδα κι ο πρωθυπουργός θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και γι’ αυτό θα υπάρξει μία ενδιάμεση συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών στα τέλη Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής.

Αντιδράσεις

 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τη λαθρομετανάστευση, θέμα που πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της μιας ευνομούμενη πολιτεία, στο οποίο "ταυτόχρονα υπάρχει ένα ζήτημα κοινωνικής ένταξης κι εδώ δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πολιτική".

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το "γαλλικό σύμφωνο για το οποίο μίλησε με ενθουσιασμο ο κ. Παυλόπουλος αφορά την αποτροπή και όχι την κοινωνική ένταξη" και πρόσθεσε ότι "εμείς θέλουμε μέτρα κοινωνικής ένταξης, οι μετανάστες είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας".

Επίσης, αναφέρθηκε σε πρόσφατη καταγγελία του Συνηγόρου του Παιδιού για την άθλια κατάσταση στα κέντρα υποδοχής όσον αφορά τα παιδιά. "Η Ελλάδα πρέπει να ντρέπεται γι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Το Σύμφωνο για τη μετανάστευση που προωθεί η γαλλική προεδρία στην ΕΕ και ένθερμα στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα σύνολο βάρβαρων και απάνθρωπων μέτρων. Είναι εναρμονισμένο με τον αντιδραστικό χαρακτήρα και τον αντιλαϊκό ρόλο της ΕΕ, σχολίασε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ "τα κύματα των μεταναστών δεν κατευθύνονται στις χώρες της ΕΕ από έλλειψη ενημέρωσης, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών. Αναγκάζονται να καταφεύγουν στους δουλεμπόρους λόγω της απελπιστικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους, εξαιτίας της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων στους οποίους και η ΕΕ συμμετέχει και πρωτοστατεί".

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι "βασική επιδίωξη μέσω αυτού του Συμφώνου είναι να μεταφερθεί ο κύριος όγκος των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έξω από τις χώρες της ΕΕ, στις χώρες διέλευσης και προέλευσης. Οι όποιες νομιμοποιήσεις μεταναστών θα υπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η έκδοση βίζας με βιομετρικά στοιχεία γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για παιδιά έξι ετών. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, αλλά να αντιπαλέψουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Η ΕΕ ενιαία αναπτύσσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργατών, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση".

"Ο ΛΑ.Ο.Σ. προσφέρει το εισιτήριο στον κ. Παυλόπουλο για να πάει και να μελετήσει το πώς η κυβέρνηση της Ιταλίας αντιμετώπισε τους λαθρομετανάστες. Ο κ. Μπερλουσκόνι δεν είναι λιγότερο δημοκράτης από τον κ. Καραμανλή. Ας αφήσουν τα παραμύθια περί προστασίας των δικαιωμάτων των μεταναστών και να φροντίσουν να προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, που καθημερινώς καταπατούνται πολλαπλώς από λαθρομετανάστες, συνήθως αγνώστου προελεύσεως και αδιευκρίνιστων προθέσεων" ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΛΑΟΣ

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2117&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote