Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Γεννά ελπίδες η Εθνική
Γεννά ελπίδες η Εθνική Εκτύπωση E-mail
18.08.08

Αποστολή εξετελέσθη και στο βάθος Αργεντινή... Η Εθνική Ελλάδας, αποδίδοντας μπάσκετ αξιώσεων στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 91-77 της Κίνας, στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας ημέρας για την Α΄ φάση του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο Πεκίνο, και κατέλαβε την τρίτη θέση στον Β΄ όμιλο με απολογισμό 3 νίκες - 2 ήττες.

Στον αντίποδα, το σύνολο του Γιόνας Καζλάουσκας κατέλαβε την τέταρτη θέση του γκρουπ. Στη νοκ άουτ αναμέτρηση των προημιτελικών η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή και η Κίνα τις ΗΠΑ. Διαβάστε περισσότερα

Τη 10η θέση κατέλαβε στη γενική κατάταξη της άρσης βαρών ο Νίκος Κουρτίδης. Είχε καταλάβει την πρώτη θέση στο Β’ γκρουπ στην κατηγορία των 105 κιλών. Ο έλληνας αθλητής σήκωσε 176 κιλά στο αρασέ, 221 στο ζετέ και 397 στο σύνολο.

Ο Λούης Τσάτουμας δεν κατάφερε να… νικήσει τον κακό του δαίμονα. Τα άκυρα άλματα. Αποχαιρέτησε πρόωρα τον τελικό του μήκους στον οποίο μπήκε με την καλύτερη επίδοση (8.27). Εκανε τρία άκυρα και αποκλείστηκε από την συνέχεια του τελικού.

Ο Περικλής Ιακωβάκης ήρθε όγδοος και τελευταίος στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια που έγινε την Δευτέρα στο Πεκίνο. Φάνηκε κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων αγώνων αλλά και το γεγονός ότι ήταν στην δεύτερη… κακή διαδρομή με αποτέλεσμα να τερματίσει σε χρόνο 49.96 Τα τρία μετάλλια κατέληξαν στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η οκτάδα:

1 Τέιλορ (ΗΠΑ) 47.25
2 Κλέμεντ (ΗΠΑ) 47.98
3 Τζάκσον (ΗΠΑ) 48.06
4 Μακ Φαρλαν (Τζαμάικα) 48.30
5 Βαν Ζίλ (Ν Αφρική) 48.42
6 Πλάβγκο (Πολωνία) 48.52
7 Μπάκλει (Τζαμάικα) 48.60
8 Ιακωβάκης 49.96

Δύο προκρίσεις και ισάριθμους αποκλεισμούς είχαμε το πρωι στον Στίβο για τα ελληνικά χρώματα. Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στα προημιτελικά των 110 μέτρων με εμπόδια. Ο Ελληνας πρωταθλητής που μετείχε στην 6η προκριματική σειρά τερμάτισε πρώτος με 13.49, ισοφαρίζοντας το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ειχε σημειώσει στις 14 Ιουλίου 2007 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν. Στην σφυροβολία γυναικών η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Στέλλα Παπαδοπούλου πέρασε στον τελικό που θα γίνει την Τετάρτη, αντίθετα αποκλείστηκε η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου.

Η Παπαδοπούλου προκρίθηκε με καλύτερη βολή στα 69.36μ παίρνοντας την 6η θέση του Α΄ γκρουπ και την 12η στο σύνολο. Αντίθετα η Παπαγεωργίου που είχε συμμετάσχει στον τελικό του 2004 στην Αθήνα, έδειξε να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο της και ενώ ξεκίνησε τις προσπάθειές της 66.72μ, έκανε στη συνέχεια 65.73μ και άκυρη την τελευταία της βολή. Ετσι έμεινε 14η στο Β΄ προκριματικό γκρουπ και 28η στο σύνολο.

Τέλος στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης έμεινε μακριά από την πρόκριση. Με άλμα στα 16,65 ήταν 23ος.

Το πρωί της Τρίτης τώρα: η Σάβα Λίκα έκανε πέρυσι στην Οσάκα μια καταπληκτική εμφάνιση και πήρε την 5η θέση. Έχει τον τρόπο της να ξαφνιάζει ευχάριστα, όπως και το 2004 στην Αθήνα, που επίσης προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και τώρα. Η Δεβετζή θα αγωνιστεί και στο μήκος, όπου το όριο πρόκρισης είναι 6,75, ενώ στα 1.500 μ. θα αγωνιστεί η Νάντια Εφεντάκη. Σήμερα, έχει ξεκινήσει την προσπάθειά της στο τρίαθλο η Ντενίζ Δημάκη: Κολύμβηση 1.500 μέτρα, ποδηλασία 40 χιλιόμετρα και δρόμο 10 χιλιόμετρα… περιλαμβάνει το ολυμπιακό μενού.

Πολύ ταλέντο και πλούσια αγωνιστικά προσόντα διαθέτουν και τα δυο κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης, η Εύη Μακρυγιάννη και η Δέσποινα Σολωμού. Κατέλαβαν την ένατη θέση του προκριματικού του ντουέτου μετά τη διεξαγωγή του τεχνικού προγράμματος. Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 45.834. Ο προκριματικός ολοκληρώνεται αύριο με το ελεύθερο πρόγραμμα.

Με ακόμη μία ήττα ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τους αγώνες της στην Α΄ φάση του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 10-6 από την Ισπανία, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογική σημασία, αφού η ελληνική ομάδα ήταν δεδομένο πως θα τερματίσει πέμπτη στον Α΄ όμιλο και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-12, με πρώτο αντίπαλο την Τετάρτη την Κίνα. Από την πλευρά τους, οι Ιβηρες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία στον προημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-0, 3-5, 2-1.

Στο Τσινγκντάο, η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης προκρίθηκε στον ημιτελικό του C1 (1000μ), στο κάνοε καγιάκ ήρεμων νερών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την 5η θέση στην 3η προκριματική σειρά και την ερχόμενη Τετάρτη (20/8) θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Στην 1η θέση της ίδιας προκριματικής σειράς τερμάτισε ο Ισπανός Νταβίντ Καλ σφραγίζοντας άμεσα την πρόκριση για τον τελικό.

Στην Ιστιοπλοϊα, την 24η θέση στην 9η ιστιοδρομία των Laser Radial πήρε η Ευτυχία Μαντζαράκη κι έτσι παρέμεινε στη 18η θέση της γενικής κατάταξης με 115 βαθμούς ποινής. Πρώτευσε η Τάνια Ελίας Κάλες από το Μεξικό.Την 8η θέση στην 9η ιστιοδρομία των Laser πήρε ο Βαγγέλης Χειμώνας, ενώ ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης έμεινε στην 35η θέση. Πρώτος τερμάτισε ο Νεοζηλανδός Αντριου Μέρντοχ.

Σε τροχιά μεταλλίου έχουν μπει οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης, καθώς πήραν την 4η θέση στην 7η ιστιοδρομία των Tornado κι έτσι βρίσκονται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 32 β.π. Πρώτευσαν οι Ισπανοί Ετσαβαρί/Παθ, οι οποίοι προηγούνται και στην γενική με 20 β.π.

Στην Iστιοσανίδα RS:Χ αγωνίζεται ο ολυμπιονίκης μας Nίκος Κακλαμανάκης και στις γυναίκες η Aντωνία Φράι.

Την Τρίτη αρχίζουν τα ατομικά στο πινγκ πονγκ. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Γκιώνης που θα τεθεί αντιμέτωπος του νικητή της συνάντησης μεταξύ των Γκουστάβο Τσουμπόι (Βραζιλία) και Πίτερ Πολ Πράντεμπαν (Καναδάς). Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα ξεκινήσει τους αγώνες από τη φάση των 32 λόγω της υψηλής θέσης που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη.

ΠΑΣΟΚ για μετάλλια και ντόπινγκ

Τα θερμά συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ προς τους Έλληνες Ολυμπιονίκες έδωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το θετικό γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα αθλήματα, στα οποία οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών έχουν «βάθος χρόνου».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι «είναι κρίμα που, εκτός από τις επιτυχίες, υπάρχουν και συνεχιζόμενα κρούσματα ντόπινγκ, που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι για τα ζητήματα αυτά «υπάρχει η ατομική ευθύνη των αθλητών, αλλά και η ευθύνη της Πολιτείας» και υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα έχουμε από το 2004 υπερσύγχρονους μηχανισμούς ελέγχου ντόπινγκ που δεν έχουν αξιοποιηθεί, ενώ δεν υπήρξε και καμία απόδοση ευθυνών για ό,τι συνέβη με την ομάδα της άρσης βαρών, όπως δεν υπήρξε απόδοση ευθυνών και στα κρούσματα του 2004».

Σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, με την οποία εξέφρασε την οργή του για το ντόπινγκ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε χαρακτηριστικά: «Μας ενδιαφέρουν τα συναισθήματα του υπουργού, αλλά περισσότερο μας ενδιαφέρει η πολιτική του. Και πολιτική αντιντόπινγκ δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε πρόσφατα κρούσματα και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

«Πέρα από την οργή, την οποία συμμεριζόμαστε όλοι μας, ο κ. Λιάπης παραμένει υπουργός Πολιτισμού και δεν έχει παραιτηθεί» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην απονομή του μεταλλίου στις Ελληνίδες ιστιοπλόους από τον τέως βασιλιά, λέγοντας πως είναι το δεύτερο περιστατικό, μετά από εκείνο της τελετής έναρξης των Αγώνων και προσθέτοντας: «Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς κάνει η ελληνική αποστολή στο Πεκίνο και γιατί δεν μπορεί να φροντίσει να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια, τα οποία ενοχλούν βαθύτατα τους Έλληνες».

Σχολιάζοντας δημοσιογραφική παρατήρηση ότι ο Κωνσταντίνος είναι μέλος της ΔΟΕ και δεν απένειμε τα μετάλλια ως «βασιλιάς», ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητες του ''τέως''. Η παρατήρηση έχει να κάνει με την ενόχληση που πιστεύω πως αισθάνθηκαν πολλοί Έλληνες πολίτες».


e-tipos
          

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2113&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote