Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ταραχή Παυλίδη στο Μαξίμου
Ταραχή Παυλίδη στο Μαξίμου Εκτύπωση E-mail
18.08.08

Στη δίνη του σκανδάλου Παυλίδη βρίσκεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός πιέζεται από βουλευτές, αλλά και από υπουργούς πλέον, να δείξει την έξοδο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στον πρώην υπουργό Αιγαίου, προτού -όπως λένε τα ίδια πρόσωπα- να είναι πολύ αργά.

 

Ηδη η «γραμμή άμυνας» που επέλεξε να τηρήσει το Μέγαρο Μαξίμου, ότι δήθεν ο κ. Παυλίδης ήταν εκείνος που απευθύνθηκε πρώτος στη Δικαιοσύνη, έχει ακυρωθεί από τα ίδια τα γεγονότα. Στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά τον Απρίλιο του 2007, ο κ. Παυλίδης παραδέχεται ότι καταθέτει τη σχετική αναφορά επειδή ειδοποιήθηκε από τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Αγγέλου, ότι ο εφοπλιστής κ. Μανούσης έχει κάνει καταγγελίες για εκβίαση εις βάρος του.
 
Κατά συνέπεια, ο κ. Μανούσης ήταν εκείνος που έκανε πρώτος τις καταγγελίες (τον Νοέμβριο του 2006 ενημέρωσε τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κ. Α. Καραμάριο, και τον Απρίλιο του 2007 τον τότε βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Ζαχαράκη, οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα τον κ. Γ. Αγγέλου).
 
Γνώριζαν...
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου είχαν πλήρη ενημέρωση για το περιεχόμενο των καταγγελιών του εφοπλιστή και, αντί να προχωρήσουν σε μια έρευνα εις βάθος και να δημοσιοποιήσουν το θέμα, ειδοποίησαν τον εμπλεκόμενο τότε υπουργό, του συνέστησαν να προσφύγει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη προκειμένου να έχει άλλοθι και υπερασπιστική γραμμή στην περίπτωση που ο κ. Μανούσης δημοσιοποιούσε τις καταγγελίες του και έκαναν τα πάντα προκειμένου το θέμα να μείνει στα συρτάρια του πρωθυπουργικού γραφείου. Μετά τις εκλογές, δε, αφαίρεσαν από τον κ. Παυλίδη το χαρτοφυλάκιο και ήλπιζαν ότι το θέμα θα ξεχαστεί...
 
Σήμερα, τα όσα «έρχονται στο φως της δημοσιότητας» προκαλούν αμηχανία στα στελέχη της κυβέρνησης και της Ρηγίλλης. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Λ. Ζαγορίτης, πήρε χθες -για πρώτη φορά- διακριτικές αποστάσεις από τον πρώην υπουργό, αν και επέμεινε στη γραμμή ότι ο κ. Παυλίδης ήταν εκείνος που προσέφυγε προς τη Δικαιοσύνη.
 
«Είναι γνωστό ποιος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Εκείνο που ενδιαφέρει, είναι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα γίνει. Ανάλογα με τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε χαρακτηριστικά.
 
ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
Νέες σκιές για τα έργα του στο υπουργείο
 
Ωστόσο, πέρα από την υπόθεση με τη δίωξη για κακουργηματικη εκβίαση που έχει ήδη ασκηθεί στον πρώην στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη, οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υιοθέτηση αδιαφανών διαδικασιών στο ζήτημα της διαχείρισης των άγονων γραμμών στο Αιγαίο καθιστούν ακόμη δυσκολότερη τη θέση του πρώην υπουργού.
 
Οπως αποκάλυψε χθες το «Εθνος της Κυριακής», στο Μέγαρο Μάξιμου είχαν φτάσει ακόμη δύο επιστολές (στις 12 Ιουλίου 2005 η πρώτη και στις 11 Ιανουαρίου 2006 η δεύτερη) από τον δήμαρχο Τήλου κ. Τ. Αλιφέρη αυτήν τη φορά, ο οποίος κατηγορούσε ευθέως τον κ. Παυλίδη για μεροληψία και μεθοδεύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των άγονων γραμμών του Αιγαίου.
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο τότε υπουργός Αιγαίου καθυστέρησε για έναν ολόκληρο μήνα την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάληψη δρομολογίων στην άγονη γραμμή, έως ότου η ναυτιλιακή εταιρεία που τελικά ανέλαβε το έργο να αγοράσει πλοίο. Τον διαγωνισμό είχε κερδίσει τότε η εταιρεία ΑΝΕΣ και το δρομολόγιο το έκανε το ηλικίας 33 ετών τότε (και σήμερα 35) πλοίο «Πρωτέας», που αγοράστηκε από τον κ. Δ. Τυρογαλά.
 
Οι επιστολές του δημάρχου Τήλου προκάλεσαν τότε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κ. Γ. Οικονόμου, ο οποίος και διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνήσει εάν ήταν νομότυπη η διαδικασία του υπουργείου Αιγαίου στην ανάθεση δρομολογίων της άγονης γραμμής.
 
Τον Οκτώβριο του 2006 ο εισαγγελέας Ρόδου ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση και διαβίβασε τον φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να προωθηθεί στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του υπουργού Αιγαίου και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
 
Ομως, η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του τότε υπουργού δεν προχώρησε, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν οι 30 υπογραφές βουλευτών που απαιτούνται. Η τότε πρόεδρος της Βουλής, κ. Α. Μπενάκη, σε δηλώσεις της χθες (ρ/ς «ΑΝΤ1»), σημείωσε πως αν και δεν θυμάται τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι βέβαιη ότι έπραξε το αυτονόητο. Ανακοίνωσε την υπόθεση και την καταχώρισε στα πρακτικά. «Προφανώς δεν θα υπήρξε ενδιαφέρον», συμπλήρωσε και επιφυλάχθηκε να δώσει αναλυτικές απαντήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.
ethnos 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2109&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote