Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ποιοι Υπουργοί μετράνε μέρες!
Ποιοι Υπουργοί μετράνε μέρες! Εκτύπωση E-mail
18.08.08

Μπροστά σε αποφάσεις που θα αλλάξουν το τοπίο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε πολιτικές και κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Προφανώς θέλει να επιβεβαιώσει αυτό που μας μεταφέρθηκε, σε απάντηση του άρθρου μας της περασμένης Κυριακής, με τίτλο «Πού είναι ο Καραμανλής;», ότι «Ο Καραμανλής είναι εδώ».


Χαρακτηριστική είναι η φράση που μας ειπώθηκε από πηγή του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, ότι άφησε κάποιους υπουργούς ελεύθερους για να μη λένε ότι το σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό και διαπίστωσε ότι δεν έκαναν τίποτε...

Στα πλαίσια αυτά κάποιοι υπουργοί -και μάλιστα από τους πρωτοκλασάτους- πρέπει, οι ίδιοι, να μετράνε μέρες, να μη νιώθουν σίγουροι στην καρέκλα όπου σήμερα κάθονται. Τους έχει πολλά μαζεμένα ο πρωθυπουργός, όχι μόνο για το τέλμα που υπάρχει στον χώρο τους, αλλά και για τον προκλητικό τρόπο που ζουν... Γνωστά ονόματα κυκλοφορούν, όπως και εκείνων που δεν τα κατάφεραν, π.χ. Φώλιας κ.ά.

Οι αλλαγές σε υπουργικό επίπεδο θα έχουν σχέση, όπως λέγεται, και με τις θέσεις του Καραμανλή στα κορυφαία εθνικά θέματα (Κυπριακό και Σκόπια πρωτίστως...), με ό,τι φαντάζεται κανείς...

Αλλά και για κάποιους βουλευτές, με πρώτους ορισμένους από κείνους που ξαφνικά αφού έχασαν τον θώκο θυμήθηκαν ότι έχουν φωνή, έρχεται η ώρα τους... «Κάποια» στιγμή -εν ψυχρώ, χωρίς να το περιμένουν οι αμφισβητίες- θα πέσει ο πέλεκυς, κάποια «κεφάλια» θα πάρει ο Καραμανλής, στο πλαίσιο στρατηγικής κίνησης που δεν θα είναι ξεκομμένη από έναν γενικότερο... σχεδιασμό.

Όπως ορισμένοι βουλευτές δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές... Θα... αποστρατευτούν δηλαδή! (Ακούγεται μεταξύ άλλων, εκτός του Τατούλη, το όνομα του Μιχαλολιάκου, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα για τον Γιάννη Μανώλη).



Κρίσιμη σύσκεψη

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σύσκεψη που θα γίνει, πιθανότατα αύριο Δευτέρα, 18 Αυγούστου, στη Ραφήνα και θα μετάσχουν οι Παυλόπουλος, Ρουσόπουλος, Σουφλιάς, Αλογοσκούφης και ο Αγγέλου. Βασικά θα αποφασιστούν οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης.

Ο Καραμανλής έχει ήδη δώσει εντολές στον Αλογοσκούφη (την επόμενη μέρα είναι άγνωστο πού θα βρεθεί...) για τις προθέσεις του. Θέλει να πάει πιο... αριστερά, ώστε να ικανοποιήσει τις ασθενέστερες τάξεις και κυρίως τους συνταξιούχους.

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί κλειστή σύσκεψη ώστε να συζητήσει τις εισηγήσεις που έχει για ανάληψη πρωτοβουλιών στο εσωτερικό τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει σύντομα ανασχηματισμός με απομάκρυνση πρωτοκλασάτων από την κυβέρνηση! Και εδώ υπάρχει σκέψη για χωρισμό του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας, όπως ήταν παλιά, για να μην είναι το ίδιο πρόσωπο και στους δύο αυτούς κρίσιμους τομείς.

Μια δεύτερη άποψη είναι να μη γίνουν κινήσεις πριν από την Έκθεση.

Γιατί αυτοί που εισηγούνται κάτι τέτοιο θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει περιθώριο ακόμα και για εκλογές. Μάλιστα έχουν καταρτιστεί λίστες για το ποιοι ΔΕΝ πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Κρίσιμος ο Σεπτέμβρης

Απ' όλα αυτά, εκείνο που βγαίνει είναι ότι ο επόμενος μήνας, ο Σεπτέμβρης, θα είναι κρίσιμος για την πορεία της χώρας, της οικονομίας και τη μορφή της κυβέρνησης.

Ο Καραμανλής μπορεί να μην ανησυχεί επειδή οι δημοσκοπήσεις που έχει τον φέρνουν να προηγείται 4 με 5 μονάδες, όμως αυτό δεν είναι το ζητούμενο.

Το γενικότερο κλίμα, που ναι μεν έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, αλλά για τον κόσμο η ακρίβεια είναι το μέγα πρόβλημα, γιατί ληστεύει την τσέπη του, δημιουργεί ανησυχίες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία, γιατί θα είναι καταστροφή, όπως λένε στο Μαξίμου, η επιστροφή στην επιτήρηση.

Ο Καραμανλής είναι εδώ...

Όπως και στην αρχή σημειώσαμε, τα «Θαρραλέα» της περασμένης Κυριακής με τίτλο «Πού είναι ο Καραμανλής;» προκάλεσαν αίσθηση, όχι μόνο στην κυβερνητική παράταξη, αλλά και σ' όλους τους πολιτικούς χώρους, όπως και στη βάση. Έγινε, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη μνεία στο Μαξίμου.

Στο ερώτημα «Πού είναι ο Καραμανλής;» η απάντηση, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού που είναι σε θέση να γνωρίζει τα σχέδια και τις προθέσεις, είναι:



• Ο Καραμανλής είναι εδώ και θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα και για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

• Δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΜΜΕ και όποιων άλλων που κινούνται ή υποκινούνται (και εδώ υπογράμμισε η πηγή μας ότι ξέρει ο Καραμανλής από ποιους υποκινούνται...).

• Ο Καραμανλής δεν εκβιάζεται, και αυτό ας το καταλάβουν όλοι, και ούτε πρόκειται να πάρει ποτέ βεβιασμένες αποφάσεις.

• Τη σεμνότητα και την ταπεινότητα τις κάνει ο ίδιος καθημερινά πράξη και όσοι δεν σέβονται την εντολή του θα 'ρθει η ώρα που θα καταλάβουν τι εννοεί...

• Παρά τις δυσκολίες δεν πρόκειται να παίξει παιχνίδια εντυπώσεων και να θυσιάσει την ουσία για τον τόπο, όπως ο ίδιος την εννοεί...

• Από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει στον τελευταίο κύκλο των μεταρρυθμίσεων και σ' όποιον αρέσει!

• Έτσι θα πάει μέχρι τις ευρωεκλογές. Γνωρίζει πάντως ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχάριστο, ότι θα εκφραστεί έντονη δυσαρέσκεια, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο...

• Θα πει το γνωστό που είχε πει ο Ανδρέας έπειτα από εκλογές, όταν η κάλπη δεν ήταν ευχάριστη, «Πήρα το μήνυμα», θα κάνει αλλαγές και η σημαία που θα σηκώσει θα είναι: «Αυτοδυναμία ή φεύγω»!

Πρόκειται για πολύ σοβαρά μηνύματα, που για πρώτη φορά τόσο συγκεκριμένα βγαίνουν προς τα έξω. Και εφόσον γίνουν πράξη τότε μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει διέξοδος. Κι αυτό θα φανεί από την ομιλία του Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν λεφτά για παροχές

Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει ο Καραμανλής να εξαγγείλει κοινωνικό πακέτο παροχών στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν υπάρχει η δυνατότητα να μη μείνει στα λόγια το... θρυλικό πλέον «Ταμείο Φτώχειας». Και η απορία είναι γιατί, αν βρίσκονται έστω και οι στοιχειώδεις πόροι, δεν έχει λειτουργήσει αυτό το Ταμείο;

Γνώστες της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας φθάνουν στο σημείο να λένε ότι δεν θα έχει το Δημόσιο λεφτά να πληρώσει τους μισθούς, ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός τον Σεπτέμβρη, πως ό,τι και να ανακοινώσει πως θα δώσει ο πρωθυπουργός θα είναι κάλπικο, από τη στιγμή που έχει φορτώσει το Δημόσιο με τεράστιες υποχρεώσεις, μέχρι και με την... επιχείρηση του Λαναρά με 35 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν πρόκειται να εμφανιστούν στο έλλειμμα...

Προβλέπουν μάλιστα ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς και θέλει δεν θέλει ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί στη λήψη φορολογικών μέτρων, που φυσικά δεν θα είναι... θωπείες για τους μη έχοντες...



Δεν είναι δυνατόν να συμβουλεύεται

μόνο έναν...

Η διάψευση των αισιόδοξων μέχρι πρότινος προβλέψεων για την πορεία της οικονομίας δεν ήρθε ξαφνικά. Ήταν ορατή, πλην όμως ο πρωθυπουργός, λένε, δεν είχε σωστή πληροφόρηση.

Μιλούν για μονόπλευρη ενημέρωση, εννοώντας ότι ενημερώνεται μόνο από τον Αλογοσκούφη, ενώ θα έπρεπε να έχει ένα επιτελείο με τα καλύτερα μυαλά της χώρας -ό,τι καλύτερο έχει η χώρα- και να προτείνουν λύσεις και από κει και πέρα ο Καραμανλής, έχοντας ακούσει και την άλλη άποψη -πέραν του υπερυπουργού του επί της Οικονομίας- να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που ο ίδιος θα εκτιμά ότι χρειάζονται.


paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2106&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote