Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Σοκ για τη Φανή Χαλκιά
Σοκ για τη Φανή Χαλκιά Εκτύπωση E-mail
17.08.08

Μια δυσάρεστη είδηση ήρθε από το Πεκίνο, καθώς η Φανή Χαλκιά μέλος της ελληνικής ομάδας του στίβου, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κινεζική πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Η ίδια δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου σοκαρισμένη και πρόσθεσε οτι θα θέσει στη διάθεση της WADA όλα τα συμπληρώματα διατροφής που έπαιρνε. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, στο πρώτο δείγμα ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3). Πρόκειται για το πρώτο δείγμα το οποίο πάρθηκε στην Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της ομάδας του στίβου, λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων στο Πεκίνο. Η εξέταση έγινε στο Φουκούι της Ιαπωνίας, από κλιμάκιο της WADA και η ΕΟΕ ενημερώθηκε το Σάββατο για τα αποτελέσματα της εξέτασης και το πρωί της Κυριακής αναμένεται το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε εκτάκτως η Φανή Χαλκιά ανέφερε μεταξύ άλλων οτι μόλις άκουσε την ειδηση απ΄τον κ.Κούβελο στο αρχηγείο της Ολυμπιακής αποστολής σοκαρίστηκε νομίζοντας αρχικά ότι επρόκειτο για χιούμορ. Η Χαλκιά είπε οτι ο τελευταίος έλεγχος από τον οποία πέρασε στην Ελλάδα ήταν την 1η Αυγούστου και τον περίμενε "γιατί πάντα όποτε πήγαινα για προετοιμασία έρχονταν και με ήλεγχαν".Και συμπλήρωσε: "Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν τόσο πονηρά μυαλά στον κόσμο. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να δώσω στον ΕΟΦ όλα τα σκευάσματα που έχω πάρει τους τελευταίους μήνες. Έχω ενημερώσει τη WADA και έχω προσφερθεί να είμαι στους υποψήφιους για το πειραματικό αντιντόπινγκ κοντρόλ πρόγραμμα και είμαι στη διάθεσή τους 365 ημέρες το χρόνο".Η Χαλκιά αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό να κάνει τέτοιο λαθος πριν από τη συμμετοχη της στη διοργάνωση που ονειρευόταν τόσο καιρό. "Οταν μάλιστα", όπως ειπε "κοιτούσα και το κουτί με τις ασπιρίνες για να βεβαιωθώ". Η Χαλκιά ανέφερε οτι πολλες φορές περνούσε και από διπλούς ελέγχους σε διάστημα τριών ημερών κι γι αυτο "εχω σοκαριστεί" τονίζοντας την πεποίθησή της οτι "έχουμε καθαρό αθλητισμό".

"Στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήταν να μπω στον τελικό. Και σίγουρα θα το έκανα αλλιώς δεν θα ερχόμουν εδώ. Είχα ξεπεράσει τα προβλήματά μου και πίστευα ότι θα πετύχαινα το στόχο μου. Δυστυχώς μάλλον δεν θα μπορέσω..." είπε η Χαλκιά αφήνοντας πολλά υπονοούμενα:

"Οι μεγάλοι αγώνες είναι σαν ένα μεγάλο μαγαζί. Αυτοί έχουν το καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι. Για αυτό οι αθλητές δυσκολεύονται να αποδείξουν κάτι. Το χαρτί με τους κωδικούς των δειγμάτων μας, το έχει μόνο η WADA και όχι εμείς. Δεν ξέρω εάν αυτό σημαίνει κάτι..."

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της με την οποία επισημοποιούσε τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου αναφέρει οτι μέχρι την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, που έχει ήδη ζητηθεί, το μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και εκτός Ολυμπιακού Χωριού.

 

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2100&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote