Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Στα ρηχά...
Στα ρηχά... Εκτύπωση E-mail
10.08.08

Οι Ελληνες αθλητές απογοήτευσαν και πάλι στην δεύτερη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

 Από τις συμμετοχές της Κυριακής μόνο οι κωπηλάτες Πολύμερος- Μούγιος πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Απογοήτευσε ο Αρης Γρηγοριάδης, η ελληνική ελπίδα της κολύμβησης, καθώς και το δίδυμο Καραντάσιου-Αρβανίτη στο μπιτς-βόλει

Κολύμβηση: εκτός ο Γρηγοριάδης

Εκτός έμεινε στα 100μ ύπτιο ο Αρης Γρηγοριάδης, μεγάλη ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης στο Πεκίνο. Ο Θεσσαλονικιός αθλητής ήταν πέμπτος στην τέταρτη σειρά με χρόνο 54,71’’, αρκετά μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ του με 54,27’’, και είχε τον 17ο καλύτερο χρόνο, πράγμα που δεν του δίνει το εισιτήριο για τους «16» (ο 16ος κολυμβητής είχε χρόνο κατά 9 εκατοστά χαμηλότερο από τον Γρηγοριάδη). Πρώτος ήταν ο Αμερικανός Ματ Γκρίβερς με 53,41’’, χρόνος που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Στην 29η θέση των 200μ. ελεύθερο κατετάγη ο Ανδρέας Ζήσιμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατετάγη έκτος στην 5η προκριματική σειρά με χρόνο 1:48.82, κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:48.50), και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους αυριανούς ημιτελικούς.
Ο Ελβετός Ντομινίκ Μεϊχτρί έκανε την έκπληξη και ήταν ο ταχύτερος των προκριματικών με 1:45.80, ενώ ο Αμερικανός Μάικλ Φελπς προκρίθηκε ως τέταρτος με 1:46.48.

Την 30η θέση κατέλαβε η Αγγελική Εξάρχου στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια πήρε την έκτη θέση στην 4η σειρά με 1:10.47 και έμεινε μακριά από τη 16άδα που πήρε το «εισιτήριο» για τους αυριανούς ημιτελικούς.

Ταχύτερη ήταν η Αυστραλή Λέιζελ Τζόουνς με 1:05.64, που αποτελεί νέο ρεκόρ Αγώνων, ενώ στη διάρκεια των προκριματικών καταρρίφθηκε δύο φορές το ρεκόρ Ευρώπης: αρχικά από την Αυστριακή Μίρνα Τζούκιτς με 1:07.06 και στη συνέχεια από τη Ρωσίδα Γιούλια Εφίμοβα, η οποία στην τελευταία σειρά έκανε 1:06.08. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε η Γερμανή Σάρα Πέβε με 1:07.10, από τις 19 Απριλίου 2008, στο Βερολίνο.

Πόλο: Επαθε μπλακ- αουτ

Με… φόρα από τις κάκιστες εμφανίσεις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μάλαγα, όπου η Εθνική πόλο πήρε την 11η θέση, εμφανίστηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η ήττα με 12-8 ήταν καταστροφική, αφού αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία του ομίλου, το ματς με τα «καγκουρό» ήταν από αυτά που λέμε… πρόκρισης. Όλα κρίθηκαν στα δύο τελευταία οκτάλεπτα όπου η ομάδα του Καμπάνια υπέστη μπλακ άουτ στην επίθεση και δεν κατάφερε να σκοράρει.
Την ερχόμενη Τρίτη (09:00) η επόμενη αναμέτρηση κόντρα στην πανίσχυρη, και κάτοχο των δύο τελευταίων χρυσών Ολυμπιακών Αγώνων Ουγγαρία .

Τα οκτάλεπτα: 5-5, 4-3, 2-0, 1-0.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τζον Φοξ): Στάντον, Κάμπελ (1), Φράνκλιν, Φιλιόλι (4), Μέιτλαντ, Νίσαμ (1), ΜακΓκρέγκορ (3), Γουντς (1), Μέιτλαντ, Μάρτιν (1), Γουάλαν (1), Χάουντεν, Μπίντσγουερθ.
ΕΛΛΑΔΑ (Σάντρο Καμπάνια): Δεληγιάννης, Μάζης (1), Κοκκινάκης (1), Θωμάκος (1), Χρ. Αφρουδάκης (1), Ντόσκας (3), Γ. Αφρουδάκης, Μιτελούδης, Βλοντάκης, Μυλωνάκης (1), Σχίζας, Θεοδωρόπουλος.

Τζούντο: Αποκλεισμός για Ζιντιρίδη

Πρόωρο τέλος πήρε η περιπέτεια του Ταριέλ Ζιντιρίδη στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο του Πεκίνου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους Νέους το 2006 ηττήθηκε στον β` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -66 κιλών από τον Αμερικανό Τέιλορ Τακάτα και αποχαιρέτησε άδοξα τη διοργάνωση.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν ισόπαλος 0-0 στην κανονική διάρκεια με αποτέλεσμα οι δύο τζουντόκα να οδηγηθούν στο «Golden Score». Εκεί ο Ζιντιρίδης παρουσιάστηκε ακόμη πιο νωθρός, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του, στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, να πάρει το «χρυσό» σημείο, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ένα εντυπωσιακό Yuko.

Μπάσκετ: Νέα ήττα από την Ισπανία

Η δυσμενής παράδοση στις αναμετρήσεις με την Ισπανία (7η σερί ήττα σε επίσημη διοργάνωση και 27η συνολικά) «ταξίδεψε» μαζί με την εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών στο Πεκίνο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 81-66 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Διαβάστε αναλυτικά.

Μπιτς Βόλεϊ: Άσχημο ξεκίνημα για τις Καραντάσιου – Αρβανίτη

Με το... αριστερό ξεκίνησαν στο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Η ελληνική ομάδα ήταν μέτρια, οι αθλήτριες μας ήταν αγχωμένες με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 0-2 σετ από τις Αυστριακές αδερφές Σβάιγκερ.

Ικανοποίησαν οι πιτσιρίκες

Αντίθετα με το δίδυμο Καραντάσιου- Αρβανίτη, οι μικρές ικανοποίησαν με την αποδοσή τους και άγγιξαν το θαύμα κόντρα στις Κινέζες Σούε/Γιάνγκ νούμερο 4 του ταμπλό. Κουτρουμανίδου και Τσιαρτσιάνη ηττήθηκαν με 2-1 σετ (21-18, 19-21, 15-12) στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου. Μια ήττα, μάλλον αναμενόμενη, αφού οι Κινέζες συγκροτούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα του ταμπλό.

Οι πρωταθλήτριές μας έδωσαν μεγάλη μάχη στη βροχή και ήταν εντυπωσιακές στο δεύτερο σετ, όταν ανέτρεψαν το εις βάρος τους 14-17 με ατού τα φοβερά μπλοκ της Τσιαρτσιάνη (οκτώ στο σύνολο). Πάντως, το σετ που κατάκτησαν ίσως αποδειχθεί «χρυσό» στις ισοβαθμίες.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2079&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote