Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απειλούν τώρα να κάψουν μαζί με το σπίτι τη γενναία δασκάλα!
Απειλούν τώρα να κάψουν μαζί με το σπίτι τη γενναία δασκάλα! Εκτύπωση E-mail
09.08.08

Σαν να μην έφθαναν οι ξυλοδαρμοί της ελληνίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου (κόρης του Προέδρου του Αρείου Πάγου) από τους μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά και το ξεσπίτωμά της που επιχειρείται από τον δήμαρχο Ορφέως, τώρα έχουμε και μια σειρά από απειλές για να την εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει την περιοχή!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η ηρωική δασκάλα κατήγγειλε εγγράφως στο αστυνομικό τμήμα Σουφλίου ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα -πιθανότατα από Σουνίτες- ότι θα κάψουν το σπίτι όπου μένει και αυτήν μαζί (!), προφανώς για να την κάνουν να φύγει από το σπίτι, όπως ζητάει ο... έλληνας δήμαρχος Ορφέως.
Νομίζουν, λέει η δασκάλα, ότι καθόμαστε εδώ για τον μισθό. Είναι γελασμένοι. Μένουμε γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα και αγαπάμε την πατρίδα μας.
Βλέποντας κάποιος τη συμπεριφορά του δημάρχου Ορφέως προς την ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, την οποία θέλουν να διώξουν από τον Έβρο οι πράκτορες και τα ενεργούμενα των Τούρκων, θα νόμιζε ότι ο εν λόγω δήμαρχος ή τουρκικής καταγωγής θα πρέπει να είναι ή μουσουλμάνος!
Και όμως, ο εν λόγω δήμαρχος είναι Έλληνας, χριστιανός και έχει ορκιστεί -υποτίθεται- να στηρίζει την ελληνικότητα της ακριτικής περιοχής που διοικεί και να κρατάει τις παραδόσεις!
Δυστυχώς όμως, ο δήμαρχος Ορφέως Ευάγγελος Πουλιλιός φαίνεται πως θεωρεί υποχρέωσή του να κρατάει τις ισορροπίες μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων εις βάρος εκείνων που έχουν το σθένος και την ψυχή να διακηρύσσουν τον Ελληνισμό ακόμα και μέσα στα μειονοτικά σχολεία, όπου καθετί το οποίο αφορά την Ελλάδα θεωρείται εξοβελιστέο αν όχι… σατανικό!
Στο πλαίσιο αυτό, όπως γράψαμε και την περασμένη Κυριακή, ζήτησε από την ελληνόψυχη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου να… τα μαζέψει και να φύγει από το σπίτι που έχει ο δήμος για τους δασκάλους, γιατί το σπίτι θέλει συντήρηση, καθώς οι εργασίες που έκανε ο σύζυγος της δασκάλας έχουν διαταράξει τη στατικότητα του κτιρίου!
Το ιταμό τελεσίγραφο του ανεκδιήγητου δημάρχου αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι σε 10 ημέρες από τη λήψη της επιστολής πρέπει να παραδώσετε άδεια την κατοικία την οποία σας παραχωρήσαμε για να μείνετε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2007-2008. Πρέπει άμεσα να αποκαταστήσουμε τον εσωτερικό τοίχο τον οποίο γκρεμίσατε χωρίς την άδειά μας και την άδεια μηχανικού. Επίσης πρέπει να γκρεμίσουμε τον τοίχο από τσιμεντόλιθους τον οποίο κατασκευάσατε χωρίς την έγκρισή μας και χωρίς άδεια Πολεοδομίας. Όπως επίσης πρέπει να προχωρήσουμε στη γενική συντήρηση του κτιρίου ούτως ώστε να είναι έτοιμο να παραδοθεί σε δύο εκπαιδευτικούς το νέο σχολικό έτος 2008-2009».
Όμως ο σύζυγος της δασκάλας δεν έκανε τίποτε αυθαίρετα και χωρίς την έγκριση και την επίβλεψη μηχανικού.
Ωστόσο ο πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Κουκουμπρής, διπλωματούχος ΑΠΘ, με έγγραφό του στις 24/10/2005 βεβαιώνει ότι όλες οι εργασίες έγιναν υπό την επίβλεψή του και ότι το κτίριο είναι απόλυτα ασφαλές και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα!
Έτσι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του δημάρχου, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από… προφάσεις εν αμαρτίαις…
Η ίδια πάντως η Χαρά Νικοπούλου τονίζει ότι αν τελικά ο δήμαρχος την… ξεσπιτώσει, για να μη χαλάσει το χατίρι των οργάνων της τουρκικής προπαγάνδας και όσων μουσουλμάνων τη στηρίζουν, δεν θα εγκαταλείψει την περιοχή αλλά θα μείνει σε τροχόσπιτο ή σε σκηνή!
Η όλη ιστορία όμως έχει κάποιες λεπτομέρειες, όπως αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε προς τον δήμαρχο η δασκάλα, που αποδεικνύουν ότι ο δήμαρχος αφενός παρανομεί επιμένοντας να την ξεσπιτώσει και αφετέρου ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι, αφού η σχολική χρονιά τελείωσε, δεν έχει δικαίωμα να διαμένει στο σπίτι η δασκάλα.
Οι λεπτομέρειες αυτές, που προφανώς… διαφεύγουν από το μυαλό του δημάρχου, είναι:
Η απόφαση του δημάρχου Ορφέα λήφθηκε χωρίς τη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου και αποτελεί πραγματοποίηση της απειλής του δημάρχου που είχε απευθύνει δημόσια σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Έβρου Maximum FΜ στις 12 Φεβρουαρίου 2008.
Συγκεκριμένα ο κ. Πουλιλιός απείλησε τη δασκάλα πως αν δεν ανακαλούσε τη μήνυση προς τον μουσουλμάνο που στον χώρο του σχολείου τής έσπασε το χέρι, θα την έδιωχνε από το σπίτι του δασκάλου. Φυσικά έκανε χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος και χωρίς να φοβηθεί από τις απειλές του δημάρχου δεν απέσυρε τη μήνυση. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τον μουσουλμάνο, πράγμα που εξαγρίωσε το περιβάλλον της δημοτικής αρχής.
Οι ισχυρισμοί του κ. δημάρχου πως εφόσον τα σχολεία έχουν κλείσει, έπρεπε ήδη να έχει παραδώσει και το σπίτι των 38 τ.μ. για επισκευές δεν ευσταθούν, διότι: Με βάση το ΥΠΕΠΘ η κ. Νικοπούλου είναι διορισμένη από το 2005 με οργανική θέση στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου και οφείλει να παραμένει στο χωριό έως και τις 31 Αυγούστου κάθε έτους, όπου λήγει το διδακτικό έτος.
Γι' αυτό άλλωστε και της καταβάλλεται από το λογιστήριο του κράτους και τους καλοκαιρινούς μήνες το ειδικό επίδομα ορεινών-ειδικών συνθηκών που ανέρχεται σε 425 ευρώ μηνιαίως. Θα ήταν λοιπόν ανέντιμο από μέρους της να λαμβάνει το ποσό αυτό και το καλοκαίρι κάνοντας διακοπές κάπου αλλού…
Το εν λόγω σπίτι δεν ήταν παρά ένα ξύλινο «κοτέτσι» 38 τ.μ. που η Χαρά Νικοπούλου μετέτρεψε σε μικρή όαση.
Επιπλέον, στο σπίτι του δασκάλου του Μεγάλου Δερείου όπου διαμένει της έχει παραχωρηθεί με βάση τον νόμο 2341 του 1995, άρθρο 1, παράγραφος 19. Όταν το παρέλαβε ήταν σε αθλία κατάσταση και τώρα είναι περιποιημένο, κατοικήσιμο και μεταμορφώθηκε με την αυλή του σε μια μικρή όαση. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει το πριν και το μετά αυτής της ιστορίας.
Όπως θα πει η κ. Νικοπούλου το επισκεύασε με προσωπικό κόστος το 2005 και από τότε έχει αναλάβει τη συντήρησή του. Το σπίτι αυτό κατασκευάστηκε από το δασαρχείο Έβρου για να καλύπτει ανάγκες του.
Υπάρχει απόφαση του πρώην νομάρχη Έβρου Γεώργιου Ντόλιου για παραχώρηση από τη νομαρχία Έβρου 6 οικοπέδων προκειμένου να δημιουργηθούν στη ζώνη ευθύνης του Δήμου Ορφέα αγροτικό ιατρείο, παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο και ανέγερση κατοικιών δασκάλων του δημοτικού διαμερίσματος (που θα καλύπτουν τις ανάγκες των δασκάλων του διαμερίσματος Μεγάλου και Μικρού Δερείου, Γονικού, Ρούσας). Το έγγραφο έχει ημερομηνία 10/1/2001 και εκδόθηκε από το τμήμα εποικισμού της νομαρχίας Έβρου.
Η απάντηση στο τελεσίγραφο
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δασκάλας, ο αδελφός της Ευτύχιος Νικόπουλος, απαντώντας στο τελεσίγραφο του δημάρχου, αναφέρει:
«Μετά την αποκατάσταση της ηρεμίας, της αληθείας και της δικαιοσύνης στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου και την κατάπτωση όλων των συκοφαντιών εναντίον μου, οι οποίες προέρχονται από συγκεκριμένους και μεμονωμένους κύκλους, ορισμένοι δεν εννοούν να το καταλάβουν και να το εμπεδώσουν και προσπαθούν με απαράδεκτες, προκλητικές, σπασμωδικές και παράνομες ενέργειες να εκβιάσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Στον σκοτεινό δρόμο που επέλεξαν δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Τους υπενθυμίζουμε μόνο ότι η Χαρά Νικοπούλου, παρά τις περί αντιθέτου επιθυμίες τους και τον εναντίον της άδικο και λυσσαλέο πόλεμο που είχαν εξαπολύσει, εξακολουθεί να είναι νόμιμα διορισμένη με οργανική θέση από την ελληνική πολιτεία, από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ανωτέρω μειονοτικό σχολείο και για το σχολικό έτος 2008-2009. Ως εκ τούτου και βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας η ελληνική πολιτεία υποχρεούται να μεριμνά για τη χορήγηση καταλύματος-μισθωμένης κατοικίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό των μειονοτικών σχολείων της Θράκης (άρθρο 1 παρ. 19 Ν. 2341/1995), όπερ και πράττει εδώ και τρία χρόνια, χωρίς να έχει μεταβληθεί κάτι σήμερα, για να δικαιολογείται η αποβολή της Χαράς Νικοπούλου από την οικία.
Την υποχρέωση αυτή τη λησμονούν κάποιοι. Διά τα λοιπά τον λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η ελληνική δικαιοσύνη».
Το περίεργο -όσο και ανησυχητικό- πάντως είναι πως μέχρι στιγμής, ενώ για την απαράδεκτη στάση του δημάρχου έχει γίνει… χαμός, κανένας αρμόδιος, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών ούτε το υπουργείο Παιδείας ούτε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ούτε και η υπερνομαρχία Ροδόπης-Έβρου έχουν πάρει θέση!
Γιατί άραγε; Για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με τον… κουμπάρο τον Ερντογάν; Έχει δοθεί εντολή να κάνουν την… πάπια ή την κάνουν από μόνοι τους; Και αν έχει δοθεί εντολή, από ποιον δόθηκε;
Στα ερωτήματα αυτά θα πρέπει άμεσα να απαντήσουν τα υπουργεία και οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Δεν είναι δυνατόν μια ελληνίδα δασκάλα να ξυλοκοπείται μέχρι τραυματισμού από μουσουλμάνο, ο οποίος τιμωρείται με φυλάκιση 10 μηνών από την ελληνική δικαιοσύνη και για να… ικανοποιηθεί ο δράστης να ξεσπιτώνεται η δασκάλα από έλληνα -δυστυχώς- δήμαρχο και να μην ενοχλείται κανένας! Να μην αντιδρά κανένας! Τι… φοβούνται; Μήπως ότι θα χάσουν τις ψήφους των μουσουλμάνων; Και για λίγες ψήφους «πουλάνε» μια δασκάλα με πίστη στην αποστολή της και στα ελληνικά ιδεώδη, που δεν φοβάται απειλές, ξυλοδαρμούς και διώξεις και δηλώνει πως ό,τι και αν της κάνουν δεν θα εγκαταλείψει την περιοχή ακόμα κι αν χρειαστεί να μείνει σε… σκηνή;
Με τη σιωπή τους σίγουρα θα κερδίσουν τις ψήφους των μουσουλμάνων. Των χριστιανών όμως, να είναι σίγουροι πως θα τις χάσουν. Και είναι κατά πολύ περισσότερες…
Και κάτι τελευταίο: Τα σχέδια του ανθέλληνα δημάρχου δεν θα περάσουν. Ήδη πολλοί κάτοικοι του Έβρου και της Κομοτηνής έχουν δηλώσει ότι θα παραχωρήσουν το σπίτι τους στην ελληνόψυχη δασκάλα ή θα της νοικιάσουν άλλο, όπου θέλει και όπως το θέλει, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη το εθνικό της έργο.
Αυτήν την απάντηση δίνει ο λαός στον θλιβερό δήμαρχο Ορφέως, αλλά και στους ανωτέρους του που… κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν…
paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2073&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote