Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέο σκάνδαλο
Νέο σκάνδαλο Εκτύπωση E-mail
08.08.08

Ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εις βάρος συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, μετά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φώτη Μανούση για χρηματισμό ώστε να δρομολογήσει πλοία στην άγονη γραμμή.

Η έρευνα επεκτείνεται και στον ίδιο τον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος δεν αποκλείεται να ανεξαρτητοποιηθεί έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Καταθέτοντας στον εισαγγελέα, τόσο ο κ.Παυλίδης όσο και ο Παναγιώτης Ζαχαρίου, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε η ποινική δίωξη, διέψευσαν τις καταγγελίες του πλοιοκτήτη και τις απέδωσαν σε σκευωρία.

Η δίωξη αφορά καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS, Φώτη Μανούση, περί καταβολής στον συνεργάτη του Αρ.Παυλίδη ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή.

Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ενώ είχε προηγηθεί επιστολή του πρώην υπουργού Αιγαίου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά.

Στην επιστολή του, ο πρώην υπουργός Αιγαίου, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του κ. Μανούση, κατήγγελε ότι ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας τού ασκούσε αφόρητες πιέσεις και τον απειλούσε με αποκαλύψεις για ύποπτες συναλλαγές σχετικά με τα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

Όπως μετέδωσε το Mega, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Παυλίδη, ο πρώην υπουργός Αιγαίου δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον συνεργάτη του.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση καλύπτει τον κ. Παυλίδη, αν και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στη Ρηγίλλης εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον πρώην υπουργό Αιγαίου να ανεξαρτητοποιηθεί έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση, στο «πρότυπο» Κουκοδήμου.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ΝΔ θα μείνει εκ νέου με 151 βουλευτές, γεγονός που θα θέσει τέλος στα σενάρια περί διαγραφών ανταρτών βουλευτών, όπως ο Πέτρος Τατούλης.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ελπίδα Τσουρή έκανε λόγο για «άλλο ένα σκάνδαλο, που αφορά συνδιαλλαγή και κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου και βουλευτή της ΝΔ, Αριστοτέλη Παυλίδη, δημιουργεί άλλο ένα μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Αλλο ένα σκάνδαλο, που αφορά στη διαχείριση δημοσίου χρήματος, στις διαδικασίες αδιαφάνειας και συνδιαλλαγής, στην κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, προστίθεται στη λίστα της σκανδαλώδους διακυβέρνησης».

«Αυτή δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου στο χώρο της ακτοπλοΐας και η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται την προσφιλή της υπεκφυγή 'δεν άκουσα, δεν είδα', αφού, επανειλημμένα και με στοιχεία, έχουμε καταγγείλει όσα συμβαίνουν. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της 'ηθικής και της κάθαρσης' καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2065&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote