Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέα απειλή για τους αγώνες
Νέα απειλή για τους αγώνες Εκτύπωση E-mail
08.08.08

Μια αμερικάνικη ομάδα που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες εξτρεμιστικών ομάδων δήλωσε ότι μια κινεζική ισλαμική ομάδα «ανέβασε» ένα βίντεο που δείχνει φλεγόμενους τους Ολυμπιακούς κύκλους και μια έκρηξη πάνω από την τελετή έναρξης των αγώνων του Πεκίνου.

Το βίντεο απόδιδεται στο «Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν» (ΤΙΡ), που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα παρακλάδι μιας αποσχιστικής ομάδας που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα και δραστηριοποιείται στα σύνορα της Κίνας στην Κεντρική Ασία.

«Μην μένετε στο ίδιο λεωφορείο, στο ίδιο τρένο, στο ίδιο αεροπλάνο, στα ίδια κτίρια η οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου βρίσκονται οι Κινέζοι», αναφέρει το TIP σε βίντεο του που τιτλοφορείται «έκκληση προς όλο το μουσουλμανικό έθνος».

Τον Ιούλιο οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της οργάνωσης ότι ήταν πίσω από μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις πριν από τους Ολυμπιακούς. Το TIP είχε τότε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απειλούσε τους Αγώνες και αναλάμβανε την ευθύνη για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία στην Σαγκάη και το Κουνμίνγκ.

Τα σχόλια που φαίνονται στο βίντεο είναι γραμμένα στη γλώσσα των Ουϊγούρων, μιας Μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Κίνα, με μακρύ παρελθόν ως προς τις έντονες σχέσεις της με την κυβέρνηση.

Η ισλαμιστική οργάνωση των Ουιγούρων, μάλιστα, έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές βομβιστικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2063&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote