Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέο μήνυμα στα Σκόπια
Νέο μήνυμα στα Σκόπια Εκτύπωση E-mail
07.08.08

Νέο μήνυμα της χώρας μας προς τα Σκόπια που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να περάσουν τις θέσεις τους.

«Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι που αγγίζει το όριο του γραφικού», σχολίασε από το Πεκίνο η υπουργός Εξωτερικών την αναφορά ,στην επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων, των Σκοπιανών ως... Μακεδόνων!

«Βρισκόμαστε σε μία παράξενη περίοδο με τα Σκόπια. Εχουμε κάνει όλιες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο σε πολιτικό όσο και αθλητικό επίπεδο ώστε αν τα Σκόπια παρεκτραπούν, να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες» είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Επίσης, τόνισε πως η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, χωρίς σοβαρό λόγο: «Ειμαστε μια σοβαρή χώρα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι που αγγίζει το όριο του γραφικού».

Επεσήμανε ότι υπάρχει έντανη προβοκατόρικη τάση αλλά ότι η Ελλάδα βρίσκεται καλυμμένη πίσω τους διεθνείς κανόνες και τη διεθνή νομιμότητα.

Χαρακτηριστικά πρόσθεσε, «Το πώς θα βγει το όνομα της ΠΓΔΜ στην τελετή έναρξης είναι κάτι κατοχυρωμένο από τη ΔΟΕ. Ετσι έγινε στην Αθήνα το 2004, έτσι και στο Σίδνεϊ το 2000 και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με αυτό».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού, χαρακτήρισε «αστειότητα» την επιδίωξη των Σκοπίων να παρελάσουν ως ... «Μακεδονία».

«Ασφαλώς και αποτελεί αστειότητα η επιδίωξη των Σκοπίων να παρελάσουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ως Μακεδονία», δήλωσε. Οσον αφορά την αναφορά των σκοπιανών αθλητών ως Μακεδόνων, στην επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων, ο κ. Κυριακού είπε ότι εστάλη ήδη επίσημη διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ, ο οποίος διαβεβαίωσε την Ελλάδα ότι δε θα υπάρξει κανένα απρόοπτο στην τελετή έναρξης.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2060&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote