Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ενα γράμμα για τον Ομπάμα
Ενα γράμμα για τον Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
06.08.08

«Ενσαρκώνετε την αλλαγή στην οποία μπορούμε να πιστέψουμε. Μη μας προδώσετε». Σε μια πρωτοφανή κίνηση υποστήριξης σε υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα, δεκάδες προσωπικότητες των ΗΠΑ υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς τον Μπάρακ Ομπάμα, καλώντας τον να κάνει τις υποσχέσεις του πραγματικότητα.

«Δημιουργήσατε πρωτόγνωρο κύμα πολιτικού ενθουσιασμού, που φέρνει χιλιάδες νέους ανθρώπους και επαναφέρει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους στην πολιτική αρένα. Χαιρετίζουμε το όραμά σας για ένα καλύτερο μέλλον, για μια Αμερική χωρίς πολεμοχαρές προσωπείο, που θα επικεντρώνεται στη διπλωματία και την προώθηση των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο», γράφουν στον Μπάρακ Ομπάμα ο Γκορ Βιντάλ, ο Χάουαρντ Ζιν, ο Νόρμαν Μπέρνμπαουμ, ο Κρίστοφερ Χέις, ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνη δεκάδων άλλων ανθρώπων των τεχνών, των επιστημών και των γραμμάτων.
Κεντρικός άξονας της επιστολής, που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό «Nation» στις 18 Αυγούστου, είναι η διαπίστωση ότι ο γερουσιαστής Ομπάμα ηγείται πλέον «ενός κινήματος με εκατομμύρια μέλη που πιστεύουν όσο τίποτε άλλο στην αλλαγή για τις ΗΠΑ». Υπογραμμίζεται, όμως, ότι δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από εκείνα τα ιδεώδη και τις αξίες που ενέπνευσαν τους υποστηρικτές του.

«Η πρωτοφανής συμμετοχή, τα εκατομμύρια που παρακολουθούν τις ομιλίες σας, χρηματοδοτούν την εκστρατεία σας και επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας αποτελούν μια ζωντανή διαθήκη πίστης στο γεμάτο ενέργεια και πάθος κίνημά σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η βιωσιμότητα του κινήματος και η ενίσχυσή του «είναι σημαντική για δύο λόγους», τονίζουν οι υπογράφοντες, «εξηγώντας» στον Ομπάμα ότι όχι μόνο θα του εξασφαλίσει τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που αποτελούν την πολιτική του πλατφόρμα.

«Να ακούσει τους πολίτες»

Ο Ομπάμα καλείται «να ακούσει τη φωνή των πολιτών που θα τον οδηγήσουν στον Λευκό Οίκο και ακόμη πιο μακριά» και να διαψεύσει τις ανησυχίες πως χάνει σταδιακά το όραμά του. «Κατανοούμε ότι οι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, αλλά, εάν χάσετε τον δρόμο σας, θα αποδυναμώσετε το κίνημα», τονίζουν οι συντάκτες της επιστολής επισημαίνοντας δέκα σημεία-κλειδιά τα οποία δεν θα πρέπει να «αγνοήσει». Ανάμεσά τους είναι η ανακοίνωση ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος αποχώρησης από το Ιράκ, η ανταπόκριση στην οικονομική κρίση, η ιατρική περίθαλψη για όλους, η περιβαλλοντική πολιτική με κέντρο τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ο τερματισμός των βασανιστηρίων και της καταπάτησης των πολιτικών ελευθεριών, η δέσμευση για προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών (με κύριο την επιλογή άμβλωσης), το ανθρώπινο σύστημα υποδοχής και κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, οι μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, ώστε οι χρήστες να μη φυλακίζονται, αλλά να λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη, οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, ώστε κυρίαρχη να είναι η φωνή του λαού και όχι η οικονομική επιφάνεια των λόμπι.

Και η επιστολή καταλήγει: «Υποστηρίξτε τις αξίες για τις οποίες με τόση ευφράδεια μιλάτε και μπορεί να πετύχετε να φέρετε σ' αυτή τη χώρα την αλλαγή την οποία μας ενθαρρύνετε να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί». *


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2058&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote