Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τι θολώνει την τελετή έναρξης
Τι θολώνει την τελετή έναρξης Εκτύπωση E-mail
05.08.08

Παραμονές της «Μεγάλης Εκρηξης» με πυροτεχνήματα που ετοιμάζει η Κίνα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή την Παρασκευή, νέφος και πολιτική θολώνουν τον ουρανό του Πεκίνου και το σλόγκαν «Ενας κόσμος, Ενα όνειρο».

 

 

Προχθές στη «Φωλιά του Πουλιού», όπου θα χτυπά η καρδιά της διοργάνωσης, έγινε η δεύτερη γενική πρόβα του «πιο εντυπωσιακού σόου στην ιστορία της ανθρωπότητας». Επισκιάστηκε από μια νέα σειρά δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο για τα «αγκάθια» της οικοδέσποινας, κυρίως την πολιτική και την περιβαλλοντική μόλυνση.
 
«Οι Αγώνες της κατασκοπείας» τιτλοφορήθηκε χαρακτηριστικά αφιέρωμα στη «Sunday Times» για την ανησυχία των Βρετανών κρατικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών που θα μεταβούν στο Πεκίνο ότι θα παρακολουθούνται από τον Κινέζο Μεγάλο Αδελφό.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΜΙ5 τούς προειδοποίησε να μην εμπιστεύονται οποιονδήποτε, να μην πάρουν μαζί τους φορητό υπολογιστή, να καθαρίσουν από τη μνήμη των κινητών τους τηλεφώνων «ευαίσθητα» δεδομένα και να μην αφήσουν σημαντικά έγγραφα από τα μάτια τους.
 
Πίσω από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι Κινέζοι στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής θωράκισης των Αγώνων, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαβλέπουν την πρόθεση της ηγεσίας του Πεκίνου να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα από τους επισκέπτες.
 
 
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Σαμ Μπράουνμπακ έχει καταγγείλει ότι διευθυντές μεγάλων ξενοδοχείων του Πεκίνου, υπό την απειλή προστίμων, υποχρεώθηκαν να δεχθούν την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης του Ιντερνετ στους υπολογιστές που διατίθενται στους πελάτες.
Το Διαδίκτυο είναι στο επίκεντρο μιας δημόσιας αντιπαράθεσης των διεθνών media, με τη Διοργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και την εμπλοκή της ΔΟΕ που κατηγορήθηκε ότι αποδέχθηκε τη λογοκρισία. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι οι Κινέζοι συμφώνησαν τελικά στην απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοσιογράφων σε όλες τις ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναφέρονται σε «ευαίσθητα» θέματα, όπως το Θιβέτ, η εξέγερση στην πλατεία Τιεν Αν Μεν και η θρησκευτική αίρεση Φαλούν Γκονγκ. Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο απηύθυνε παράλληλα μια ακόμη έκκληση να μην «πολιτικοποιούνται οι Ολυμπιακοί». Ομως το Σαββατοκύριακο δημοσιογράφοι διαμαρτύρονταν έντονα στη ΔΟΕ πως οι περιορισμοί παραμένουν - όπως και το ασφυκτικό νέφος, παρά τα έκτακτα μέτρα.
 
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ έχει προειδοποιήσει πως εάν η ποιότητα του αέρα δεν είναι ικανοποιητική, κάποια αγωνίσματα θα αναβληθούν.
 
 
 
 
Ελεύθερος Τύπος
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2051&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote