Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας
Εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας Εκτύπωση E-mail
05.08.08

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, κάλεσε τον εκπρόσωπο της Ελλάδας, Αδάμάντιο Βασιλάκη και το σκοπιανό ομόλογό του, Νικίτα Ντιμιτρόφ, σε συνάντηση που θα αφορά στην ονομασία και θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 14 και 15 Αυγούστου.

 

 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αλυτρωτικά τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ…
 
«Μαύρα σύννεφα» διαφαίνονται στην ΠΓΔΜ, αφενός διότι η Ουάσιγκτον αφήνει για πρώτη φορά αιχμές για την πολιτική της γείτονος αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας και αφετέρου επειδή ο «εμφύλιος κορυφής» μεταξύ των κ.κ. Γκρούεφσκι και Τσερβένκοφσκι λαμβάνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις.
 
Η αποστασιοποίηση των ΗΠΑ από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, κ. Ν. Γκρούεφσκι, ήρθε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διά στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Μάθιου Ρέινολντς.
Ο κ. Ρέινολντς παραδέχθηκε εγγράφως, με επιστολή του προς τη Γερουσία, ότι «οι Σκοπιανοί δημιουργούν σύγχυση καπηλευόμενοι το όνομα Μακεδονία», ενώ για πρώτη φορά αποδέχθηκε και το γεγονός ότι «η ΠΓΔΜ χρησιμοποιεί επιχειρήματα αλυτρωτισμού».
 
Μετά την έγγραφη παραδοχή του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Γερουσία ενέκρινε προχθές την τοποθέτηση του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στα Σκόπια, κ. Φίλιπ Ρίκερ, την οποία είχαν «μπλοκάρει» προ μηνός τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ και η κυρία Ολυμπία Σνόου.
 
 
 
 
Ελεύθερος Τύπος, City 99,5
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2050&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote