Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τραγωδία στην Τουρκία
Τραγωδία στην Τουρκία Εκτύπωση E-mail
02.08.08

Δεκαπέντε μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση οικοτροφείου θηλέων τα ξημερώματα στην κεντρική Τουρκία, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

 

Ο Αξιωματούχος σε τοπικό νοσοκομείο, Γκαλίπ Σεφ, δήλωσε ότι τουλάχιστον δύο από τις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Μόλις είδαμε τα εγκαύματα που έφεραν οι τραυματίες σκεφθήκαμε ότι η κατάρρευση του κτιρίου προκλήθηκε από την έκρηξη μιας φιάλης υγραερίου», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται. Οι αρχές εκτιμούν ότι αρκετοί άνθρωποι μπορεί ακόμη να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια του τριώροφου κτιρίου. Σχεδόν 60 κορίτσια, ηλικίας 12 έως 16 ετών, φιλοξενούνταν σε οικοτροφείο θρησκευτικού ιδρύματος της συνοικίας Τασκέντ στην επαρχία Κόνια. Τα κορίτσια παρακολουθούσαν θερινά μαθήματα, διδάσκονταν το Κοράνι.
 
Η 13χρονη Μερβέ Αβτζί που βρισκόταν στην πλευρά του κτιρίου που δεν κατέρρευσε, διηγήθηκε στο πρακτορείο Ανατολή: «Σηκωθήκαμε νωρίς το πρωί. Κατέβηκα για την πλυθώ πριν από την προσευχή. Από το ισόγειο ακούσθηκε ένας δυνατός συριγμός. Γύρισα στην κουζίνα με δύο καθηγητές. Ο ένας από αυτούς είπε ότι ένας σωλήνας του υγραερίου είχε αποσυνδεθεί». Η μικρούλα πρόσθεσε, «Ανέβηκα και πέντε λεπτά αργότερα μια έντονη οσμή υγρααερίου είχε φθάσει στους κοιτώνες. Αμέσως ακολούθησε ισχυρή έκρηξη».
 
e-typos
 
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2040&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 02.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote