Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΘΕΜΟ
ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΘΕΜΟ Εκτύπωση E-mail
30.07.08

 

Σκηνικό για να βγει... λάδι ο Θέμος Αναστασιάδης στήνεται στον χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και στον πολιτικό περίγυρό του. Στο σκηνικό αυτό εντάσσεται τόσο η αποφυλάκιση της Τσέκου, που αιφνιδίασε ακόμα και το Μέγαρο Μαξίμου που δεν την περίμενε, αλλά και η αποφυλάκιση του εργατολόγου δικηγόρου Νικολουτσόπουλου.

 

Επίσης αποφυλακίζονται και οι άλλοι δύο δικηγόροι, Μπαλέρμπας (τη Δευτέρα) και Κουτελίδας, με εγγύηση 30.000 ευρώ για τον καθένα και με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα μαζί με την υποχρεωτική παρουσία τους κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Συνήγορος των δύο δικηγόρων ήταν ο συνάδελφός τους Φραγκίσκος Ραγκούσης.
 
Στο πλαίσιο του ίδιου σκηνικού, που αποσκοπεί στο να μην πάει φυλακή ο Θέμος, κάποιοι εντάσσουν και το γεγονός ότι «μπήκε στο ράφι» η καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για Κλαδά - Κουκοδήμο, κάτι που σημαίνει ότι δεν... έπεισε τη Δικαιοσύνη και γι' αυτό και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα μ' αυτήν. Το γεγονός ότι δεν βρήκε... πρόσφορο έδαφος η καταγγελία του Τριανταφυλλόπουλου έφερε... χαμόγελα στο πρόσωπο του Θέμου, ο οποίος βλέπει πλέον ότι ο... εφιάλτης της προφυλάκισης απομακρύνεται σταθερά απ' αυτόν.
 
Παράλληλα, πληθαίνουν οι πληροφορίες από δικαστικές πηγές ότι η κατηγορία για κακούργημα κατά του Θέμου δεν μπορεί να... σταθεί! Οπότε θα πάει για πλημμέλημα, γεγονός που δεν επισύρει προφυλάκιση. Στη μεθόδευση αυτή, που αποσκοπεί στο να πέσει στα μαλακά ο Θέμος, συνηγορεί και το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν αλλάξει τις αρχικές καταθέσεις τους, ενώ και ο ίδιος ο Ζαχόπουλος για το επίμαχο θέμα δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο, αλλά φαίνεται καθαρά ότι... μάσαγε τα λόγια του.
 
Να σημειώσουμε επίσης πως ακούγεται ότι ασκούνται αφόρητες πιέσεις για να πέσει στα μαλακά ο Θέμος, ενώ λέγεται ότι γίνονται ακόμα και έμμεσοι εκβιασμοί γι' αυτόν τον λόγο!
 
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το ότι ο ανακριτής Οικονόμου, την εξαίρεση του οποίου είχε ζητήσει ο Θέμος αλλά δεν τα κατάφερε, διέκοψε την άδειά του, επέστρεψε και ζήτησε να πάρει πίσω τον φάκελο της δικογραφίας!
 
Κάτι που σημαίνει πως είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει.
 
Αυτή είναι η μόνη εξέλιξη που ανησυχεί τον Θέμο, δεδομένου ότι πιστεύει πως ο συγκεκριμένος ανακριτής, για τον οποίο είχε ισχυριστεί ότι μεροληπτεί εναντίον του και στήνει... πολιτικές διώξεις σε βάρος του, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός και θα του δημιουργήσει πρόβλημα.
 
Ευθύνες όμως καταλογίζονται και στον Γ. Ζορμπά γιατί καθυστέρησε χαρακτηριστικά να στείλει την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του Θέμου στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ενώ ουδέποτε ζήτησε το «πόθεν έσχες» από τον Θέμο για την προέλευση των χρημάτων αυτών.
 
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι το... σύμπαν συνωμοτεί για να πέσει στα μαλακά, μέχρι μάλιστα σημείου... παρεξηγήσεως, ο Θέμος.
 
Αν και ο ίδιος ισχυριζόταν το αντίθετο, ότι δηλαδή... θεοί και δαίμονες τον κυνηγούσαν!
 
Ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι, κατά την εκτίμηση σοβαρού κυβερνητικού παράγοντα, καθοριστικό ρόλο στα εξυφαινόμενα σενάρια «αθώωσής του» έχει διαδραματίσει η σχέση που διατηρεί συνεργάτης του με «αρμόδιο» κυβερνητικό στέλεχος...

paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2035&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 31.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote