Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ταξίδι στο Μόναχο...
Ταξίδι στο Μόναχο... Εκτύπωση E-mail
30.07.08

Τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν να ερευνήσουν στοιχεία για συγκεκριμένες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens των τελευταίων 11 ετών, στοιχεία για τις οποίες προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Αθανασίου.

Με εντολή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων για υποθέσεις που αφορούν συμβάσεις των υπουργείων Άμυνας και Επικοινωνιών με τη Siemens για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού στην αρμενική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Armentel, της οποίας ποσοστό κατέχει ο ΟΤΕ, των πυραυλικών συστημάτων Patriot και του συστήματος Ερμής, καθώς και του ΟΣΕ.

Ο Π. Πούλιος ανέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Αθανασία Βλάχου τη διερεύνηση της υπόθεσης της Armentel, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Βούλγαρη την υπόθεση των Patriot και Έρμης και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη την υπόθεση του ΟΣΕ.

Εν τω μεταξύ, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, που χειρίζεται την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, προτίθεται -σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Εφετών, να μεταβεί στη Γερμανία, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, όπως ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο γερμανικός όμιλος Siemens, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη πολύ μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς, ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη ότι θα ζητήσει δικαστικώς αποζημιώσεις από 11 πρώην διευθυντικά στελέχη, γεγονός πρωτόγνωρο για τη Γερμανία.

Ανάμεσα στους εν λόγω 11 συγκασταλέγονται οι Χάινριχ φον Πίερερ και Κλάους Κλάινφελντ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Προστίθεται ότι στους 11, η νυν διεύθυνση της Siemens θα καταλογίσει «παραλείψεις στους τομείς και της διαχείρισης και της εποπτείας κατά τό χρονικό διάστημα από το 2003 έως και το 2006», αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τη συμπεριφορά τους ο όμιλος «ζημιώθηκε οικονομικά».

Με βάση τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Siemens εκταμίευσε από «μαύρα ταμεία» κατά τα προηγούμενα έτη περίπου 1,3 δισ. ευρώ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι επιχειρηματικές προτάσεις της στο εξωτερικό θα «προτιμηθούν» έναντι των ανταγωνιστών της.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2033&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote