Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Αλογοσκούφης έβαλε φωτιά
Ο Αλογοσκούφης έβαλε φωτιά Εκτύπωση E-mail
29.07.08

Νέο γύρο συζητήσεων σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας «ανοίγει» στο εσωτερικό της ΝΔ... Μετά από τον κ. Ι. Τραγάκη, ο οποίος δεν απέκλεισε δημιουργία κυβέρνησης ΝΔ - ΛΑΟΣ, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης αν και τάσσεται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων δεν αποκλείει συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μια άποψη την οποία η Ρηγίλλης έσπευσε να απορρίψει δια του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής κ. Λ. Ζαγορίτη.

Ο υπουργός Οικονομίας σε δηλώσεις του χθες (εφημ. «Κυρ. Ελευθεροτυπία») σημείωσε μεν ότι στόχος του κόμματός του είναι η αυτοδυναμία, αλλά στην περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αν δεν προκύψει, τότε θα το συζητήσουμε. Θεωρώ ότι η αυτοδυναμία πρέπει να είναι η κεντρική μας επιδίωξη. Η μόνη περίπτωση που θα είχε κάποια αξία μια συνεργασία μεταξύ κομμάτων θα ήταν μεταξύ των δύο μεγαλύτερων, εάν μπορούσαν να συμφωνήσουν στην προώθηση κάποιων πολύ δύσκολων μεταρρυθμίσεων, που κανένα κόμμα δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος να προωθήσει από μόνο του».

Η αντίδραση της Ρηγίλλης ήταν άμεση και κατηγορηματική. Ο κ. Ζαγορίτης «έκοψε» κάθε συζήτηση, χαρακτηρίζοντας «προσωπική θέση του κ. Αλογοσκούφη» τα περί συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. «Η κεντρική μας θέση» -πρόσθεσε (ρ/ς αντέννα)- «είναι στη βάση της αυτοδυναμίας και μόνο. Εχουμε δει στο παρελθόν συμμαχικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις συνεργασίας να μην ευοδώνονται οι στόχοι τους και να μην έχουν θετικά αποτελέσματα.

Το παρελθόν στην Ελλάδα δείχνει ότι δεν είναι εύκολες, καθόλου εύκολες, οι συνεργασίες. Και ότι αν θέλουμε να έχουμε εξελίξεις, αν θέλουμε να έχουμε θετικά δρώμενα, η κυβέρνηση αυτοδύναμη είναι εκείνη που είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την οποιαδήποτε άλλη μορφή κυβέρνησης».

Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής, απευθυνόμενος και προς τον κ. Τραγάκη, συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να εμπιστευτεί ξανά τον Κ. Καραμανλή και τη ΝΔ, όταν και όποτε γίνουν εκλογές». «Μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», κατέληξε.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ «ΙΔΕΕΣ» ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
Κανένα περιθώριο συνεργασίας με ΝΔ

Κατηγορηματικά αρνητικό εμφανίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση του Γ. Αλογοσκούφη για πιθανή σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρ. Παπουτσής, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: «Η απάντηση είναι όχι, κατηγορηματικά όχι. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας με μια πολική που είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια, για την ανεργία, για τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα. Και πάνω απ όλα, με τους υπεύθυνους για το μεγάλο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας και των δημοσίων οργανισμών».

Στο ίδιο μήκος και ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση ψάχνει συνεταίρους για να μοιραστεί την παταγώδη αποτυχία της», συμπληρώνοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν θα τον βρει». Ομως και η Μιλένα Αποστολάκη επεσήμανε, σε δηλώσεις της, ότι «τα σενάρια συγκυβέρνησης δεν έχουν καμία τύχη».

ΣΥΝ: Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης τόνισε: «Ο κ. Αλογοσκούφης λέει φωναχτά αυτό που ψιθυρίζουν αρκετοί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για εφεδρικό σενάριο ισχυρών κύκλων του κατεστημένου, με στόχο να αποτραπεί μια πορεία της χώρας προς τα Αριστερά».

ΛΑΟΣ: Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι «οι πολυπροωθούμενες προτάσεις για συνεργασίες από τη ΝΔ αποτελούν μέρος της στρατηγικής της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διαρκώς πληττόμενη εικόνα της. Καλά δολώματα, κακό αγκίστρι». «Αν πράγματι αισθάνεται η ΝΔ την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της κυβερνητικής της πορείας», προσθέτει ο κ. Καρατζαφέρης, «πρέπει να απαλλαγεί απ τα βαρίδια των σκανδάλων, τις αγκυλώσεις της και την αλαζονεία της. Τότε, ίσως γίνουν πιστευτές οι προθέσεις της για ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2028&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote