Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τραγωδία στο Πέραμα
Τραγωδία στο Πέραμα Εκτύπωση E-mail
25.07.08

Δυο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και οκτώ αγνοούνται σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, από έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο "Friendship Gas", με σημαία Παναμά στη Β’ Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στα αμπάρια του πλοίου.

Από τους νεκρούς, ο ένας είναι πιθανότατα μέλος του πληρώματος και συγκεκριμένα ο υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του δεύτερου. Σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχει καταθέσει στο τοπικό Λιμεναρχείο η εταιρεία εργασιών, καθώς και από μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων, ακόμη επτά εργαζόμενοι, πέντε Ελληνες και δύο αλλοδαποί, είναι αγνοούμενοι. Τέσσερις τραυματίστηκαν ελαφρά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ γίνονται εργασίες με την χρήση φλόγας σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή του πλοίου και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία περιορίστηκε, αλλά οι πυκνοί καπνοί δεν επιτρέπουν στα σωστικά συνεργεία να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα αμπάρια του πλοίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή 3 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό πλοιάριο και 3 ρυμουλκά. Επικριτικά ώς προς τις συνθήκες του δυστυχήματος, εμφανίσθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


"Χρόνια τώρα, χωρίς μέτρα προστασίας από τις κυβερνήσεις, τα δεξαμενόπλοια μετατρέπονται σε κολαστήρια σκληρής εκμετάλλευσης. Πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί "οι πολιτικοί υπεύθυνοι των εγκλημάτων στο Πέραμα", δήλωσε από το Κιλκίς η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα σχετικά με την έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, ο οποίος επισκέφθηκε την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη τόνισε " το χρονικό των προαναγγελθέντων θανάτων στο Πέραμα συνεχίζεται ατελείωτο σε βάρος της εργατικής τάξης. Στην ουσία δεν έχουμε δυστυχήματα, αλλά μαζικές προδιαγεγραμμένες δολοφονίες, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, με τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν, ως ουδέτεροι θεατές, τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες. Έχει φτάσει η ώρα κάποτε να πληρώσουν ακριβά οι ένοχοι και συνένοχοι, οι οποίοι δολοφονούν μαζικά εργάτες στον βωμό του εφοπλιστικού και εργολαβικού κέρδους. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της και να δράσει άμεσα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων για την πρόληψη των θανάτων".


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2021&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote