Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλμα επιστροφής Κουκοδήμου
Αλμα επιστροφής Κουκοδήμου Εκτύπωση E-mail
23.07.08

Τα ανοικτά μέτωπα, πριν το δύσκολο φθινόπωρο που έπεται, επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση. Η αναμενόμενη ως βέβαιη πλέον επανένταξη του κ. Κ. Κουκοδήμου στην κοινοβουλετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποκαθιστά την αριθμητική ισορροπία των 152 εκλεγέντων βουλευτών και, παράλληλα, αυξάνει τις δυνατότητες λήψης μέτρων εις βάρος βουλευτών που τυχόν διαφοροποιηθούν από την κεντρική γραμμή.

Ταυτόχρονα, κλείνει το προσεχές διάστημα το «θέμα Ζορμπά», ενώ κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι ουδείς κίνδυνος υπάρχει για τη Ν.Δ. από τη σημερινή κατάθεση του κ. Ζορμπά στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Κουκοδήμος αναμένεται, ίσως και σήμερα, να επιστρέψει στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς χθες, για δεύτερη φορά, η εισαγγελέας αρχειοθέτησε τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Σπύρος Κλαδάς επιχείρησε μέσω του βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. να έρθει σε συμφωνία μαζί του, ώστε να μην εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση Τσέκου. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, η «υπόθεση Κουκοδήμου» μπαίνει οριστικά στο αρχείο.

Ο κ. Κουκοδήμος αναμένεται να υποβάλλει γραπτό αίτημα προς τη Νέα Δημοκρατία και, εν συνεχεία, βουλευτής και κόμμα θα κοινοποιήσουν προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα την επανένταξή του. Μάλιστα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γ. Τραγάκης έσπευσε χθες να δηλώσει ότι «είναι προ των πυλών η επιστροφή του βουλευτή». Ταυτόχρονα, έθεσε την «κόκκινη γραμμή» του κόμματος έναντι των διαφωνούντων -κυρίως του κ. Τατούλη- σημειώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι καταψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου θα σημάνει και διαγραφή. Επί του παρόντος, ο κ. Τραγάκης σημείωσε (στη ΝΕΤ) ότι «ο κ. Τατούλης τιμά το ρόλο του, ψηφίζοντας πάντοτε όλα τα νομοσχέδια που φέρνουμε στη Βουλή».

 

Θέμα συζήτησης στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποτελούν και τα σενάρια για ανασχηματισμό ή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε χθες ότι δεν υπάρχει ζήτημα εκλογών, ενώ ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης εκτίμησε πως «δεν πάμε ούτε σε ανασχηματισμό, ούτε σε πρόωρες εκλογές». Αντιθέτως, ο κ. Τραγάκης σημείωσε ως αναγκαίες κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πάντως, σημείωσε με νόημα -στον Αθήνα 9,84- ότι μερικές φορές, έστω κι αν δεν ευθύνεται κάποιος άμεσα, «κάποιος πρέπει να πληρώσει, γιατί υπάρχει αυτή η αναστάτωση στην κοινή γνώμη... Εγώ δεν βλέπω τέτοιες ευαισθησίες αυτή τη στιγμή» κατέληξε. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η απάντηση «θα δούμε...» του κ. Τραγάκη σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ, εφόσον από τις προσεχείς εκλογές δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο κ. Τραγάκης έσπευσε να διορθώσει σε άλλη ερώτηση το... γλωσσικό ολίσθημα, ενώ η Ρηγίλλης αφαίρεσε το σχετικό απόσπασμα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που απέστειλε στους δημοσιογράφους.

 

Οριστικά στο αρχείο η εις βάρος του καταγγελία

 

Εκλεισε χθες οριστικά η δικαστική εκκρεμότητα που αφορούσε στον ανεξάρτητο βουλευτή, πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Κουκοδήμο. Για δεύτερη φορά, η εισαγγελέας αρχειοθέτησε τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) Σπύρος Κλαδάς επιχείρησε μέσω του ανεξάρτητου βουλευτή να έρθει σε συμφωνία μαζί του, ώστε να μην εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση Τσέκου. Ως αντάλλαγμα, ο κ. Κλαδάς θα «ρύθμιζε» την υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη. Η εισαγγελέας κ. Μαρία Γκανέ που διενήργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση έκρινε ειδικότερα ότι δεν προέκυψε στοιχείο που να αποδεικνύει τη βασιμότητα των καταγγελιών «περί μεσολάβησης», που ο δημοσιογράφος υποστήριζε. Με την άποψη της κ. Γκανέ συμφώνησε και ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας. Μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση μπαίνει οριστικά στο αρχείο. Ηδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο η εισαγγελέας έπειτα από έρευνα είχε ζητήσει να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αλλά με την πρότασή της είχε διαφωνήσει τότε ο κ. Δασούλας. Εν τω μεταξύ, παραμένει σε εκκρεμότητα η διαδικασία απολογίας του Θέμου Αναστασιάδη, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τη μηνυτήρια αναφορά την οποία έχει υποβάλει εις βάρος του ανακριτή κ. Δ. Οικονόμου.

 

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2016&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote