Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε έκτακτη ανάγκη η Ρόδος
Σε έκτακτη ανάγκη η Ρόδος Εκτύπωση E-mail
23.07.08

Ανεξέλεγκτη μαινόταν αργά το βράδυ της Τρίτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο χωριό Άγιος Ισίδωρος του Δήμου Αταβύρου, κατακαίγοντας δασική περιοχή της ορεινής Ρόδου. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, με επίγεια και εναέρια μέσα, προσπαθούσε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο. Πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Σάμο, αλλά και την Αθήνα, έσπευσαν να συνδράμουν τις δυνάμεις που έδιναν μάχη με τις φλόγες στο νησί.

Ειδικότερα, για την κατάσβεση της φωτιάς είχαν κινητοποιηθεί ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, που συνεχώς ενισχύονταν.

Στο σημείο επιχειρούσαν 21 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα, επτά υδροφόρες του δήμου, 15 πυροσβέστες που έφθασαν στο νησί με σούπερ Πούμα από την Αθήνα, και άλλοι 80 που επίσης έφθασαν από την Αθήνα με C-130.

Το πρωί της Τετάρτης αναμενόταν στη Ρόδο και αρματαγωγό, που μεταφέρει 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με δύναμη 39 ανδρών.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η φωτιά που ξέσπασε στα παράλια του νομού Λάρισας, στην περιοχή Κουτσουπιάς.

Με τις συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων, αλλά και τη βοήθεια που παρείχε η βροχή που έπεσε στην περιοχή, τελικά η φωτιά κατασβέσθηκε και παρέμειναν μόνο εστίες από αναζωπυρώσεις, οι οποίες καταβαλλόταν προσπάθεια να ελεγχθούν.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από την Κουτσουπιά, έφτασε μέχρι την περιοχή του Κόκκινου Νερού, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους και παραθεριστές. Προληπτικά εκκενώθηκαν από την αστυνομία σπίτια, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κανείς.

Από τη φωτιά ωστόσο κάηκαν δενδροκαλλιέργειες. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 13 πυροσβεστικά οχήματα με 39 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε Ρόδο και Λάρισα έχουν ήδη γίνει συλλήψεις δύο ατόμων για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Προειδοποίηση από τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Τέταρτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Αγίου Όρους, Χαλκιδικής, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρεβέζης, Χανίων και των νήσων Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας.

e-tipos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2013&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote