Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στο Ιράκ
Επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στο Ιράκ Εκτύπωση E-mail
21.07.08

Στο Ιράκ έφτασε την, Δευτέρα ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, με στόχο να ενισχύσει το διεθνές του προφίλ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Ο γερουσιαστής Ομπάμα έφτασε χθές το πρωί στο Ιράκ στο πλαίσιο αντιπροσωπείας του Κογκρέσου μαζί με τους γερουσιαστές Τσακ Χέιγκελ και Τζακ Ριντ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Ο Ομπάμα έφτασε στο Ιράκ προερχόμενος από το Κουβέιτ και μετά από επίσκεψή του στο Αφγανιστάν, όπου συναντήθηκε με Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συναντήθηκε με τον Iρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ-Μάλικι,  στη Βαγδάτη, έκαναν γνωστό αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσε η κρατική ιρακινή τηλεόραση.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα συναντηθεί επίσης με τους επικεφαλής της συμμαχίας και Αμερικανούς διπλωμάτες, όπως επίσης με Αμερικανούς στρατιωτικούς και εργαζόμενους στο Ιράκ πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Ομπάμα στο Ιράκ μετά από μιά σύντομη μετάβασή του τον Ιανουάριο του 2006.

Ο 46χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, αλλά η αξιοπιστία του σε διεθνές επίπεδο θεωρείται η «αχίλλειος πτέρνα» του, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο αντιπαλό του Τζον Μακ Κέην.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι όταν επισκεφτεί το Ιράκ ως πρόεδρος πλέον θα αναθέσει στους στρατιωτικούς «μιά νέα αποστολή: Να τελειώσουν τον πόλεμο».

«Μπορούμε χωρίς κινδύνους να αναδιάταξουμε τις μάχιμες δυνάμεις μας με έναν ρυθμό που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε σε 16 μήνες. Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2010-σε δύο χρόνια απο σήμερα» τόνισε ο Ομπάμα.

Μετά το Ιράκ, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί το Ισραήλ, την Ιορδανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2009&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote