Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αρωμα γυναίκας στον Λευκό Οίκο
Αρωμα γυναίκας στον Λευκό Οίκο Εκτύπωση E-mail
21.07.08

Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, υπάρχουν πολλές πιθανότητες και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρεία να επιλέξουν γυναίκα για αντιπρόεδρό τους, καθώς τα οφέλη από μία τέτοια επιλογή θα είναι πολλαπλά

Πρώτα απ όλα θα συνεχισθεί η μαζική κινητοποίηση των γυναικών, οι οποίες και απαρτίζουν το μισό και πλέον εκλογικό σώμα της χώρας, ενώ σημαντικότερα θα είναι τα πλεονεκτήματα για τον Ομπάμα.

Δεδομένου ότι πολλοί ψηφοφόροι της Κλίντον στενοχωρήθηκαν ή κι εξοργίστηκαν από την ήττα της, καθώς πίστευαν πως ήρθε η ώρα να σπάσει η γυάλινη οροφή που συναντούν οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να ανελιχθούν πολιτικά, μία γυναίκα στο πλευρό του θα άμβλυνε σημαντικά αυτά τα συναισθήματα.

Εξάλλου, πάντα υπάρχει ο... κίνδυνος να κάνει ο Τζον ΜακΚέιν τη ρελάνς, επιλέγοντας γυναίκα για αντιπρόεδρο για να υφαρπάξει τις γυναικείες ψήφους αλλά και όλους όσους δυσαρεστήθηκαν από την ήττα της Κλίντον και που έτσι κι αλλιώς δηλώνουν έτοιμοι να ρίξουν την ψήφο τους στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Στο δημοκρατικό στρατόπεδο ξεχωρίζει η κυβερνήτης του Κάνσας, Κάθλιν Σιμπέλιους, που διαθέτει πολύτιμη πολιτική εμπειρία που τόσο έχει ανάγκη ο Ομπάμα και που έχει αλώσει το ρεπουμπλικανικό Κάνσας. Δεύτερη στη λίστα, η γερουσιαστής του Μισούρι, Κλερ Μακάσκιλ, η οποία παρά τις πιέσεις να υποστηρίξει την Κλίντον, τάχθηκε στο πλευρό του Ομπάμα και τον βοήθησε να κερδίσει τις προκριματικές στην πολιτεία της, που θεωρείται και πολιτεία - κλειδί για τις εκλογές.

Η φημολογία
Και τρίτη, αλλά όχι τελευταία, η ίδια η Χίλαρι Κλίντον στην υποψηφιότητα της οποίας ως αντιπροέδρου, πολλοί στο κόμμα βλέπουν το ιδανικό κι ανίκητο δίδυμο για τον Λ. Οίκο.

Εκείνος έχει τους Αφροαμερικανούς και τους υψηλόμισθους μορφωμένους, εκείνη τις γυναίκες και τους χαμηλόμισθους και οι δύο μπορούν να ενώσουν το κόμμα. Αν και κυκλοφορεί η φήμη ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση, προκάλεσε γενική κατάπληξη το πόσο γρήγορα στάθηκε στο πλευρό του Ομπάμα, γεννώντας τις υποψίες ότι τελικά έχει δεχτεί κι αποδεχτεί σχετική πρόταση.

Στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, πάλι τρεις είναι οι πιο ισχυρές γυναικείες υποψηφιότητες. Αυτή της Κάρλι Φιορίνα, μία από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες των ΗΠΑ, που έχει αναλάβει τον ρόλο της... «τσιρλίντερ» -όπως την αποκαλούν τα αμερικανικά ΜΜΕ- του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου Τζον ΜακΚέιν.

Η κυβερνήτης της Αλάσκα, Σάρα Πίλιν, είναι η αγαπημένη της υπερσυντηρητικής πτέρυγας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Τζον ΜακΚέιν. Εχει χαρακτηριστεί ως η πιο «καυτή κυβερνήτης» και δεδομένης της μεγάλης ηλικίας του ΜακΚέιν αλλά και της οξύθυμης προσωπικότητάς του, η επιλογή της θα πρόσθετε πολλά συν στην υποψηφιότητά του.

Τέλος, πολλοί στο κόμμα θα ήθελαν την Κοντολίζα Ράις στο πλευρό του ΜακΚέιν, για ευνόητους λόγους: είναι Αφροαμερικανή, οπότε θα έκανε τη ρελάνς στον Ομπάμα, είναι έμπειρη και είναι νέα. Η υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί τη θέση, ωστόσο, πολλοί είχαν δηλώσει το ίδιο και τελικά αποδέχτηκαν την πρόταση. Η επιλογή της θα αποδείκνυε πως και το ρεπουμπλικανικό κόμμα μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ λευκών και μαύρων.

Ρεπουμπλικανοί
Η Κοντολίζα και οι άλλες

Κάρλι Φιορίνα
Ατού της, η ικανότητά της να αποδίδει σε ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Η 54χρονη πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett - Packard, έχει πολλαπλασιάσει τις εμφανίσεις της στα ΜΜΕ, ενώ συνοδεύει τον Μακέιν στις περιοδείες του.

Σάρα Πίλιν
Ατού της η δημοφιλία της μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων. Πρώην Μις Αλάσκα και νυν κυβερνήτης της, ενσαρκώνει τον τέλειο Ρεπουμπλικάνο: είναι σωστή οικογενειάρχης, αγαπάει τα όπλα και έχει κερδίσει με το σπαθί της την εικόνα της σκληρής πολιτικού.

Δημοκρατικοί
Η Χίλαρι και οι άλλες

Κάθλιν Σιμπέλιους
Ατού της, η ηλικία και η εμπειρία της. Η 60χρονη Σιμπέλιους έχει εκλεγεί δύο φορές κυβερνήτης του Κάνσας και θεωρείται ανερχόμενη δύναμη στο Δημοκρατικό κόμμα, εξαιτίας της δημοφιλίας της στο ρεπουμπλικανικό κατά τα άλλα Κάνσας.

Κλερ Μακάσκιλ
Ατού της, η δυναμική της προσωπικότητα. Η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής του Μισούρι έδωσε σθεναρό αγώνα στο πλευρό του Ομπάμα προκειμένου να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία της.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2005&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 21.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote