Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συγγνώμη του Πάπα για τη σεξουαλική κακοποίηση
Συγγνώμη του Πάπα για τη σεξουαλική κακοποίηση Εκτύπωση E-mail
19.07.08

Μπροστά σε χιλιάδες πιστούς, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ εξέφρασε το Σάββατο τη βαθιά του λύπη για τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς και ζήτησε την παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη.

Αργότερα, τουλάχιστον 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϋ για να διαμαρτυρηθούν για τις θέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τη χρήση προφυλακτικού.

Ο Ποντίφικας ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπως είχε κάνει και τον Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Όλοι ντρεπόμαστε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν ανήλικοι σε αυτή τη χώρα από κληρικούς. Λυπάμαι βαθύτατα για τον πόνο και τη δυστυχία των θυμάτων και τους διαβεβαιώνω ότι ως ιερωμένος συμμερίζομαι τη δυστυχία τους" είπε ο Πάπας.

Συγκλονιστική είναι η ιστορία δύο αδερφών. Τα κορίτσια έπεσαν θύματα βιασμού όταν ήταν ακόμη στο δημοτικό σχολείο από ιερέα στη Μελβούρνη. Η μία από τις αδερφές αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών, ενώ η δεύτερη έγινε αλκοολική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϋ έκλεισε για τρίτη φορά στην ιστορία της για να διευκολυνθεί η διέλευση των πιστών.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2002&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote