Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αποστάσεις από την επιστολή…
Αποστάσεις από την επιστολή… Εκτύπωση E-mail
17.07.08

Έτοιμη προς επίδοση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή - απάντηση του Κώστα Καραμανλή, προς το σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Γκρούεφσκι.

Η Ελληνίδα πρέσβυς στη FYROM θα παραδώσει την επιστολή πρώτα στο γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος και στη συνέχεια το έγγραφο θα κοινοποιηθεί στους γ.γ. ΗΕ και ΝΑΤΟ, στον προεδρεύοντα του συμβουλίου γενικών υποθέσεων της ΕΕ, Μπερνάρ Κουσνέρ και στον αρμόδιο για τη διεύρυνση ευρωπαίο επίτροπο, Ολι Ρεν.

Αποστάσεις τήρησε η Ουάσιγκτον από την επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και την απάντηση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι στο θέμα δεν εμπλέκονται οι ΗΠΑ.

«Πρόκειται για θέμα μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Αντιλαμβάνομαι ότι η αλληλογραφία έγινε μεταξύ των δυο μερών, γι αυτό θα σας παρέπεμπα σε ένα από τα δύο μέρη για σχολιασμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Σον Μακόρμακ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα, και συμπλήρωσε: «Από τη δική μας οπτική, θα θέλαμε να δούμε τη Μακεδονία και την Ελλάδα να επιλύουν το θέμα του ονόματος, το οποίο είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια σε αυτό το ζήτημα. Θα θέλαμε να δούμε αυτές τις διαπραγματεύσεις να ολοκληρώνονται με επιτυχία σύντομα».

Σε δήλωση του στη διπλωματική στήλη της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Τάιμς», ο Έλληνας πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς χαρακτηρίζει τον κ. Γκρούεφσκι ως τον πλέον αναχρονιστικό ηγέτη στην Ευρώπη, και συμπληρώνει ότι δρα με σημείο αναφοράς το παρελθόν και δεν εκπροσωπεί τη νέα γενιά Ευρωπαίων ηγετών που ατενίζουν το μέλλον.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1996&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote