Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίθεση στην κυβέρνηση
Επίθεση στην κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
16.07.08

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Καλαμάτα με ομιλία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην παραλία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με αγρότες.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο σοβαρών εξελίξεων και είπε ότι οι συνεχείς αποκαλύψεις οικονομικών σκανδάλων φέρνουν τα πάνω κάτω, ενώ σημείωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις, που είναι η σημαία της κυβέρνησης και που θα μας οδηγούσε στην ευημερία και την ανάπτυξη έχει καταρρεύσει».

Έκανε λόγο για «αλαζονεία» των μάνατζερ που διοικούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και φτάνουν είπε στο σημείο ακόμα και μέσα στη Βουλή «να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να κάνουν ότι γουστάρουν με τα λεφτά του δημοσίου». Είπε επίσης πως όποιος τους πήγαινε κόντρα τον χαρακτήριζαν άσχετο κι οπισθοδρομικό και για τις «κορυφαίες επιχειρηματικές τους κινήσεις, όπως η εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ή οι συμβάσεις με την Siemens, επικαλούνταν την δική τους αυθεντία στο managment και την κάλυψη που τους παρείχε ο Πρωθυπουργός και ο κ. Αλογοσκούφης» τόνισε. «Σήμερα έρχονται στο προσκήνιο ως κακουργήματα και οι αλαζονικοί μάνατζερ ψάχνουν να βρουν τρύπα να κρυφτούν, και η κυβέρνηση της σεμνότητας και της ταπεινότητας παίζει το παιχνίδι στην τελευταία γραμμή του κουκουλώματος».

Δεν άφησε ούτε την δικαιοσύνη στο απυρόβλητο. Φυλακίσανε , είπε, τέσσερις μήνες έναν επειδή φόραγε πράσινα παπούτσια και δεν είχαν καλέσει το Χριστοφοράκο, «αυτή είναι η δικαιοσύνη».

Για την κυβέρνηση είπε επίσης ότι προσπαθεί να κρατήσει τις παραπομπές στην δικαιοσύνη κρυφές για να αποφύγουν την δημόσια τοποθέτηση «για επιλογές που έχουν προωθήσει και καλύψει με όλες τους τις δυνάμεις» και αυτό τόνισε «είναι απιστία σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και κατ΄ εξακολούθηση».

Χαρακτήρισε την πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή συνέχεια της πολιτικής που άσκησαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και σημείωσε ότι «οι δυνάμεις του δικομματισμού είναι συνένοχες και γι’ αυτό πληρώνουν από κοινού τις συνέπειες», επισημαίνοντας πως «ο δικομματισμός καταρρέει, αφού οικοδόμησε το σύστημά του πάνω σε σάπια σανίδια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια βαθιά κρίση όπου πλήττονται οι αδύναμοι της κοινωνίας κι έκανε λόγο για «καρτέλ» στις τράπεζες, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, που τριπλασιάζουν, τετραπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Υπογράμμισε ότι το πολιτικό σκηνικό καταρρέει και σημείωσε ότι «έχει ανάψει η σεναριολογία για μεγάλους συνασπισμούς, ή για κόμματα επιχειρηματιών» και πρόσθεσε ότι «η δική μας απάντηση είναι ότι η νέα δύναμη που θα αναδειχτεί, που θα αμφισβητήσει τους σημερινούς συσχετισμούς, που θα επιβάλλει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, είναι ο ίδιος ο κόσμος, μέσα από τις κοινωνικές αντιστάσεις. Η δυναμική των αγώνων που υπερασπίζονται την κοινωνία, την εργασία, την δημόσια δωρεάν παιδεία, το περιβάλλον, τα δημοκρατικά κοινωνικά δικαιώματα και αυτή είναι η μοναδική δύναμη από την οποία έχει κανείς να περιμένει».

Έχει έρθει τόνισε η ώρα της αριστεράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και καλούμαστε πρόσθεσε, με ενωτικό και ριζοσπαστικό λόγο να ανοίξουμε νέους δρόμους «απαλλάσσοντας την κοινωνία από τον βραχνά του χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1993&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote