Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ομορφα και ωραία στους «8»
Ομορφα και ωραία στους «8» Εκτύπωση E-mail
16.07.08

Το Πεκίνο πλησιάζει ακόμη περισσότερο για την Ελλάδα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν άφησαν τη Βραζιλία να… χορέψει σάμπα αφού επικράτησαν 89-69 και πήραν την πρώτη θέση του Α’ ομίλου.

Στην φάση των «8» το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία. Ο Αντώνης Φώτσης ήταν εντυπωσιακός και ο καλύτερος του αγώνα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι Βραζιλιάνοι έδειξαν στην πρώτη περίοδο ότι έχουν μάθει να παίζουν και άμυνα πια. Μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου προηγούνταν 10-8. Κάπου εκεί η Ελλάδα ανέβασε στροφές. Ισορρόπησε την κατάσταση στα ριμπάουντ, με τους Φώτση, Σπανούλη βρήκε λύσεις στην επίθεση και στο 10’ ήταν μπροστά 18-17.

Η επόμενη περίοδος ήταν ακόμη καλύτερη για την Εθνική μας. Η πίεση στην άμυνα αυξήθηκε, ο Γκαρσία τα βρήκε σκούρα από τον Πελεκάνο και με έμφαση στο inside game με το Σχορτσιανίτη η διαφορά ξεπέρασε τους δέκα (25-36 στο 18’) και το ημίχρονο τελείωσε 40-30 για την Ελλάδα.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην επανάληψη μια και οι Βραζιλιάνοι με το Χουέρτας στο πάγκο (είχε τρία φάουλ στο πρώτο 20λεπτο) δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την πίεση. Παράλληλα, οι διεθνείς μας προσπαθούσαν και το πέτυχαν, να κρατήσουν το Τιάγκο Σπλίτερ μακριά από το καλάθι. Η άμυνα ήταν αποτελεσματική, ο Φώτσης και οι υπόλοιποι «πέταγαν» επιθετικά και η διαφορά ανέβηκε στους 15 (47-32), ενώ η τρίτη περίοδος έκλεισε 66-50 για την Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία και γι’ αυτό φρόντισαν οι Ελληνες παίκτες. Οι «καριόκας» για εφτά λεπτά είχαν σημειώσει με πολύ κόπο δέκα πόντους. Όλα είχαν τελειώσει.

Βραζιλία-Ελλάδα 69-89

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μονσάλβε): Σπλίτερ 20, Γκαρσία 15, Ματσάδο 14, Χουέρτας 14, Μπατίστα 4, Ντα Ρόσα 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιαννάκης): Φώτσης 18, Σπανούλης 14, Μπουρούσης 10, Ζήσης 10, Τσαρτσαρής 9, Βασιλόπουλος 7, Διαμαντίδης 6, Πρίντεζης 6, Πελεκάνος 4, Σχορτσιανίτης 3, Παπαλουκάς 2, Γλυνιαδάκης.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1992&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote