Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πολιτικό τσουνάμι
Πολιτικό τσουνάμι Εκτύπωση E-mail
15.07.08

Νέο γύρο στην πολιτική αντιπαράθεση τόσο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολύτευσης όσο και μεταξύ ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ πυροδότησε η υπόθεση της άσκησης ποινικών διώξεων για την εξαγορά του «Γερμανού» από την «Cosmote».

Το ΚΚΕ ανέβασε τους τόνους στη διαμάχη του με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ κάνοντας λόγο για «γκεμπελική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Καρατζαφέρη».

Η Αλέκα Παπαρήγα, μάλιστα, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «εκτελεί συμβόλαιο ο ΛΑΟΣ, αλλά εμπνευστής είναι το ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι «είτε υπάρχει τύφλωση, σε σημείο ηλιθιότητας και βλακείας ή υπάρχει γκεμπελισμός και εκτέλεση συμβολαίων με αντιπαροχή».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Γραμματέως της ΚΟ του ΚΚΕ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου αφού ανέφερε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί πάντα το αλάθητο, πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν να γνωρίζαμε λίγα περισσότερα πράγματα για τα οικονομικά του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου για τα οικονομικά του ΚΚΕ επιβεβαιώνει την πηγή της προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ» ήταν το σχόλιο του Περισσού στη δήλωση Παπακωνσταντίνου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης που σε δήλωση του έκανε λόγο για «συνήθη πρακτική» του ΚΚΕ «να βρίζουνε ακόμα και τους δικούς τους ανθρώπους, έτσι αντιπαρερχόμεθα όλες τις ύβρεις ως άνευ σημασίας».

«Ο Στάλιν έχει πεθάνει εδώ και 55 χρόνια και είναι αστείο να χρησιμοποιούνε τις δικές του πρακτικές ακόμα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Γ. Καρατζαφέρης επισημαίνει, επίσης, ότι «το ΚΚΕ έχει μια ιστορία με τις χρηματοδοτήσεις. Από τότε που διαλύθηκε η Σοβιετική ‘Ένωση , αναζητά άλλους πόρους και είναι το μόνο κόμμα που έχει επιχειρήσεις».

«Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει επιχειρήσεις και μάλιστα είναι πολύ καλοί επιχειρηματίες γιατί προστατεύουν τους πελάτες τους , έστω και αν αντιπροσωπεύουν τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις του καπιταλισμού . Ας προσέξουν λίγο στον Περισσό, γιατί η περίοδος που είχαν το « άβατο » έχει τελειώσει , εδώ και πάρα πολύ καιρό» κλείνει η ανακοίνωση.

«Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη ad hoc και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της «Cosmote» είχε τοποθετηθεί στη θέση του από το ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε, με απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και περιμένει από την κύρια ανάκριση να αποδώσει τα του καίσαρος τω Καίσαρι.

Η άσκηση ποινικής δίωξης αφήνει πλήρως έκθετη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είχε προσπαθήσει να κλείσει την υπόθεση με την απόφασή της στις 7 Μαρτίου 2008, δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι η Επιτροπή, είτε δεν μπορεί να ασκήσει εποπτεία, είτε υπακούει σε άνωθεν εντολές και υποδείξεις, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχουν μεθοδεύσεις, σαν αυτήν, στην ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

«Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Οικονομικών, που φαίνεται ότι με τη δική του κάλυψη εξελίχθηκε η εξαγορά της εταιρείας Γερμανός, αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολό της, έχουν τεράστιες ευθύνες», επισημαίνει ο ΣΥΝ. Προσθέτει ότι οι προτάσεις του για αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αποτελούν το ελάχιστο αναγκαίο βήμα.

Διαψεύδει ο ΟΤΕ την άσκηση δεύτερης ποινικής δίωξης σε βάρος του Π. Βουρλούμη

Την ίδια ώρα, ο ΟΤΕ διαψεύδει ότι έχει ασκηθεί εδώ και 13 μήνες και δεύτερη ποινική δίωξη για απιστία κατά του Π. Βουρλούμη, η οποία αφορά υπερτιμολογημένες συμβάσεις με τη Siemens, αλλά και άλλες εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εγκρίσεις συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης της περιόδου 2003-2004, για τις οποίες στελέχη του ΟΤΕ κατέθεσαν ότι ήταν υπερτιμημένες κατά 14,1 εκατ. ευρώ και οι οποίες προχώρησαν παρά τις αντιδράσεις των αρμοδίων διευθυντών του οργανισμού. Δίωξη για συνέργεια στην απιστία ασκήθηκε και κατά του τότε διευθυντή Τεχνικών Θεμάτων του οργανισμού, Γιώργου Ιωαννίδη.

Ο ΟΤΕ μιλάει για ψεύδη, αναφέροντας ότι η ποινική δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και όχι προσωπικά κατά του προέδρου του οργανισμού. Επίσης, χαρακτηρίζει παραπλανητικά τα ποσά που αναφέρονται και δεν αποκλείει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρόκειται για μια παλιά υπόθεση παλαιών συμβάσεων, οι οποίες υπεγράφησαν επί ΠΑΣΟΚ και ανανεώθηκαν μετά το 2004. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα», απάντησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ερωτηθείς για το αν ο πρόεδρος του ΟΤΕ παραμένει στη θέση του.

Ερώτηση για C4I

Παράλληλα, ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με θέμα τη σύμβαση για τo σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I. Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση από το ΚΥΣΕΑ ελήφθη ύστερα από πιέσεις της κοινοπραξίας SAIC, στην οποία συμμετείχε και η Siemens.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1987&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 15.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote