Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο εφιάλτης των «151» ξαναχτυπά
Ο εφιάλτης των «151» ξαναχτυπά Εκτύπωση E-mail
13.07.08

Δέσμιος των αποκαλύψεων για την υπόθεση της Siemens και των «ανταρτών» στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Κώστας Καραμανλής, καθώς δέκα μόλις μήνες μετά τη νίκη στις Εθνικές εκλογές ισορροπεί πάνω στην εύθραυστη πλειοψηφία των 151 εδρών.

Οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Siemens και τα κρούσματα «ανταρτών» στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με σημείο αναφοράς, από τη μία πλευρά, τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και, από την άλλη, τον βουλευτή Πέτρο Τατούλη, αναγκάζουν πλέον το Μέγαρο Μαξίμου να χαράξει νέα «γραμμή άμυνας».

Ενας σπινθήρας έφτανε για να αποδομήσει την επικοινωνιακή τακτική του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα παρέπεμπε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο της Siemens. «Εμπρηστής» ήταν ο Αρκάδας βουλευτής Πέτρος Τατούλης -μονίμως διαφωνών τουλάχιστον τους τελευταίους πέντε μήνες-, ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει την κρίση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Αιχμές για Λιάπη
Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Μιχάλης Λιάπης, ενώ μέσα στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αφορμή τις σκληρές δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη, καταγράφηκαν δύο τάσεις: Η πρώτη ζητεί την «αποπομπή» ή τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Πέτρου Τατούλη, ενώ η δεύτερη πιστεύει ότι δεν λύνονται τα προβλήματα με πειθαρχικά μέτρα, ενώ εμμέσως μιλά για λάθος χειρισμούς της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάθε λόγο να είναι ενοχλημένο, καθώς τα κρούσματα «ανταρτών» βουλευτών αυξάνονται και πληθύνονται. Στο μήκος κύματος του Π. Τατούλη, προστέθηκε και ο Σίμος Κεδίκογλου -ανεξάρτητα εάν μέσα σε λίγες ώρες πήρε πίσω τις δηλώσεις του-, ενώ, όπως άφησε εμμέσως να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Αρκάδας βουλευτής βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο -που χρονικά τοποθετείται άμα τη επιστροφή Κώστα Κουκοδήμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τατούλης την περασμένη Δευτέρα ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι η πρόσφατη θετική του ψήφος στο χωροταξικό νομοσχέδιο ήταν η τελευταία πράξη υπακοής στην κομματική πειθαρχία. Στο στόχαστρό του έθεσε τον Μ. Λιάπη και ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι κανένας πολίτης δεν πείθεται πως δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ενώ εμμέσως ζήτησε και αυτός την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού πως «από τη στιγμή που διαπιστώνεται μία κολάσιμη πράξη στον χώρο ευθύνης ενός υπουργού ο υπουργός αυτός θα πρέπει να απολογηθεί» και προσέθεσε ότι «στην καλύτερη περίπτωση, πρόκειται περί ανικανότητας να επιτηρήσει τον χώρο ευθύνης του επαρκώς».

Ενδεικτικό της νευρικής κρίσης που διαπερνά την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ήταν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, καθώς άφησε αιχμές για την πολιτική καθοδήγηση των βουλευτών, χωρίς να εξαιρεί από την κριτική του ούτε τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσιτουρίδης, μάλιστα, για το θέμα του κ. Τατούλη είπε ότι το ζήτημα που έχει προκύψει «δεν ξεπερνιέται ούτε απειλώντας για διαγραφές ούτε επιβάλλοντας τη σιωπή». Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η παρέμβαση του υπουργού Αμυνας Β. Μεϊμαράκη, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε υποψήφιο «αντάρτη» ότι πριν πάρει την απόφασή του θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ότι πιθανόν να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες.

Δεν παραιτείται
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τατούλης έχει διαμηνύσει σε στελέχη της Ρηγίλλης ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα και εάν διαγραφεί, τότε θα έχει -όπως ο ίδιος λέει- πολλά να πει κατά των προϊσταμένων του και των συνεργατών του στο υπουργείο Πολιτισμού, την εποχή που ήταν υφυπουργός. Μάλιστα, προγραμματίζει διάλογο μέσα από το Διαδίκτυο και το προσωπικό του blog, θίγοντας ζητήματα που αφορούν το πολιτικό σύστημα της χώρας.

 

 

 

 

 

Σίμος Κεδίκογλου
«Από τη στιγμή που διαπιστώνεται μία κολάσιμη πράξη στον χώρο ευθύνης ενός υπουργού, ο υπουργός αυτός θα πρέπει να απολογηθεί... στην καλύτερη περίπτωση, πρόκειται περί ανικανότητας να επιτηρήσει τον χώρο ευθύνης του επαρκώς».

Σάββας Τσιτουρίδης
«Η ενιαία δράση απαιτεί πολιτική καθοδήγηση, η οποία δεν είναι επαρκής σήμερα στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Το θέμα δεν ξεπερνιέται ούτε απειλώντας για διαγραφές ούτε επιβάλλοντας τη σιωπή».

Βαγγέλης Μεϊμαράκης
«Εάν το ΠΑΣΟΚ σπρώξει τη χώρα στις εκλογές ή εάν κάποιος βουλευτής πάρει τέτοια απόφαση, το οποίο θα ήταν πολύ τολμηρό και θα έπρεπε να το σκεφτεί πολύ σοβαρά, τότε πιθανόν η χώρα να μπει σε μια περιπέτεια».

Μάξιμος Χαρακόπουλος
«Η κυβέρνηση αυτή έχει οριακή πλειοψηφία. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν προβλήματα. Αυτό είναι μια αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Μαριέττα Γιαννάκου
«Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι σε ορισμένα ζητήματα ηθικής τάξης δεν έχει δίκαιο ο κ. Τατούλης».

Φωτεινή Πιπιλή
«Ο κόσμος έχει πάρει ανάποδες. Πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι και πρωτίστως οι επικεφαλής των κομμάτων να κάνουν ουσιαστικό ξεκαθάρισμα. Ειδικά, ο Κ. Καραμανλής έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν «καταλαβαίνει Χριστό», όπως λέει ο κόσμος. Αυτό περιμένουμε από τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο του κόμματος. Αποκεφαλισμούς».

ethnos

 

 

 

 

 

 

Με τον τίτλο «Μετά το Πολιτικό Σύστημα, Τι; - Κατ επίφαση Δημοκρατία και άλλα Δεινά - Υπόθεση Siemens: Πυξίδα Πολιτικής Αλλαγής», ο κ. Τατούλης επιθυμεί να δώσει μια πρώτη απάντηση στους επικριτές του. Και, όπως ο ίδιος γράφει στο προσωπικό του μπλογκ, «η ατζέντα θα περιλαμβάνει ζητήματα, όπως ο δικομματισμός, ο απολογισμός της Μεταπολίτευσης, οι παραδοσιακοί παίχτες της πολιτικής σκηνής, η διαφθορά, το κράτος, η οικονομία και ο φιλελευθερισμός, αλλά και ερωτήματα σχετικά με την επόμενη ημέρα του συστήματος, τη δυνατότητα για μια άλλη Δημοκρατία. Ο διάλογος θα είναι απόλυτα ελεύθερος ως προς τη διατύπωση και τις απόψεις, πλην όμως θα ακολουθήσει τους κανόνες της ευπρέπειας και του σεβασμού των συνομιλητών». Η συνάντηση του κ. Τατούλη με τους μπλόγκερ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1979&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 13.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote